اگر ابتدای مسیر یادگیری سئو خودت را درگیر اصطلاحات سئو نکنی و عمیق بشی تو مفاهیم اصلی سئو مطمئنا یکی از سئو کارهای خوب تو این حوزه خواهی شد اما اگه خودت رو درگیر ترفند و …. کنی هیچ وقت یه متخصص سئو نمیشی.
تو ویدئو زیر مفاهیم اصلی سئو که باید توش عمیق بشی را گفتم
سئو واژه ای است که شاید تا چند سال قبل بسیار در بین کسب و کارها نا آشنا بود و بیشتر سایت های بزرگ به دنبال آموزش سئو کاربردی می رفتند ولی برخی رخ داد ها مانند کرونا سبب شد تا مردم بیشتر از قبل به اهمیت آنلاین شدن کسب و کار پی ببرند و در این میان، سئو جایگاه ویژه ای برای دیده شدن سایت داشت. ولی به راستی سئو چیست و چه کابرد هایی دارد؟ ایا تمامی سایت ها به سئو نیاز دارند؟ در این مقاله به پاسخ این سوالات خواهیم رسید.
سئو چیست به زبان ساده
در لغت، کلمه ی SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization به معنی بهینه سازی موتور های جست و جو است. گوگل و بینگ، جزو موتور های جست و جو هستند و هر کدام الگوریتم های خاصی برای ترتیب نمایش سایت ها دارند. از انجایی که گوگل پر کاربرد ترین موتور جست در دنیا است، اکثر سئوکاران، تخصص خود را حول یادگیری الگوریتم های گوگل صرف می کنند. سئو به معنای انجام مجموعه ای از فعالیت ها با استفاده از چک لیست سئو مناسب، روی سایت برای افزایش رتبه و دریافت بیشتر ورودی از موتور های جست و جو است. این فعالیت ها شامل: تولید محتوای مناسب، لینک سازی، اصلاح کد نویسی سایت و افزایش سرعت ان و مواردی از این قبیل می شود.
علت اهمیت سئو و کاربرد های آن
همانطور که گفته شد، دنیا به سمت آنلاین شدن پیش می رود و دیری نخواهید پایید که دیگر افراد برای کوچک ترین خرید ها نیز از منزل خارج نخواهند شد. روزانه بیشتر از ۷ میلیارد سرچ در گوگل و سایر موتور های جست و جو انجام می شود. ۸۰ درصد این جست و جو ها از طریق تلفن همراه است و ممکن است هر یک از این افراد، یک مشتری بالقوه باشد که به دنبال محصولی خاص است. مردم دوست دارند به جای مراجعه مغازه به مغازه و مقایسه قیمت ها و اجناس، تنها با چند کلیک هر انچه می خواهند را پیدا کنند. بنظر شما در چنین رقابتی برنده کیست؟ مشخصا سایتی که در رتبه های بالای جست و جو باشد، شانس بیشتری برای دریافت کلیک ها بیشتر و به دنبال ان، فروش محصول خواهد داشت. یافتن مشتری از گوگل بسیار ارزان است و شناخت برندتان به دیگران از این طریق، بسیار آسان تر خواهد بود.
سئو در اینجا اهمیت خود را نشان می دهد. با انجام فعالیت های خاصی بر روی سایت می توانید به ورودی های بیشتری نسبت به رقبا دست پیدا کرده و لذت داشتن چند ده هزار مراجعه کننده به سایت در روز را تجربه کنید. توجه داشته باشید که همه ی این ها زمانی میسر می شود که بتوانید اعتماد کاربر را کسب نموده و تجربه خوبی برای او رقم بزنید. مهمترین فاکتور رتبه بندی گوگل، دقیقا تجربه کاربری مناسب است که از طریق رعایت تکنیک های سئو حاصل می شود.
انواع سئو سایت
حال که با معنای سئو چیست، آشنا شدید باید با انواع آن نیز آشنا شوید. سئو دارای بخش های زیادی است ولی سه بخش اصلی دارد که در ادامه به معرفی ان ها می پردازیم.
سئو داخلی
سئو داخلی به معنای مجموعه ای از فعالیت ها در داخل سایت گفته می شود که در راستای بهبود تجربه کاربری صورت می گیرید. نگارش محتوای مناسب برای هر محصول، توجه به تصاویر و محتوای سئو شده تصویری در سایت، لینک سازی داخلی و توجه به عنوان و هدینگ های هر صفحه از جمله موارد مهم در سئو داخلی است. برای اشنایی بیشتر با این حوزه از سئو می توانید مقاله سئو داخلی چیست را مطالعه نمایید.
سئو خارجی
سئو خارجی یا همان off-page بخش های زیادی مانند بررسی رقبا و دریافت بک لینک و سوشال سیگنال را شامل می شود. اهمیت این بخش بسیار برای گوگل زیاد است زیرا با کوچکترین اشتباهات مانند دریافت بک لینک زیاد یا دریافت از لینک از سایت هایی با دامین اتوریتی بسیار پایین، خطر پنالتی شدن سایت شما وجود دارد. چیدن استراتژی مناسب لینک سازی خارجی و مقابله با حملات به سایت با لینک های اسپم، از دیگر بخش های سئو خارجی است. برای آشنایی بیشتری با تکنیک های این بخش می توانید مقاله بهبود سئو خارجی را مطالعه کنید.
سئو تکنیکال
شاید بتوان تخصصی ترین بخش در سئو را به نام سئو تکنیکال بزنیم. در این بخش موارد گسترده ای مانند: فشرده سازی فایل های css، افزایش سرعت بارگذاری سایت، بررسی علت عدم ایندکس صفحات، توجه به ریسپانسیو سایت در نسخه موبایل بررسی می شود. از انجایی که اهمیت این بخش در بهبود تجربه کاربری بسیار زیاد است به شما پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از جزییات این قسمت از سئو، به مقاله سئو تکنیکال چیست مراجعه کنید.
سئو کلاه سفید و سیاه
نحوه پیاده سازی تکنیک ها در سئو به دو صورت انجام می شود. در سئو کلاه سفید شما کاملا براساس قوانین و استاندارد های گوگل عمل می کنید و سعی دارید با ارائه محتوایی ارزشمند و کسب تجربه کاربری مطلوب، جایگاه خود در رتبه بندی را افزایش دهید. در نقطه مقابل، سئو کلاه سیاه می کوشد تا نقطه ضعف های موتور های جست و جو را بیابد و سپس از همان طریق، افزایش رتبه را کسب کند. روز به روز هوش مصنوعی گوگل دقیق تر می شود و روش های اندکی برای تقلب باز مانده است. در گذشته می توانستید با دریافت بک لینک های زیاد یا دریافت ورودی های فیک، به راحتی رتبه یک شوید ولی امروزه همین عمل به پنالتی شدن و حذف سایت از نتایج گوگل منجر می شود. سعی کنید در مسیر اجرای سئو، اصولی رفتار کنید و به دنبال میان بر نباشید. شاید زمان بیشتری از شما گرفته شود ولی نتایج ان ماندگار تر خواهند بود.
برای مطالعه بیشتر: سئو سایت های خبری
چه کسی کار سئو سایت را انجام می دهد؟
برای پاسخ به این سوال باید ببینیم هدف شما از سئو چه بوده و حوزه کاری شما چیست. گاهی یک سئو کار معمولی که تجربه ی یک ساله در این زمینه را دارد شاید بتواند برای شما در برخی کلمات کلیدی رتبه مناسب کسب کند و علت ان نیز، رقابت پذیر نبودن حوزه شما خواهد بود. گاهی نیاز است یک تیم حرفه ای به صورت مدام روی سایت شما کار کنند تا از رقبا عقب نمانید. نمونه ی این مدل از سئو را در کلماتی مانند بلیط هواپیما یا خرید ارز دیجیتال می توانید مشاهده کنید. به طور کلی در تمامی این حالات باید یک متخصص سئو حرفه ای و با تجربه، سئو سایت را بر عهده داشته باشد تا سریعتر به نتایج مطلوب برسید.
یادگیری آسان سئو در بهین وب دیزاین
مسیر یادگیری در سئو شاید سخت بنظر برسد و گستردگی مطالب برای شما گیج کننده باشد. در بهین وب دیزاین در کنار خدمات مشاوره سئو، به ارائه آموزش رایگان سئو نیز پرداخته ایم تا هر فرد بتواند با مطالعه مقالات و مشاهده ویدیو های موجود در سایت، به حد قابل قبولی از سئو رسیده و حتی سایت شخصی خود را آنالیز کند. اگر در خصوص هر کدام از مطالب عنوان شده سوالی دارید یا مشکلی در سئو سایت دارید که نیازمند مشاوره است، لطفا با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
بهترین روش های یادگیری سئو چیست؟
مطالعه مقالات، مشاهده دوره های آموزشی، کار عملی روی سایت شخصی و کار اموزی در یک شرکت، بهترین روش های یادگیری سئو است.
آیا چیزی به اسم سئو تضمینی وجود دارد؟
شاید تضمین رتبه بالا در تایید شدن شما توسط کارفرما کمک کنید، ولی هیچ تضمینی برای داشتن رتبه ای خاص در بازه ی زمانی مشخص وجود ندارد زیرا الگوریتم های گوگل، روز به روز در حال بروز رسانی هستند و فعالیت رقبا نیز در این زمینه مشخص نیست. سعی کنید بدون تضمین رتبه های بالا وارد پروژه های سئو شوید و بیشتر روی اهدافی مانند افزایش ورودی، تمرکز کنید.