نیچ مارکتینگ (بازاریابی گوشه ای) چیست؟مزایا و معایب Niche

  • با وجود گسترش شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، تقریباً هرکسی می‌تواند در عرض چند دقیقه کسب و کار آنلاینش را راه بیندازد یا حتی کسب و کار سنتی خود را به فضای آنلاین بکشاند.

    این موضوع مزایای بی‌شماری برای کارآفرینان فراهم کرده اما از سوی دیگر باعث افزایش چشمگیر رقابت میان کسب و کارها نیز شده است. به همین دلیل اهمیت استفاده از استراتژی‌های بازاریابی برای موفقیت یک کسب و کار لازم و حیاتی است.  

    نیچ مارکتینگ یا بازاریابی گوشه‌ای یکی از همان استراتژی‌هایی است که می‌تواند در پیشرفت کسب و کار شما نقش قابل توجهی داشته باشد. با ما همراه باشید تا در این مقاله از صفر تا صد Niche Marketing را به شما توضیح دهیم.

    نیچ مارکتینگ یکی از استراتژی‌های بازاریابی است که در آن نیازهای مخاطب به صورت خاص‌تر و جزئی‌تر برطرف می‌کند. بازاریابی گوشه‌ای طرحی برای بازاریابی هدفمند است که بر روی بخشی خاص از یک صنعت یا بازار تمرکز دارد. با یک مثال ساده اهمیت استفاده از نیچ مارکتینگ را به شما توضیح می‌دهیم.

    نیچ مارکتینگ

    مثالی از نیچ مارکتینگ

    آرایشگاه‌های اینترنتی را در نظر بگیرید. این آرایشگاه‌ها به جای اینکه راه رفته سایر سالن‌های زیبایی را طی کنند، به یک ایده جدید روی آوردند. با آرایشگاه اینترنتی دیگر لازم نیست مشتری به سالن آرایشی برود و می‌تواند با چند کلیک ساده آرایشگر را به مکان مورد نظر خود بیاورد.

    این آرایشگاه‌ها توانستند نیاز مخاطبانی که به هر دلیلی امکان حضور در سالن زیبایی را ندارند، برطرف کنند و خلأ و شکاف این صنعت را پوشش دهند.


    همچنین بخوانید : افلیت مارکتینگ چیست


    در واقع شما با بکارگیری نیچ مارکتینگ، مشخصات، ویژگی‌ها مخاطب را در نظر می‌گیرد، نیازهای نادیده گرفته شده را پیدا کرده و ارزش‌ها و عادات خرید را در بازار بررسی می‌کنید.

    در نهایت محصولات، خدمات و پیام‌های تجاری خود را متناسب با نتایج این موارد تنظیم می‌کنید. با استفاده از نیچ مارکتینگ به جای اینکه یک ماهی کوچک در یک اقیانوس بزرگ باشید، یک ماهی بزرگ در یک استخر کوچک خواهید بود.

     

    مزایای نیچ مارکتینگ  Niche Marketing

    نیچ مارکتینگ یکی از راه‌حل‌هایی است که می‌تواند نقش بسزایی در پیشرفت یک کسب و کار ایفا کند. در ادامه به چند نمونه از مزایای نیچ مارکتینگ را اشاره خواهیم کرد تا به راحتی متوجه اهمیت این استراتژی بازاریابی شوید.

     

    همچنین ببینید:
    دیلیت اکانت تلگرام؛ روش آسان حذف اکانت Telegram

     

    • تمرکز در بازاریابی

    شما باید قبل از شروع کسب و کارتان، یک بازار مناسب برای آن انتخاب کنید. احتمالاً قبل از راه اندازی کسب و کار خود به این فکر کرده‌اید که قصد دارید چه نوع محصول یا خدماتی ارائه دهید، اما علاوه بر این موضوع لازم است که کاملاً متوجه شوید مخاطب هدف شما چه کسانی هستند و برای آن‌ها چه پیشنهاداتی دارید.


    همچنین ببینید: آموزش تبلیغ نویسی حرفه ای


    با استفاده از نیچ مارکتینگ با مخاطب کمتری روبه‌رو خواهید بود؛ چرا که شما خدمات و محصولات خود را برای رفع نیازهای خاص مخاطب ارائه کرده‌اید. بنابراین می‌توانید تمام تمرکز و توان‌تان را روی بهبود کیفیت تعامل خود با مشتری و پرورش روابط خود با مخاطب هدفتان بگذارید.

    • صرف هزینه کمتر برای تبلیغات

    نیچ مارکتینگ می‌تواند به طور بالقوه در کمتر شدن هزینه‌های تبلیغات کمک کند. در اصل با محدود کردن مخاطب خود می‌توانید به صورت هدفمند آن‌ها را به سوی خرید ترغیب کنید و به جای اینکه امکانات‌تان را روی جمعیت زیادی از مخاطب بگذارید، تمام تبلیغات خود را صرف مخاطبان منحصربه‌فرد خود می‌کنید.

    • افزایش سود و درآمد

    در اغلب موارد که مشتریان بدشان نمی‌آید یا متوجه نمی‌شوند که کمی بیشتر برای دریافت خدمات‌تان پرداخت کنند؛ چرا که تنها برند شماست که نیاز خاص مخاطب را برطرف می‌کند.

    مثلاً اگر مخاطب برای خرید ابزارآلات جستجو کند، با طیف گسترده‌ای از کانال‌های فروش مواجه می‌شود. پس شما برای اینکه در میان این دنیای بزرگ خود را نشان دهید، باید یک وجه تمایز داشته باشید. به عنوان مثال می‌توانید مخاطب هدفتان را فقط افراد چپ دست در نظر بگیرید. بنابراین چپ دستان برای خرید لوازم و ابزارآلات مورد نیاز خود تنها می‌توانند به شما مراجعه کنند.

    • کاهش رقابت

    یکی از مزایای نیچ مارکتینگ داشتن رقبای کمتر است. وقتی محصول یا خدمات کاملاً مشخصی ارائه دهید، کسب و کارهای کمتری با همان پیشنهادات شما وجود خواهند داشت. هرچه محصول یا خدمات شما خاص‌تر باشد، رقبای کمتری در برابر شما قد علم می‌کنند.

    بازاریابی گوشه ای


     همچنین بخوانید: مزایا راه اندازی کسب و کار اینترنتی – ۱۸ دلیل قانع کنند


    معایب نیچ مارکتینگ

    نیچ مارکتینگ همانقدر که مزایای زیادی دارد، می‌تواند معایبی نیز با خود به همراه آورد. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا شما را از معایب نیچ مارکینگ آگاه سازیم.

    • فرصت رشد کمتر

    همانطور که گفتیم، بازاریابی گوشه‌ای می‌تواند باعث کاهش رقبای شما شود. با این حال، رشد و پیشرفت بدون وجود هیچ‌گونه رقیبی می‌تواند دشوار باشد.

    مخاطبان راضی بزرگترین سرمایه هر کسب و کاری هستند. در واقع با حفظ رضایت مخاطب‌تان می‌توانید وفاداری آن‌ها را به برند خود تضمین کنید. مخاطبی که از کار شما راضی باشند، می‌تواند خودبه‌خود به عنوان یک سفیر تبلیغاتی عمل کند و اطرافیانش را نیز به سمت شما سوق دهند. پس لازم است حتی اگر رقیبی هم ندارید، نوآوری‌تان را بالا ببرید و خود را با چالش‌های جدید روبه‌رو کنید تا دچار رکود نشوید.

    مثلاً اگر ابزارآلات و وسایل مخصوص چپ دست‌ها را ارائه می‌دهید، تیشرت، ماگ و تابلوهای دیواری‌ای تولید کنید که روی آن‌ها شعارهایی مخصوص چپ‌ دست‌ها چاپ شده است. با این کار می‌توانید وفاداری و رضایت مخاطبان خود را افزایش دهید.

    • کوتاه بودن سد محافظتی

    شاید در ابتدا تنها شما باشید که یک خدمت یا محصول خاص را عرضه می‌کنید، اما زبانی که سر زبان‌ها بیوفتید، کم کم رقبای شما از گوشه و کنار سردر می‌آورند. بنابراین در نظر داشته باشید که با استفاده از نیچ مارکتینگ سد محافظتی شما در برابر رقبا کوتاه است و کوچکترین سهل‌انگاری می‌تواند شما را از دور رقابت خارج کند.

    پس با ایجاد روابط قوی با مخاطب، حفظ وفاداری مشتری با برند و داشتن خلاقیت، بقا و ماندگاری خود را در بازار تضمین کنید. از طرفی، باید با تغییر سلیقه مخاطب آشنا باشید تا بتوانید در هر موقعیتی رضایت آن‌ها را جلب کنید.

     

    همچنین ببینید:
    دانلود از یوتیوب با افزونه و سایت رایگان و 100% جدید

    در ادامه یک ویدئو جالب از اوباما و انتخاب او در همین زمینه ببینید:

    سخن آخر

    نیچ مارکتینگ با تمرکز بر یک محصول یا خدمت منحصربه‌فرد، توجه قشر خاصی از مخاطبان را به سمت خود می‌کشاند. بازاریابی گوشه‌ای با تمام مزایایش، جوانب منفی‌ای نیز دارد.

    به یاد داشته باشید که آمازون در ابتدا تنها یک سایت برای فروش آنلاین کتاب بود اما امروزه در این سایت تقریباً هرچیزی در سرتاسر دنیا قابل خرید است. پس لازم است در صورت بهره‌گیری از نیچ مارکتینگ، بی‌گدار به آب نزنید و با برنامه‌ریزی اصولی کسب و کار خود از دام شکست دور کنید.


    همچنین ببینید: پیج های موفق اینستاگرام


     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    ارسال یک پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.