آیا به‌روزرسانی محتواهای قدیمی می‌تواند باعث افزایش رتبه شود؟

0
  • آیا به‌روزرسانی محتواهای قدیمی می‌تواند باعث افزایش رتبه شود؟ این سوال بسیاری از کسانی است که می‌خواهند استراتژی مناسبی را برای کسب رتبه‌های برتر در پیش بگیرند. اما برای نوشتن محتوای جدید یا به‌روزرسانی محتواهای قدیمی وب‌سایت‌شان با چالش‌های اساسی روبه‌رو شده‌اند. روند تولید محتوا هرگز متوقف نمی‌شود. فرقی نمی‌کند، به‌تازگی محتوایی منتشر کنید و به سرپ گوگل برود یا محتواهای قدیمی در دامنه وب‌سایت‌ داشته باشید که سال‌هاست بدون بازدید ماند‌ه‌‌اند. همیشه جایی برای بررسی، ایجاد تغییرات و بهبود محتوا وجود دارد.

    آیا به‌روزرسانی محتواهای قدیمی می‌تواند باعث افزایش رتبه شود؟

    سوالی که به‌وجود می‌آید «چرا و چگونه» باید محتواهای قدیمی را به‌روزرسانی کنیم. تولید محتوای جدید همیشه مورد توجه کارشناسان محتوا و سئو است و سعی می‌کنند با انتشار محتوای جدید، توجه و اعتماد موتورهای جست‌وجو و کاربران را به‌دست آورند. اما چه بر سر محتواهای قدیمی می‌آید؟ آیا باید آن‌ها را به حال خود رها کنیم؟ بدون شک رهاکردن محتواهای قدیمی به‌حال خود و تولید محتواهای جدید با کلید واژه‌های مشابه نمی‌تواند استراتژی درست و مناسبی باشد. وقتی می‌توانید قفسه کتاب‌هایتان را با ایجاد تغییرات مثبت، مرتب‌تر و بهتر کنید، چرا به‌دنبال خرید قفسه جدید بروید. با توجه‌ به اهمیت به‌روزرسانی محتواهای قدیمی، در این مقاله می‌خواهیم به‌طور مفصل زیروبَم آپدیت محتوای قدیمی را بررسی کنیم و چک لیستی به شما معرفی کنیم که با استفاده از آن می‌توانید سریع‌تر و سازگارتر محتواهایتان را آپدیت کنید. پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

    چرا باید محتواهای قدیمی را به‌روزرسانی کنیم؟

    محتواها به‌دلایل مختلفی به بررسی و بهبود نیاز دارند. ممکن است فکر کنید «محتواهایتان کامل است و بازدید زیادی دارد، پس چرا باید آن‌ها را به‌روزرسانی کنید؟». در واقع، کاربران همیشه به‌دنبال جدیدترین اطلاعات هستند و اگر محتواهای شما مطالب جدیدی برای عرضه نداشته باشند، ترافیک بالایی را از دست می‌دهید و نرخ پرش یا بانس ریت (Bounce Rate) وب‌‌سایت هم به‌طور چشمگیری افزایش پیدا می‌کند. چراکه همیشه رقبا روی مطالب جدید کار می‌کنند تا با افزایش تجربه کاربری و انجام تغییرات مثبت مطابق با الگوریتم‌‌های سئو، رضایت کاربران و موتورهای جست‌وجو را به‌دست آورند.

    به‌روزرسانی محتوا علاوه‌بر تجربه‌کاربری در بهبود سئو هم موثر است. بسیاری از اطلاعات مانند اعداد و ارقام، کار با ابزارها و نرم‌افزارها و موارد دیگر در طول زمان تغییر می‌کنند و کاربران به‌دنبال محتواهایی هستند که جدیدترین پاسخ را به سوال‌هایشان ارائه دهد.

    برای مثال، فرض کنید آموزش استفاده از نرم‌افزاری را منتشر کرده‌اید و رابط کاربری و تنظیمات آن نرم‌افزار به‌دلیل به‌روزرسانی‌های انجام شده تغییر کرده است. بنابراین، شما باید محتوای قدیمی را مطابق با رابط کاربری و تنظیمات جدید به‌روزرسانی کنید. برای این‌کار به انتشار محتوای جدید نیاز نیست. چراکه فقط صفحه‌های زامبی وب‌سایت را زیاد می‌کنید. بهترین راهکار به‌روزرسانی محتوا مطابق با استانداردهای محتوایی و سئویی است. از دیگر دلایل به‌روزرسانی محتواهای قدیمی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    ۱. رقبای شما دست از کار نمی‌کشند، جلوتر از آن‌ها قدم بردارید!

    واقعیت این است، حتی وقتی همه چیز را تمام شده می‌دانید و بهترین و کامل‌ترین محتوا را منتشر می‌کنید، رقبای زیادی در حال کار روی محتواهایشان هستند و می‌خواهند مطالب بهتری را برای کسب نرخ کلیک یا CTR و نرخ تبدیل بیشتر منتشر کنند. فرقی نمی‌کند محتوای جدید منتشر کرده یا محتوای قدیمی را به‌روزرسانی کنید، به‌ هر حال بررسی رقبا و نتایج SERP برای شما یک نیاز بی‌چون‌وچرا است. چراکه بیشتر اوقات رقبای شما مزیت‌هایی ارائه می‌دهند که باعث ارائه ارزش بیشتر به‌ کاربران می‌شود و باید بتوانید آن ارزش را برای افزایش تجربه کاربری بیاموزید و در محتواهایتان پیاده‌سازی کنید.

    در این مسیر، بیشتر کسب‌وکارها همواره استراتژی‌ها و محتواهای صفحه اول، به‌خصوص سه لینک برتر را در نتایج جست‌وجو بررسی می‌کنند. این‌کار باعث می‌شود بتوانید استراتژی تولید محتوا را براساس نقاط قوت و ضعف رقبا سازگار کنید. با بررسی محتواهای رقبا می‌توانید نقاط قوت آن‌ها را به‌کار بگیرید و با رفع نقاط ضعف محتواهایشان، با اقتدار در نتایج جست‌وجو قدرت‌نمایی کنید.

    برای این‌کار همیشه باید یک قدم جلوتر از رقبا باشید. اگر محتوایی درباره «کرونا چیست؟» در دامنه وب‌سایت خود داشته باشید، انتشار محتوای جدید با کلید واژه‌‌ای مانند «کرونا چیست و چه پیامدهایی دارد؟»، نه‌تنها کمکی به سئو وب‌سایت نمی‌کند، بلکه ممکن است همه چیز را با خاک یکسان کند و باعث افت رتبه وب‌سایت شود. به‌عنوان راهکار اساسی می‌توانید متناسب با نتایج رقبا و استراتژی هدفمند آپدیت، محتوای قدیمی‌ وب‌سایت را با مطالب جدیدتر و بهتر به‌روزرسانی کنید.، به‌طوری‌که مطلب شما بتواند پاسخ جامع و کامل کاربران را ارائه دهد و آن‌ها را از محتواهای رقبا بی‌نیاز کند. این نقطه قوت شما خواهد بود!

    ۲. الگوی جست‌وجوی مخاطبان تغییر می‌کند، کلمات کلیدی را بهبود دهید!

    نوشتن محتوا و کسب رتبه برتر باید با هدف پاسخ به نیاز کاربر باشد. وقتی کاربران محتوایی را جست‌وجو می‌کنند، باید دقیقاً پاسخی را ارائه دهید که به‌دنبال آن هستند. مسئله مهم این است که الگوی جست‌وجوی کاربران در طول زمان تغییر می‌کند. فرض کنید کاربران در سه دوره زمانی مختلف به‌دنبال اطلاعاتی درباره ویروس کرونا (Coronavirus) هستند.

    قبل از سال ۲۰۱۹ و انتشار ویروس کرونا، احتمالاً افرادی که برای کسب اطلاعات درباره ویروس کرونا محتوایی را جست‌وجو می‌کردند، دانشجو یا محققان ویروس‌شناسی بودند. بنابراین، احتمالاً محتوای ارائه‌ شده در این زمان باید شامل نکات فنی و تخصصی درباره ویروس کرونا باشد.

    در طول انتشار ویروس COVID-19، حجم جست‌‌وجوها به‌طور چشمگیری افزایش پیدا کرد و کاربران به‌دنبال اطلاعات فنی و تخصصی درباره آن نبودند. بلکه می‌خواستند درباره منبع پیدایش و ایجاد کرونا و راهکارهای کشف‌ شده برای مقابله با آن اطلاعات به‌دست آورند. بنابراین، با توجه به شرایط، در طول دوره زمانی مختلف، الگوی جست‌وجو‌ها تغییر می‌کند و باید متناسب با سوالات کاربران، پاسخ‌های درستی براساس شرایط ارائه شود.

    کاربران در این دوره، افراد عادی هستند و هدف از جست‌وجوی‌شان دریافت آموزش‌های اولیه درباره ماهیت ویروس کرونا و توصیه‌های کاربردی برای جلوگیری از ابتلا یا انتشار بیماری است.

    فارغ از همه‌گیری ویروس کرونا، محتوای خوب و ارزشمند ممکن است بتواند به پرسش هر دو گروه پاسخ دهد.

    در این نوع محتوا می‌توان راهکارهایی را برای جلوگیری از ابتلا و انتشار کرونا و اطلاعات فنی درباره نحوه ایجاد، پیدایش و انتشار آن به زبان ساده به کاربران ارائه کرد.

    مرحله سوم اتمام همه‌گیری ویروس است که فرایند درمان آن چه شد و قرار است چه راهکارهایی برای جلوگیری از انتشار دوباره آن به‌کار گرفته شود.

    این یک مثال دراماتیک است، اما چیزی‌که می‌توان از آن متوجه شد، هدف کاربران از جست‌وجوی موضوع‌ها است که در طول زمان براساس شرایط تغییر می‌کند.

    پس محتوای کامل و جامعی که یک‌سال پیش منتشر کرده‌اید، ممکن است امسال هیچ ارزشی برای کاربران خلق نکند. بنابراین، باید با به‌روزکردن مطالب، پاسخ مرتبط به پرسش کاربران را ارائه دهید.

    یکی از مزیت‌های آپدیت محتوا بهبود کلمات کلیدی و سازگار کردن آن با کلمات کلیدی هدف کاربران است. بدین ترتیب، میان انبوه محتواهای رقبا کاربران راحت‌تر می‌توانند به مطالب شما دسترسی پیدا کنند.

    ۳. محتوای قدیمی به مرور زمان تاثیرگذاری خود را از دست می‌دهد

    محتواها به مرور زمان با تغییر آمار و داده‌ها تاثیرگذاری‌شان را از دست می‌دهند و باید با گنجاندن اطلاعات جدید احیا شوند. فرض کنید، محتوای قدیمی دارید که اطلاعات آن مربوط به چندین سال پیش است. برای مثال، آموزش کار با اینستاگرام مربوط به ۶ سال پیش را منتشر کرده‌اید.

    آیا کاربران با مطالعه این آموزش اطلاعات مورد نظرشان را دریافت می‌کنند؟ تنظیمات رابط کاربری قدیمی اینستاگرام که در حال حاضر وجود ندارد به چه کار کاربران می‌آید؟ با توجه به اهمیت تازگی محتواها برای کاربران و حتی موتورهای جست‌وجو، بهترین کاری که می‌توانید حتی پیش از انتشار محتواهای جدید انجام دهید، به‌روزرسانی محتواهای قدیمی است. چنان‌که خون در رگ‌های شخص مریض جریان پیدا کند، تازگی محتوا برای تجربه کاربری و سئو مانند حیات دوباره است.

    یکی از راهکارهای مناسب برای بهبود تجربه کاربری و افزایش رتبه در نتایج جست‌وجو، به‌روزرسانی محتوای قدیمی مطابق با حقایق، آمار و داده‌های مربوط به زمان حال از منابع تخصصی است. اگر کیفیت محتوای قدیمی وب‌سایت‌ را از نظر سئویی یا فنی بهبود دهید، پس از ایجاد تغییرات، درصد کلیک و رضایت کاربران از مطالب آن افزایش پیدا خواهد کرد. موتورهای جست‌وجو این تغییرات را نادیده نمی‌گیرند و با توجه به الگوریتم «تازگی محتوا»، رتبه‌های بهتری به آن اختصاص می‌دهند. به همین دلیل، زمانی‌که محتوایی به صفحه‌های دو و سه به بعد می‌رود، یکی از راهکارهای پیشنهاد شده برای افزایش رتبه در آن، ایجاد تغییرات مثبت و به‌روزرسانی آن مطابق با استراتژی جدید است.

    ۴. در زمان و هزینه صرفه‌جویی کنید، نتیجه بهتری بگیرید!

    محتوای سبز در طول زمان کارکرد اصلی خود را حفظ می‌کند و نیازهای مخاطب را در هر زمان مرتفع می‌سازد. اما سبز بودن محتوا به‌خودی‌خود اتفاق نمی‌افتد. یکی از ویژگی‌های اصلی محتوای سبز به‌روزرسانی و اعمال تغییرات در آن است.

    نوشتن و آپدیت محتوای قدیمی به هزینه و زمان کمتری نسبت به تولید محتوای جدید نیاز دارد. با توجه به تحقیقات انجام‌ شده، به‌روزرسانی محتوا هزینه‌ها را تا یک سوم کاهش می‌دهد. چراکه تولید محتوای جدید حدود سه برابر به زمان و هزینه بیشتری در مقایسه با آپدیت محتوا نیاز دارد تا بتواند به محتوای معتبر برای کاربران تبدیل شود و رتبه‌های برتر موتورهای جست‌وجود را به‌دست آورد. به‌نظر شما وقتی لباسی کهنه و قسمتی از آن پاره می‌شود. تعمیر و ایجاد تغییرات در آن زمان و هزینه زیادی می‌برد یا خرید لباس جدید؟ بدون شک با ایجاد تغییرات کم می‌توانید لباس‌ خود را تازه و شبیه لباس نو کنید. این‌کار زمان و هزینه کمتری می‌برد، در محتوا هم چیزی شبیه به این موضوع وجود دارد. محتوای قدیمی را احیا می‌کنید و تاثیرگذاری آن را افزایش می‌دهید. بدون آن‌که هزینه و زمان زیادی صرف کنید.

    کدام محتواها به بازبینی و آپدیت نیاز دارند؟

    حال‌که با اهمیت به‌روزرسانی محتوای قدیمی آشنا شدید، باید بدانید چه محتواهایی به بازبینی و ایجاد تغییرات نیاز دارند. اگرچه به مرور زمان نگاهی به محتواها و بررسی آن‌ها برای بازبینی در مطالب‌شان یک نیاز همیشگی محسوب می‌شود. اما برخی محتواها برای به‌روزرسانی اولویت بیشتری دارند و آپدیت آن‌ها برای افزایش ترافیک بسیار مهم است. بنابراین، به‌روزرسانی محتواهای زیر را حتماً در برنامه محتوایی آپدیت خود قرار دهید:

    ۱. صفحه‌های پربازدیدی که دچار افت رتبه شده‌اند

    اگر رتبه محتواهای پربازدید شما در یک بازه زمانی افت کرده و بازدیدهای آن نسبت به قبل کمتر شده زنگ خطری است که باید بررسی و تغییراتی در داده‌های آن داشته باشید. دلیل کاهش ترافیک و افت رتبه می‌تواند تلاش رقبایتان باشد که توانسته‌اند با تولید محتوای بهتر و با کیفیت‌تر جایگاه شما را تصرف کنند و رتبه نزولی به صفحه شما ببخشند. بنابراین، مانند پادشاهی که تخت خود را از دست داده و حکومتش توسط دشمنان تصرف شده است. باید استراتژی قوی و هدفمندی برای محتوای قدیمی‌ ایجاد کرده و پس از بررسی نقاط قوت رقبا، آن را به‌روزرسانی کنید. این بهترین راهکاری است که با استفاده از آن می‌توانید رتبه برتر خود را از رقبا پس بگیرید و هم‌چنان در بین‌شان قدرت‌نمایی کنید.

    ۲. صفحه‌هایی که امید زیادی به ترافیک بالا در آن‌ها داشتید، اما هرگز موفق نشدند

    ممکن است محتوایی با استراتژی قوی و با کیفیت فنی بالا منتشر کنید، اما آن‌چنان که باید و شاید نتواند بازدید و رتبه خوبی به‌دست آورد. در این حال، باید یک قدم به عقب برگردید و محتوا را بازبینی کنید. این محتواها بهترین داوطلب برای بازبینی و به‌روزرسانی هستند. چراکه می‌توانید بفهمید کجای کار را اشتباه رفته‌اید و یا چه بهینه‌سازی‌هایی روی آن‌ها انجام نشده است. با کشف خطاها و اشتباهات در تولید محتوای قدیمی و رفع آن‌ها می‌توانید رتبه و بازدید محتوای قدیمی را در نتایج جست‌وجو افزایش دهید. این مشکلات می‌تواند ناشی از نداشتن آلت و توضیحات تصاویر، عنوان و دیسکریپشن نامناسب، انتخاب کلمه کلیدی اشتباه، وجود لینک‌های شکسته یا لینک‌سازی داخلی اشتباه، نداشتن کال تو اکشن مناسب یا بسیاری موارد دیگر باشد. اشتباهات را پیدا کرده و به سرعت رفع کنید تا محتوایتان جایگاه مناسب خود را در سرپ پیدا کند.

    ۳. صفحه‌های برتر شما؛ همیشه جای بهبود وجود دارد

    حتی بهترین صفحه‌های شما که در رتبه‌های برتر نتایج جست‌وجو قدرت‌نمایی می‌کنند هم به اصلاح و بازبینی نیاز دارند. در واقع، پیش از آن‌که کاهش رتبه را تجربه کنید، می‌توانید با پیش‌بینی چالش‌ها و به‌روزرسانی محتوای قدیمی با استراتژی قوی، به‌جای آن‌که سیر نزولی پیدا کنید، هم‌چنان رتبه‌ برتر موتور جست‌وجو را برای خود نگه دارید.

    ۷ نکته طلایی برای به‌روزسانی محتوای قدیمی

    سوال‌های زیادی درباره به‌روزرسانی محتوای قدیمی وجود دارد. بسیاری از کاربران می‌پرسند، چگونه محتوای قدیمی را آپدیت کنیم؟ آیا به‌طور کامل محتوای آن را تغییر دهیم؟ یک یا چند پاراگراف اضافه کنیم تا باعث افزایش رتبه شود؟ آیا تغییر تصویر، عنوان و متا دیسکریپشن در بهبود رتبه تاثیرگذار است؟ چند وقت یک‌بار محتواهای قدیمی را آپدیت کنیم. اگر شما هم با این سوال‌ها روبه‌رو شده‌اید، نگران نباشید. درادامه، پاسخ‌ این پرسش‌ها را به‌همراه ارائه تکنیک‌های کاربردی آپدیت محتوا ارائه می‌دهیم.

    ۱. بررسی اطلاعات و حقایق

    سعی کنید داده‌ها، اعداد و ارقام و حقایق ارائه شده در محتوای خود را از نظر صحت اطلاعات بررسی کنید.

    منبع اصلی محتوا فعال باشد

    درصورت استفاده از منبع معتبر برای تولید محتوا، ابتدا باید آن را بررسی کنید و ببینید آیا داده‌ها و حقایق آن محتوا تغییر کرده است یا خیر. فعال‌ بودن منبع اصلی بسیار مهم است؛ شما محتوایی با استناد به یک منبع می‌نویسید و لینک خارجی به آن ایجاد می‌کنید. اگر منبع نوشته شما حذف شود، URL آن تغییر کند یا محتوای آن با محتوای جدید جایگزین شود. بدین معنی است که باید داده‌های قدیمی را دور بریزید و متناسب با شرایط جدید محتوای با کیفیت و معتبر ارائه دهید. بنابراین، قبل از انجام هر کاری، مطمئن شوید، لینک‌های خارجی شما همان کاری را که می‌خواهید انجام دهند.

    به‌دنبال اطلاعات جدید باشید

    درباره موضوع محتوایتان جست‌وجو و بررسی کنید، آیا داده‌های جدیدتری برای آن ارائه‌ شده است یا خیر. درصورت وجود داده‌های بهتر و جدیدتر آن‌ها را دسته‌بندی کرده و داده‌ها، تصویر و ویدئوها، آمار و ارقام و لینک‌های مرتبط را با محتوای قدیمی جایگزین کنید تا محتوای شما اطلاعات به‌روزتر و کامل‌تری به کاربران ارائه کند.

    در این بین، بررسی رقبا را فراموش نکنید و ببینید آیا آن‌ها در مقایسه با شما اطلاعات جدیدتر و بهتری ارائه می‌دهند. همه چیز را از نظر فنی و سئویی در محتوایتان بررسی کنید. داده‌های عادی محتوا ممکن است قدیمی‌ بودن آن را نشان دهد.

    برای مثال، «دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا است»، این یک مثال عام است. پس حواستان به داده‌های آماری محتوا باشد، چراکه کاربران با یک‌بار مطالعه محتوای قدیمی ممکن است اعتمادشان نسبت به مطالب دیگر را هم از دست بدهند و مطالب شما را دسته اول و تازه در نظر نگیرند.

    ۲. بررسی کاربرد محتوا

    محتوای شما باید برای کاربران مفید باشد و بتواند به پرسش‌هایشان پاسخ مناسبی ارائه دهد. در حین بازبینی محتواهای قدیمی از خود بپرسید، چه راهکاری برای آپدیت محتوا به‌کار بگیرم تا با هدف جست‌وجوی کاربران مطابقت بیشتری داشته باشد. این موضوع فقط برای موضوع‌هایی نیست که در طول زمان با هدف جست‌وجوی کاربران تغییر کرده است. محتوای جدیدی که منتشر می‌کنید، لزوماً بهترین محتوا نیست و بازبینی محتوای قدیمی این امکان را می‌دهد تا کاستی‌ها و نواقص را برطرف کرده و محتوا را با نیت کاربر سازگار کنید. برای کسب رضایت کاربران و افزایش تجربه کاربری محتواهایتان به نکات زیر توجه کنید:

    خود را جای کاربران بگذارید، آیا محتوای شما پاسخ مناسبی ارائه می‌دهد

    وقتی محتوایی تولید می‌شود، متخصص محتوا از دیدگاه خود محتوایی را در پاسخ به نیت کاربران می‌نویسد. با وجود این، پیش از آن‌که از دید متخصص محتوا به موضوع نگاه کنید، باید ببینید دیدگاه کاربران به آن چیست و آیا پاسخ ساده و روشنی به درخواست‌هایشان ارائه می‌کند. شما باید پرسونای مخاطب را در نظر بگیرید، آیا فردی با دانش فنی بالا قرار است محتوای شما را مطالعه کند یا دانشجویی با دانش فنی متوسط و شاید شخص عادی بدون هرگونه آشنایی قبلی با موضوع مورد نظر، در این‌صورت محتوا را برای افرادی بنویسید که اطلاعاتی درباره آن موضوع ندارند و به‌صورت ساده و صریح، بدون ایجاد سردرگمی به پرسش آن‌ها پاسخ دهید.

    با اضافه‌کردن المان‌ها و ابزارهای کاربردی، تجربه بهتری برای کاربران رقم بزنید

    ابزارها و المان‌های کاربردی، تصویر، ویدئو و اینفوگرافیک می‌تواند تجربه کاربری را چندین برابر افزایش دهد. «محاسبه سود بانکی»، «تبدیل رهن به اجاره»، «تبدیل ریال به دلار»، «تبدیل متر به سانتی‌متر» و بسیاری موارد دیگر جست‌وجوی زیادی دارد. بیشتر کسب‌وکارها به ارائه فرمول‌ها و نوشتن اعداد و ارقام بسنده می‌کنند. اما کاربران حوصله زیادی برای درگیر شدن با فرمول‌ها را ندارند. صفحه‌های خوب ابزارهایی را برای محاسبه آنلاین ارائه می‌دهند تا کاربران با چند کلیک و وارد کردن اعداد و ارقام خروجی نهایی را به‌راحتی به‌دست آورند. با این‌کار یک قدم از رقبا جلوتر خواهید بود و محتوای قابل قبول شما به یک محتوای فوق‌العاده تبدیل می‌شود.

    ۳. استفاده از کلمات کلیدی با توزیع مناسب

    اگر کلمات کلیدی مناسب با نیت جست‌وجوی کاربران را انتخاب نکرده‌اید، وقت آن رسیده تا بازنگری در آن‌ها داشته باشید. پس از انتخاب کلمات کلیدی اصلی و فرعی، باید عنوان H1 صفحه، متا تگ عنوان، عنوان‌های فرعی و متا تگ دیسکریپشن را با کلمات کلیدی با چگالی و توزیع مناسب بهینه‌سازی کنید. این عناصر باید دقیقاً مانند جست‌وجوی کاربران یا در پاسخ به پرسش آن‌ها باشند. توزیع مصنوعی کلمات کلیدی نه‌تنها در تجربه کاربری و خوانایی محتوا تاثیر می‌گذارد. بلکه، موتورهای جست‌وجو هم تکرار نامناسب آن را تشخیص می‌دهند. بنابراین، در بدنه مقاله متناسب با مفهوم نوشته‌های محتوا کلمات کلیدی را با چگالی مناسب توزیع کنید. به یاد داشته باشید، بدون کلمات کلیدی هدفمند با نیت کاربران، شانس رسیدن محتوا به رتبه‌های برتر بسیار پایین خواهد بود.

    ۴. بررسی لینک‌ها و انکرتکست‌های محتوا

    لینک‌ها و انکرتکست‌های محتواهای قدیمی را باید از دو نظر بررسی کنید:

    ابتدا مطمئن شوید لینک‌سازی داخلی شما به‌صورت طبیعی در متن توزیع شده است. برای مثال، یک پاراگراف سراسر لینک نباشد و سایر پاراگراف‌ها بدون هرگونه لینک‌سازی موثر، یا لینک‌ داخلی در ابتدای محتوا قرار بگیرد که باعث خروج کاربر از صفحه فعلی به صفحه‌های دیگر می‌شود. همچنین، قرار گرفتن لینک در پاراگراف‌های انتهایی بیشتر اوقات باعث نادیده گرفته‌ شدن توسط کاربران می‌شود. انکر تکست‌‌‌‌ها تا حد ممکن سرنخ‌های قابل اعتمادی درباره محتوای مقصد ارائه می‌دهند. برای مثال، اگر می‌خواهید به محتوای «سئو چیست»، لینک داخلی ایجاد کنید، در صورت امکان انکر تکست را «سئو چیست»، قرار دهید تا مطابقت کاملی با محتوای هدف داشته باشد.

    همچنین، زمانی‌که محتوایی منتشر می‌کنید، ممکن است بخواهید به برخی محتواهایی که هنوز منتشر نشده‌اند، لینک داخلی مرتبط ایجاد کنید. در این‌صورت هنگام آپدیت محتواها امکان اضافه‌کردن لینک‌های مفید به محتواهای جدید منتشر شده فراهم می‌شود.

    در مواردی مانند راه‌اندازی صفحه محصول جدید، پس از ایجاد آن می‌توانید به محتواهای قدیمی خود سر بزنید و لینک‌های داخلی مرتبط و مناسبی را به صفحه جدید اضافه کنید.

    صفحه‌های قدیمی فرصت و زمان بیشتری برای دریافت بک‌لینک داشته‌اند. بنابراین، در طول بازبینی محتواهای قدیمی با اضافه‌ کردن لینک‌ داخلی به محتوا و صفحه جدید می‌توانید مطمئن شوید، محتوای جدید شما سهم عادلانه‌ای از اعتبار محتوای قدیمی را به‌دست آورده و شانس کسب رتبه برتر نتایج جست‌وجو را داشته باشد.

    ۵. نمایش مناسب محتوا در موبایل

    ایندکس‌‌ شدن محتوا در موبایل، یکی از مهم‌ترین تغییراتی است که در سال‌های اخیر برای جست‌وجو ایجاد شده است. در واقع، سرچ کردن فقط به دسکتاپ محدود نمی‌شود و بیشتر کاربران با استفاده از موبایل محتوای مورد نظرشان را جست‌وجو می‌کنند. بنابراین، صفحه‌های شما علاوه‌بر دسکتاپ، باید تجربه کاربری مناسب در موبایل را هم برای کاربران فراهم کنند. پس از به‌روزرسانی محتوا با استانداردهای سئویی و محتوایی باید بررسی کنید، آیا محتوای شما برای نسخه موبایل بهینه است یا خیر. ایندکسینگ محتوا برای نمایش محتوا در موبایل از سال ۲۰۲۰ به بخش مهمی از الگوریتم‌های جست‌وجوی گوگل تبدیل شده است. حتی اگر در زمان انتشار محتواهای قدیمی تغییراتی را برای بهبود تجربه کاربری وب‌سایت در نمایش موبایل انجام داده باشید، باز هم ممکن است محتواهای قدیمی شما به‌صورت بهینه در مرورگر‌های موبایل نمایش داده نشوند. بنابراین، حتماً این مورد را بررسی کنید تا با افزایش تجربه کاربری نمایش موبایل، سئو وب‌سایت هم بهبود پیدا کند.

    ۶. بررسی ساختار محتوا

    قرارگیری متن، تصویر، ویدئو، صوت، کادرهای CTA، بنر، نقل قول، استفاده از رنگ‌بندی و بسیاری موارد دیگر به استانداردها و چارچوب محتوایی وب‌سایت شما مربوط می‌شود. همچنین، چینش تیترها و رعایت هرم اصلی محتوا در بحث ساختار فنی محتوا از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر اخیراً ساختار محتوایی جدیدی ایجاد کرده‌اید، وقت آن رسیده تا محتواهای قدیمی را با آن هماهنگ کنید. یک‌ دست‌سازی محتواها از نظر ساختار بسیار مهم است و علاوه‌بر فراهم کردن تجربه کاربری مناسب نظم و ترتیب شما را در تعریف ساختار برای محتواهای وب‌سایت‌تان نشان می‌دهد.

    ۷. نوشتن یادداشت و به‌روزرسانی تاریخ انتشار

    پس از آپدیت محتوا، برای اطلاع‌رسانی تغییرات مثبت به کاربران، یادداشتی را در انتها یا ابتدای محتواهایتان درج کنید. برای مثال، «این محتوا در تاریخ X منتشر شده و در تاریخ Y محتوای آن بازبینی و به‌روزرسانی شده است.». همچنین، بعد از اعمال تمامی تغییرات، نوبت به بازنشر آن می‌رسد. در این‌صورت، تاریخ انتشار آن را تغییر داده و دکمه به‌روزرسانی را بزنید. پس از این‌کار همه‌ چیز به تغییرات شما بستگی دارد. اگر کار خود را به‌خوبی انجام داده باشید، پس از زمان کوتاهی نتایج تغییرات مثبت و افزایش رتبه و ترافیک را مشاهده خواهید کرد.

    آپدیت محتوا یا تولید محتوای جدید؛ کدام بهتر است؟

    تولید محتوای جدید یا آپدیت محتواهای قدیمی پرسش بسیاری افرادی است که می‌خواهند رتبه‌های برتر نتایج جست‌وجو را به‌خود اختصاص دهند و بین دو فاکتور اساسی محتوایی گیر افتاده‌اند. هرچند پاسخ به این سوال می‌تواند چالش‌ برانگیز باشد. با این حال، در ابتدای راه تدوین استراتژی محتوایی و تولید محتواهای با کیفیت باید به‌صورت جدی دنبال شود. با قدیمی‌شدن محتواها و شناخت کاربران خود، ممکن است به ادغام، بازآفرینی، حذف یا آپدیت محتواها نیاز پیدا کنید.

    شاید محتواهای جدیدی داشته باشید که در صفحات آخر گوگل دفن شده‌اند و تصمیم بگیرید با حذف این صفحه‌ها و تولید محتوای جدید آن‌ها را به قله‌ی موفقیت نتایج جست‌وجو و صفحه اول برسانید. به‌عنوان بهترین راهکار تا زمانی‌که صفحه‌ای با کلمه کلید واژه مد نظر دارید، به‌جای تولید محتوای جدید در آن موضوع، روی بازبینی و ایجاد تغییرات مثبت تمرکز کنید. هرقدر که امکانش وجود دارد برای اصلاح محتوا تلاش‌تان را به‌کار بگیرید.

    اگر به تغییر کامل بدنه، تیترها، لینک‌های داخلی، توضیحات تصاویر، تگ تایتل و متا دیسکریپشن و کلیت محتوا نیاز است، آن را انجام دهید و به‌جای انتشار صفحه جدید، محتوای قدیمی را به‌روزرسانی کنید. اما URL صفحه را تغییر ندهید و تمام تغییرات را روی URL قدیمی حفط کنید، آدرسی که نتوانسته آن چنان‌که شایسته است موفق باشد.

    فراموش نکنید، این URL زمان زیادی برای کسب اعتبار رتبه‌بندی و بک لینک داشته است. پس می‌توانید ویژگی‌های مثبت را نگه دارید و همه کاستی‌ها را از طریق بازبینی و جایگزینی محتوا از بین ببرید.

    توجه کنید، کفه ترازوی تولید محتوا و آپدیت محتوای قدیمی یکسان است. هرقدر که برای بهبود محتواهای قدیمی زمان بگذارید، باید به همان اندازه یا بیشتر برای تولید محتواهای جدید تلاش کنید. درغیراین‌صورت، وسعت وب‌سایت شما ثابت می‌ماند. بنابراین، اگر ۷۰ درصد زمان و هزینه خود را به تولید محتوای جدید اختصاص می‌دهید، ۳۰ درصد را برای بهبود و بازبینی محتواهای قدیمی کنار بگذارید. با استراتژی درست می‌توانید ترافیک بیشتری را از طریق تولید محتوای جدید یا آپدیت محتوای قدیمی به‌دست آورید.

    به‌روزرسانی و تولید محتوای وب‌سایت خود را به چه کسی بسپاریم؟

    نوشتن محتوا کار تخصصی است و باید توسط افراد حرفه‌ای و متخصص انجام شود. فرقی نمی‌کند تصمیم به تولید محتوای جدید داشته باشید یا بخواهید محتواهای قدیمی وب‌سایت خود را به‌روزرسانی کنید. در هر حال باید محتوای با کیفیت و متناسب با قوانین نگارشی و درست‌نویسی و اصول سئو را در وب‌سایت منتشر کنید. راهکارهای مختلفی برای تولید محتوا وجود دارد؛ می‌توانید از نویسنده‌های فریلنسر کمک بگیرید که دردسرهای خاص خود را دارد یا آن را به شرکت‌های تولید محتوایی مانند تریبون، ترجمیک، نویسش، الو کانتنت و … واگذار کنید.

    جمع‌بندی

    محتواهای قدیمی بسته به نوع محتوا، رتبه و تاثیرگذاری، پس از گذشت مدت زمانی به بازبینی و آپدیت نیاز دارند. درصورت تمایل به شروع استراتژی آپدیت محتوایی، ابتدا باید بازبینی کلی در محتواهای وب‌سایت‌تان داشته باشید و آن‌ها را اولویت‌بندی کنید. ممکن است آپدیت برخی محتواها نسبت به برخی دیگر بیشتر به کار شما بیاید و با بهبود آن‌ها بتوانید ترافیک بالایی به‌دست آورید. برای به‌روزرسانی محتواها هیچ معیار مشخصی وجود ندارد. در برخی محتواها ممکن است کیفیت محتوای شما با تغییر اعداد و ارقام، ادیت نگارشی و درست‌نویسی، تغییر تصاویر یا حتی اضافه‌کردن چند پاراگراف کامل شود. درحالی‌که در برخی موارد دیگر باید به‌طور کامل به‌جز URL صفحه، تمام محتوا از بدنه و تیترها گرفته تا عنوان و توضیحات متا را تغییر دهید.

    هر کدام از این عناصر به نوبه‌ی خود در سئو و تجربه کاربری نقش موثر خود را دارند. نکته مهم تشخیص صحیح کاستی‌ها و اضافه‌ کردن نکات مثبت است. پس آپدیت محتواها را به‌عنوان شاخص مهم در افزایش رتبه و تجربه کاربری وب‌سایت خود به‌کار بگیرید و آن را به‌ بهترین نحو ممکن پیاده‌سازی کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    ممکن است شما دوست داشته باشید

    ارسال یک پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

    تخفیف 1 میلیون تومانی دوره آموزش سئو کاربردی-محدود
    مشاهده دوره
    close-image