قرارداد سئو سایت | نمونه قرارداد سئو
قرار داد سئو نیاز نیست، با هم هماهنگ می کنیم. این جمله بزرگترین خطایی است که سئوکار یا کارفرما می تواند داشته باشد زیرا در مبحث سئو داخلی یا سئو تکنیکال مباحث نیازمند داشتن یک تارگت و یک بازه ی زمانی مشخص برای حل شدن است تا طرفین بدانند از پروژه چه می خواهند و چگونه به ان خواهند رسید. معمولا بعد از آنالیز اولیه سایت توسط سئوکار، می توان قراردادی درست با بند های مختلف ایجاد شود. ولی چه مواردی باید در این قرارداد ثبت شود و ایا باید به جزییاتی مانند سئو تصاویر نیز در ان اشاره شود یا صرفا کلیات باید در ان درج گردد. در این مقاله به طور کامل به بررسی این موضوع و ارائه یک نمونه قرارداد برای سئو سایت خواهیم پرداخت.
قرارداد سئو چیست؟
در شروع تمامی پروژه های سئو باید یک قرار داد و سند با قوانین و قواعد خاص بین طرفین ( کارفرما و سئوکار ) تنظیم شود تا نحوه ی همکاری در طول مسیر کار به خوبی ترسیم و شفاف سازی شده و روش های حل مشکلات در صورت بروز، در ان گنجانده شود. در قرار دادهای سئو معمولا چک لیست سئو مواردی که باید روی ان ها کار شود، مشخص می شود و مواردی مانند آموزش سئو کاربردی در حین پروژه نیز در صورت لزوم در قرارداد قید می شود.
انواع قرار داد سئو سایت
به طور کلی با توجه به نوع فعالیتی که قرار است بر روی سایت انجام شود، سه نوع از قرار داد های سئو بین طرفین بسته می شود:
قرار داد سئو سایت مبتنی بر پروژه:
- این نوع قرارداد برای پروژه های خاص با اهداف مشخص مناسب است. معمولاً شامل یک مجموعه فعالیت های تعریف شده است که باید در یک بازه زمانی معین انجام شوند.
- مزیت اصلی این نوع قرارداد شفافیت در هزینه ها و زمان بندی است؛ اما ممکن است انعطاف پذیری کمتری داشته باشد زیرا تغییرات خارج از محدوده توافق شده زیاد رخ می دهد و ممکن است نیاز به مذاکره مجدد داشته باشد.
قرارداد ماهانه / مداوم:
- مناسب برای کسب و کارهایی که نیاز به پشتیبانی مداوم دارند. این نوع قرارداد معمولاً شامل یک بسته خدمات ماهانه است که می تواند بر اساس نیاز های مشتری تنظیم شود.
- انعطاف پذیری بیشتری در این قرارداد وجود دارد زیرا امکان تغییر اولویت ها بر اساس نتایج حاصل شده وجود خواهد داشت؛ اما ممکن است هزینه بیشتری نسبت به قرارداد های مبتنی بر پروژه داشته باشد.
قرارداد سئو مبتنی بر عملکرد:
- پرداخت براساس نتایج حاصل شده مانند افزایش رتبه بندی یا ترافیک وبسایت در این نوع قرارداد انجام می شود.
ریسک بیشتری برای سئوکار دارد زیرا درآمد آن ها وابسته به دستیابی به نتایج خاصی است؛ اما انگیزه بالایی برای دستیابی به بهترین نتایج ایجاد می کند و شاید همین امر سبب شود تا کارفرما بجای استفاده از مشاوره سئو ، داشتن چنین قراردادی را ترجیح دهد.
فرم قرارداد سئو باید چگونه باشد؟
در قرارداد سئو، باید بند های مختلفی گنجانده شود تا هم کارفرما و هم سئوکار از حقوق و تعهدات خود آگاه باشند. در زیر ۱۲ بند مهم در فرم قرارداد به همراه توضیحات آورده شده است:
۱. تعریف خدمات: این بند باید به وضوح خدماتی که توسط سئوکار ارائه می شود را مشخص کند، مانند بهینه سازی داخلی سایت، لینک سازی خارجی، تولید محتوا و غیره.
۲. اهداف و نتایج مورد انتظار: تعیین اهداف مشخص مانند افزایش ترافیک ارگانیک یا بهبود رتبه در موتورهای جستجو.
۳. مدت زمان قرارداد: مدت زمانی که قرارداد معتبر است و تاریخ شروع و پایان آن.
۴. هزینه ها و شرایط پرداخت: مبلغ کل قرارداد، نحوه پرداخت (ماهانه، پروژه ای) و شرایط مربوط به تأخیر در پرداخت.
۵. گزارش دهی و ارزیابی عملکرد: نحوه گزارش دهی پیشرفت کارها (ماهانه یا هفتگی) و معیار های ارزیابی عملکرد.
۶. مالکیت داده ها و محتوا: تعیین مالکیت محتوای تولید شده یا داده های جمعآوری شده در طول پروژه.
۷. تغییرات در پروژه: فرآیند مدیریت تغییرات احتمالی در محدوده کار یا اهداف پروژه.
۸. تعهدات محرمانگی: حفظ محرمانگی اطلاعات حساس کسب و کار کارفرما توسط سئوکار.
۹. حل اختلافات: روش های حل اختلافات احتمالی بین طرفین، مانند میانجیگری یا داوری.
۱۰. خاتمه قرارداد: شرایطی که تحت آن هر یک از طرفین می توانند قرارداد را خاتمه دهند.
۱۱. مسئولیت ها و تعهدات قانونی: مسئولیت های قانونی هر یک از طرفین در قبال فعالیت های انجام شده دارند.
۱۲. ضمانت ها و محدودیت ها: ضمانت هایی که سئوکار ارائه می دهد (مثلاً عدم تضمین رتبه خاص) و محدودیت های مسئولیت او.
تعهدات کارفرما در قرار داد سئو سایت
در این بخش قصد داریم به معرفی تعهدات کارفرما در طول پروژه های سئو بپردازیم:
- دسترسی به وب سایت: فراهم کردن دسترسی لازم برای انجام تغییرات فنی به سئو کار.
- ارائه اطلاعات دقیق: ارائه اطلاعات کامل درباره کسب و کار، محصولات یا خدمات.
- همکاری مستمر: همکاری با تیم سئو برای اجرای پیشنهاد ها.
- پرداخت به موقع: پرداخت هزینه ها طبق توافقنامه.
- پاسخگویی سریع: پاسخگویی سریع به سوالات یا درخواست های تیم سئو.
- عدم تغییر بدون اطلاع: عدم اعمال تغییراتی بر روی سایت بدون اطلاع رسانی به تیم سئو.
تعهدات سئو کار در قرار داد
شاید در قدم اول بهتر باشد تا سئو کار، مفهوم سئو چیست را برای کارفرما توضیح دهد تا بسیاری از سوالات و مشکلات قبل از ایجاد رفع شود. با این وجود، یک سئوکار باید طبق تعهدات زیر در طول پروژه عمل کند زیرا این بند ها کمک می کنند تا هر دو طرف انتظارات روشنی داشته باشند و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
- ارائه خدمات حرفه ای: انجام خدمات با کیفیت بالا طبق استاندارد های سئو.
- گزارش دهی منظم: ارائه گزارش های منظم درباره پیشرفت پروژه.
- رعایت اصول اخلاقی: رعایت اصول اخلاقی در طول بهینه سازس موتور های جستجو (عدم استفاده از تکنیک های کلاه سیاه که امکان لطمه به سایت را افزایش دهد).
- مشاوره تخصصی: ارائه مشاوره تخصصی برای بهبود وضعیت سایت.
- پاسخگویی سریع: پاسخگویی سریع به سوالات یا نگرانی های کارفرما.
- حفظ محرمانگی اطلاعات: حفظ محرمانگی اطلاعات کسب و کار کارفرما مطابق با قرارداد سئو در بخش محرمانگی اطلاعات.
نکات مهم در قرارداد بهینه سازی سایت
حال که تمامی جزییات یک قرارداد در سئو آشنا شدید، سعی داریم برخی از مهمترین نکات چنین قرارداد هایی را برای شما توضیح دهیم.
اهداف و مقاصد مشخص شود
تعیین اهداف مشخص و قابل اندازه گیری از جمله افزایش ترافیک، بهبود رتبه بندی کلمات کلیدی خاص، یا افزایش نرخ تبدیل باید انجام شود. این اهداف باید با استفاده از شاخص های کلیدی عملکرد (KPIs) تعریف شوند تا بتوان پیشرفت را به طور دقیق ارزیابی کرد.
دامنه خدمات:
مشخص کردن دقیق خدماتی که ارائه می شود، مانند تحقیق کلمات کلیدی، بهینه سازی داخلی و خارجی سایت، تولید محتوا و تحلیل رقبا باید صورت پذیرد. این بخش باید جزئیات دقیقی از فعالیت ها و وظایف هر دو طرف قرارداد را شامل شود.
زمان بندی انجام پروژه:
تعیین زمان بندی برای اجرای هر مرحله از پروژه سئو که معمولا در پروپوزال سئو نیز این بخش گنجانده می شود. این بخش شامل تاریخ های شروع و پایان برای هر فعالیت است تا اطمینان حاصل شود که پروژه در مسیر درست قرار دارد.
گزارش دهی و ارزیابی:
تعیین زمان گزارش سئو (ماهانه یا هفتگی) و نوع گزارش هایی که ارائه می شود، مانند گزارش های تحلیلی گوگل آنالیتیکس یا کنسول جستجوی گوگل باید مشخص گردد. این بخش باید شفافیت در ارتباطات را تضمین کند.
هزینه ها و پرداخت ها:
توضیح دقیق هزینه های مرتبط با خدمات سئو و نحوه پرداخت آن ها (پیش پرداخت، ماهانه یا بر اساس نتایج). همچنین باید شرایط فسخ قرارداد در صورت عدم رضایت یکی از طرفین مشخص شود.
نحوه ی بودجه بندی در قرار دادهای سئو
شاید مهمترین بخش که همواره محل مناقشه بین سئوکار و کارفرما است، قسمت هزینه ها و بودجه های پروژه باشد. در ادامه قصد داریم در این خصوص اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.
تعیین بودجه اولیه:
بودجه اولیه باید براساس تحلیل نیاز ها و اهداف کسب و کار تعیین شود. عواملی مانند اندازه وبسایت، میزان رقابت در صنعت و اهداف مورد نظر تأثیر زیادی بر بودجه خواهند داشت. معمولاً توصیه می شود که کسب و کارها حداقل ۶ تا ۱۲ ماه بودجه را برای فعالیت های سئو اختصاص دهند تا بتوانند نتایج مناسبی در زمینه سئو کسب کنند.
نحوه تخصیص بودجه:
بودجه باید بین فعالیت های مختلف سئو مانند تحقیق کلمات کلیدی، تولید محتوا، لینک سازی خارجی و تحلیل داده تقسیم شود. بهتر است سئوکار علت تخصیص بودجه به هر بخش را برای کارفرما در طول جلسات توضیح دهد زیرا جدای از هزینه های سئو که به عنوان دستمزد به سئوکار پرداخت می شود، نمی توان بودجه دقیقی را در قرارداد قید کرد.
نمونه قرارداد سئو سایت
در این مقاله سعی شد تا با جزییات و بند های مختلف قرار دادهای سئو سایت به خوبی اشنا شوید. همواره سعی کنید برای تمامی پروژه های خود، جزییات کاملی از قوانین مد نظرتان را در قرار داد قید کنید تا از بروز مشکلات احتمالی، جلوگیری نمایید. شما می توانید از طریق لینک های انتهای مقاله، چند نمونه قرارداد سئو را برای بررسی بیشتر، دانلود کنید. در خصوص مطالب بیان شده در این مقاله نیز اگر سوالی دارید، لطفا در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
آیا تضمین رتبه یک در قرار داد سئو ممکن است؟
خیر- سئو فرایندی بسیار زمان بر است و با توجه به تغییرات دائمی که الگوریتم های گوگل دارند، بیان این مورد که شما به رتبه ۱ خواهید رسید و تضمین ان؛ صرفا در جهت کلاهبرداری خواهد بود.
چرا به قرارداد سئو سایت نیاز داریم؟
عدم وجود پشتوانه و قواعد در هر کاری منجر به شکست ان می شود. در پروژه های سئو نیز باید به طور شفاف تمامی مراحل و فعالیت های مشخص شود تا دقیقا بدانید، کجا هستید، می خواهید چه کنید و به کجا خواهید رسید.