راهنمای تولید محتوای متنی برای سایت (۶ قدم مهم)
تولید محتوای متنی برای سایت به معنای ایجاد و نوشتن مطالبی است که به صورت نوشتاری در صفحات وب سایت قرار میگیرند. این محتوا میتواند شامل مقالات، محتوای لندینگ پیجها، توضیحات محصولات، اخبار و سایر مطالب مرتبط باشد. محتوای باکیفیت و جذاب میتواند مخاطبان را بیشتر در سایت نگه داشته و احتمال تبدیل آنها به مشتریان وفادار را افزایش دهد به همین خاطر آشنایی با قرارداد تولید محتوا بسیار حائز اهمیت است. همچنین، محتوای مناسب و سئوشده میتواند رتبه سایت را در نتایج جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو بهبود بخشد، که این امر منجر به افزایش دیده شدن سایت و در نهایت بهبود کسب و کار خواهد شد.
چرا تولید محتوای وبسایت اینقدر اهمیت دارد؟
محتوا در مرکز چگونگی تبلیغ محصولات، جذب مخاطب، و ایجاد اعتماد با مشتریان فعلی و بالقوه برندها قرار دارد. کاربرانی که با فعالیتهای شما آشنا میشوند، از محتوای شما برای ارزیابی اینکه آیا محصولات، خدمات و هویت شما به عنوان یک شرکت برای آنها مناسب است یا خیر، استفاده خواهند کرد. موتورهای جستجویی مانند گوگل نیز به ارزش محتوای شما نگاه میکنند تا تعیین کنند وبسایت شما در کدام جایگاه نتایج موتور جستجو (SERPs) قرار بگیرد. با این حال، ایجاد محتوای وبسایت بسیار مهم است زیرا آگاهی از برند و موفقیت بازاریابی محتوایی شما را تحت تأثیر قرار میدهد. بنابراین ضروری است که این کار را به درستی انجام دهید و روشی را ایجاد کنید که برای شما کارآمد است.
مشخصات یک محتوای عالی برای وبسایت چیست؟
این پرسش ممکن است در ابتدا مقداری فلسفی یا شخصی بهنظر بیاید، اما میتوانید بهآسانی با توجه به معیارهای کلیدی زیر، فاکتورهای یک محتوای «عالی» برای وبسایت را تشخیص دهید. درادامه بررسی میکنیم که چه چیزی یک محتوای متنی عالی یک سایت را از یک سایت معمولی متمایز میکند.
محتوا در تلاش برای انجام چه کاری است؟
پرسیدن این سوال از خودتان، کمک میکند که متوجه شوید چه چیزی را باید در وبسایت خود قرار دهید. آیا شما یک فروشگاه آنلاین هستید و مایلید محصولات خود را بهطور مستقیم به مشتریانتان بفروشید؟ در اینصورت، محتوای شما باید با محتوای یک شرکت مشاور کسبوکار تفاوت زیادی داشته باشد؛ محتوای شما بهعنوان یک فروشنده باید تراکنشهای بیشتری را ایجاد کند.
کاربران بهدنبال چه هستند؟
اینجاست که پروسه تحقیق کلمات کلیدی به کار میآید. اگرچه قصد دارید درباره مطالبی بنویسید که برای خودتان جذاب و مفید است، اما باید از خود بپرسید که آیا این محتوا برای کاربران نیز جذاب است؟ آیا کاربران زیادی به وبسایت شما برای مطالعه این محتوا سر خواهند زد؟
آیا محتوا ارزشمند است؟
در آخر، وقتی متوجه شدید که چگونه محتوای خود را با اهداف کسبوکارتان همراستا کنید، باید مطمئن شوید که محتوایتان باارزش است. ارائه راهنمای مقایسه محصولات، توضیحات دقیق درباره آنها و دستورالعملها از راههای موثر برای تشویق کاربران به انجام اقداماتی سودآور است.
در شش قدم، نقشه تولید محتوا بسازید
زمانی که استراتژی مدیریت محتوایتان را برنامهریزی کردید تا به کمک آن بدانید چه چیز را چگونه و به چه منظور منتشر کنید، نوبت به تولید خود محتوا فرا میرسد. با طیکردن مراحل زیر میتوانید یک نقشه تولید محتوای متنی برای سایت جهت افزایش کارکرد کسبوکارتان طراحی کنید.
۱. منابع مدیریت محتوا را توسعه دهید
برای حفظ هماهنگی در تمامی بخشهای محتوا، باید منابعی برای مدیریت محتوا تولید کنید؛ به بیان دیگر، باید دستورالعملی برای تیمتان مشخص کنید که طبق دستورات آن پیش بروند و شامل دستورالعملهای نگارشی، لحن و قالب محتوا میشوند. هنگام شروع یک استراتژی تولید محتوای جدید یا بهروزرسانی یک استراتژی قدیمی، بهترین کار این است که با ممیزی محتوا شروع کنید.
۲. تمام فرمتهای محتوا را شناسایی کنید
تمام فرمتهای محتوایی که باید توسط تیم شما ساخته شود را شناسایی و آنها را لیستبندی کنید: ایمیل، وبلاگ، ویدئو، پست شبکههای اجتماعی، اینفوگرافیک، کتابهای الکترونیکی، وایت پیپر یا هر نوع محتوای مرتبط به استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما. این مرحله نشان میدهد که به چند جریان کاری مختلف نیاز دارید و به شما کمک میکند تعیین کنید که چند عضو تیم برای تکمیل هر قطعه محتوا لازم است. یا اگر در تیم خود، افرادی را ندارید که تولید محتوای حرفهای انجام دهند، میتوانید از خدمات تولید محتوا نیک نویس استفاده کرده و ثبت سفارش محتوای خود را انجام دهید.
۳. نقشههای فرآیند برای هر نوع محتوایی
برای هر نوع محتوایی که قصد تولیدش را دارید، کل فرآیند ساخت آن را از تحقیق اولیه گرفته تا انتشار مشخص کنید؛ این کار به ایجاد جریانهای کاری قابلتکراری کمک میکند که میتوان آنها را بهراحتی دنبال کرد. مثلا تولید پستهای وبلاگ ممکن است شامل مراحل روبهرو باشد: تحقیق، نگارش، ویرایش، بازبینی، بررسی، تایید، بارگذاری و انتشار. محتوا میتواند در مراحل مختلف به مشکل برخورد و روند آن متوقف شود، بنابراین باید برای این مورد نیز برنامهریزی کنید.
۴. دد لاین و ضربالعجل تعیین کنید
ضربالعجلهای هر مرحله فرآیند را مشخص کنید و از اشاره به آنها در تقویم محتوایی غافل نشوید؛ برای این کار، پیشبینی درستی از زمان موردنیاز برای بهانجامرساندن هر مرحله انجام دهید و تقویم محتوا ایجاد کنید.
۵. هر کاری را که میتواند به صورت اتوماتیک انجام شود، خودکار کنید
خودکار کردن هرچه بیشتر فرآیند، به افزایش همکاری بین اعضای تیم محتوا کمک میکند. اینکار همچنین با صرفهجویی در زمان و سادهسازی فرآیند، بهرهوری کلی را افزایش میدهد. خودکارسازی همچنین میتواند به شما کمک کند با پیگیری هر مرحله، نقاط نیازمند تغییر را شناسایی کنید. استفاده از یکی از نرمافزارهای مدیریت پروژه مانند Google Workspace ،Trello یا Slack میتواند این فرایند را آسان کند.
۶. همه محتواها را فهرستبندی کنید
تعقیب تمام مراحل تولید محتوای شما، از جمله پیشنویسها و نسخههای نهایی، ضروری است. یکی از راههای انجام این کار، انتخاب بهترین سیستم برای فهرستکردن همه موارد است. با انتخاب یک سیستم برای سازماندهی همه فایلهای محتوای خود شروع کنید. سیستمی را پیدا کنید که بتواند فایلهای کاری و نهایی، قالبها، تصاویر، لوگوها، عکسها، ویدیوها، فایلهای صوتی، اجزای وبسایت و غیره را ذخیره کند و ابزارهایی مانند Microsoft OneDrive، Dropbox، یا Google Drive در این مرحله بسیار کمک کنندهاند.
اشتباهات متداول تولید محتوای وبسایت
تولید محتوا اغلب میتواند کاری دشوار و بسیار گیجکننده باشد. شما باید با مهلتهای داده شده و اصول مهم پیش بروید. این چالشها و بسیاری دیگر، دلیل ناکامماندن برخی از کسبوکارها، حتی با تاریخچه طولانی از موفقیت برند، در ایجاد محتوای تاثیرگذار است. پیشنهاد یک ایده خلاقانه تازه یا امتحانکردن یک لحن محتوایی جدید در محتوای شما مشکلی ندارد؛ چیزی که ممکن است مشکلساز شود، انتظار نتایج بلافاصله یا معادلدانستن تعداد خوانندگان محتوا با میزان تاثیرگذاری آن است.
۱. نوشتن محتوا برای همه نوع کاربر
درست است که تعداد خوانندگان محتوا شانس شما را برای فروش بالا میبرد، اما باید توجه خود را به جای آن بر روی تعداد دفعاتی که یک مقاله به اشتراک گذاشته میشود بگذارید. نوشتن محتوا برای همه نوع کاربر، ممکن است میزان بازدید و خواندهشدن محتوا را بالا ببرد، اما نرخ پایین تبدیل را به همراه خواهد داشت.
۲. تغییرات بیش از حد
برنامهنویسان جملهای معروف دارند که میگوید: «اگر کار میکند، دست به آن نزن» از نظر ما این جمله همه جا کاربر دارد. حتی کارشناسان خبره نیز میدانند که تلاش برای اصلاح تعداد زیادی از مشکلات بهطور همزمان میتواند منابع شما را تحلیل ببرد. در عوض، آنچه را که بدون مشکل کار میکند حفظ کنید و تغییرات کوچک در ساختار محتوای خود ایجاد کنید. پیشنهاد میکنیم که بهجای صرف انرژی برای انجام تغییرات بیمورد، وقتتان را برای رسیدگی به نکات مهمتری بگذارید.
۳. توجهنکردن به توزیع محتوا
نوع انتشار محتوای شما نقش بسیار مهمی در تاثیرگذاری آن بر مخاطبان دارد. اگر رسانههای مختلف را برای توزیع محتوا در نظر نگیرید، نتایج دلخواه را از آن نخواهید گرفت. فرمت، لحن و شکل محتوا لازم است طبق رسانهای که قرار است در آن منتشر شود تغییر کند؛ ازاینرو باید به خروجی محتواهای برند خود دقت کنید.
نمونههایی از مراحل تولید محتوا
بعد از ارائه نقشه راه و ثبت سفارش محتوا ، باید لیستی از مراحل تولید هر نوع محتوای مدنظر را تعیین کنید. در ادامه، به نمونههایی از مراحلی که باید برای تولید محتوا سایت در دو بخش متفاوت طی شود، خواهیم پرداخت.
پست وبلاگ
- ساخت یک بریف محتوا و طرحی کلی برای هر وبلاگ
- ارسال به نویسنده (یا شرکتهای تولید محتوا)
- نوشتن محتوا براساس راهنما و ارائه آن
- آغاز پروسه ویراستاری
- درصورت نیاز به بازنویسی، برگشت محتوا به نویسنده
- بازبینی آخر و بررسی قوانین سئو محتوا
- تایید کارفرما
- انتشار
صفحات وب
- تحقیقات موردنیاز برای یک لندینگ پیج مشخص
- نوشتن محتوا
- بازبینی و ویرایش
- بازنویسی درصورت نیاز
- ارسال برای گرفتن تایید کارفرما
- بارگذاری در سایت
- بازبینی ساختار صفحه قبل از انتشار
- انتشار
تولید محتوای اصولی برای وبسایت را جدی بگیرید!
براساس تخمینها، درحالحاضر حدود ۱.۱۴ میلیارد وبسایت در سراسر جهان وجود دارد. هر یک از این وبسایتها ممکن است صدها یا هزاران محتوای متنی داشته باشد؛ درنتیجه، میتوان گفت که تقریبا موضوعی وجود ندارد که محتواهای تولیدشده فعلی آن را پوشش نداده باشند. اما دیدگاه منحصربهفرد برند شما، کلید تولید محتوای جذاب و اصیل است و میتواند مخاطبان را مجذوب سایت شما کند. نکاتی که در زمینه تولید محتوای متنی وبسایت گفته شد، کمک میکنند اشتباهات رایج را تکرار نکرده و با پیشبرد فرایند بازاریابی محتوایی، بتوانید اهداف کسبوکار را تحقق ببخشید.