کنیبالیزیشن چیست؟ روش های حل مشکل Cannibalization

  • در این بخش از تکنیک های سئو و بهینه سازی سایت میپردازم به حل مشکل Keyword Cannibalization با هدفمند کردن کلمات کلیدی

    این مشکل زمانی بوجود می آید که برای یک کلمه کلیدی دو صفحه از سایت ما در نتایج گوگل نمایش داده شود، اکثر سایت ها با مشکل کنیبالیزیشن درگیر هستند و تنها راه حل  پاکسازی و بهبود صفحات از کلمات کلیدی غیر مرتبط است.

    شما باید تعیین کنید کدام صفحات از سایت با کدام کلمه کلیدی خاص باید بالا بیاید،برای این کار یک جدول ایجاد کنید  برای مثلا ۱۰۰ کلمه کلیدی خودتان تعیین کنید کدام صفحه مربوط یه کدام کلمه کلیدی است

     

     

     

    مزایای بهبود کلمات کلیدی و هدفمند کردن آنها:

    ۱- افزایش نرخ CTR

    ۲-افزایش کیفیت محتوای سایت

    ۳- دریافت بهتر بک لینک از سایتها

    کنیبال Cannibalization چیست؟

    کنیبالیزیشن (Cannibalization) یا همنوع خواری به وضعیتی اشاره دارد که در آن چندین صفحه از یک وب ‌سایت برای یک کلمه کلیدی یا موضوع مشابه بهینه‌ سازی شده ‌اند. این امر می‌تواند باعث شود که موتورهای جستجو نتوانند تشخیص دهند کدام صفحه باید رتبه بالاتری داشته باشد و در نتیجه، هر دو صفحه ممکن است عملکرد ضعیفی داشته باشند. به عنوان مثال، اگر یک وب‌ سایت دو مقاله با عنوان‌ های “راهنمای خرید لپ ‌تاپ” و “بهترین لپ‌ تاپ‌ ها برای خرید” داشته باشد و هر دو برای کلمه کلیدی “خرید لپ ‌تاپ” سئو شده باشند، این دو صفحه ممکن است با هم رقابت کنند و ترافیک را تقسیم کنند. گاهی کنیبال شدن دو صفحه از صفحات بن بست در سئو نیز مشکلاتی بیشتری ایجاد می کند.

    انواع کنیبالیزیشن Cannibalization

    کنیبالیزیشن در سئو به وضعیتی اشاره دارد که چندین صفحه از یک وب‌ سایت برای یک کلمه کلیدی مشابه در نتایج گوگل رتبه دارند و در نتیجه، این صفحات با یکدیگر رقابت می‌کنند. همانند سئو تکنیکال که در چندین بخش دسته بندی می شود، کنیبال شدن صفحات نیز دو حالت کلی دارد که در ادامه به معرفی آن می پردازیم:

    کنیبال Cannibalization چیست؟
    کنیبال Cannibalization چیست؟

    کنیبالیزیشن داخلی

    یکی از انواع کنیبالیزیشن، “کنیبالیزیشن داخلی” است که در آن صفحات مختلف سایت به طور همزمان برای یک کلمه کلیدی خاص بهینه‌ سازی می ‌شوند. به عنوان مثال، اگر یک وب ‌سایت فروشگاهی چندین صفحه محصول مشابه داشته باشد که هرکدام برای “کفش ورزشی” رتبه داشته باشند، این صفحات ممکن است در نتایج جستجو با هم رقابت کنند و باعث کاهش رتبه کلی سایت شوند.

    کنیبالیزیشن بازاریابی

    حالت دوم کنیبال، مربوط به حیطه بازاریابی محصولات است. کنیبالیزیشن بازاریابی به وضعیتی اشاره دارد که در آن یک محصول جدید یا تغییر یافته از یک برند، فروش و سهم بازار محصول قبلی همان برند را کاهش می ‌دهد. این پدیده معمولاً زمانی رخ می ‌دهد که محصولات جدید به طور مستقیم با محصولات موجود رقابت می‌ کنند و مشتریان را از خرید محصول قدیمی ‌تر به سمت محصول جدیدتر سوق می‌ دهند. این امر ممکن است به دلیل ویژگی‌ های بهتر، قیمت پایین ‌تر یا جذابیت بیشتر محصول جدید باشد. و به نسبت حالت اول، ضرر کمتری برای سئو برند دارد.

    کنیبالیزیشن چه تاثیری بر سئو دارد؟

    کنیبالیزیشن می‌تواند تأثیر منفی بر سئو داشته باشد زیرا باعث کاهش اعتبار صفحات می ‌شود. وقتی چندین صفحه برای یک کلمه کلیدی مشابه وجود دارد، موتورهای جستجو نمی ‌توانند تصمیم بگیرند که کدام صفحه را در نتایج جستجو نمایش دهند. این امر منجر به کاهش CTR (نرخ کلیک) و در نهایت کاهش ترافیک ارگانیک می ‌شود. همچنین، تقسیم اعتبار لینک بین صفحات مختلف می ‌تواند باعث شود هیچ ‌یک از آن ‌ها نتواند رتبه خوبی کسب کند.

    همچنین ببینید:
    آنالیز رقبا در سئو: معرفی ابزارهایی بر ای تحلیل سئو رقبا

    علاوه بر این، کنیبالیزیشن می‌ تواند تجربه کاربری را تحت تأثیر قرار دهد. کاربران ممکن است با مشاهده چندین نتیجه مشابه از یک وب‌ سایت دچار سردرگمی شوند و احتمالاً به جای کلیک بر روی یکی از صفحات شما، به سراغ رقبای شما بروند. این موضوع نه تنها ترافیک را کاهش می ‌دهد بلکه ممکن است نرخ پرش (Bounce Rate) را نیز افزایش دهد که خود عامل دیگری برای کاهش رتبه سئو خواهد بود.

    تاثیر کنیبالیزیشن بر سئودلایل ایجاد کنیبالیزیشن در سایت

    1. عدم برنامه‌ ریزی محتوا: عدم وجود استراتژی مشخص برای تولید محتوا می ‌تواند منجر به ایجاد صفحات مشابه شود.
    2. استفاده از عناوین مشابه: استفاده از عناوین یا متا تگ ‌های مشابه برای صفحات مختلف باعث ایجاد رقابت داخلی بین آن ‌ها خواهد شد.
    3. تغییرات مکرر در ساختار  URL :تغییر مکرر  URLها بدون ریدایرکت مناسب می ‌تواند موجب ایجاد نسخه‌ های متعدد از یک محتوا در نتایج گوگل شود.
    4. عدم شناسایی نیاز های کاربر: عدم توجه به نیاز ها و جستجو های واقعی کاربران ممکن است منجر به تولید محتوای تکراری گردد.

    روش های تشخیص کنیبالیزیشن

    روش های زیادی برای یافتن صفحات دارای کنیبالیزیشن وجود دارد که در ادامه به معرفی ان ها می پردازیم:

    تحلیل گزارشات گوگل سرچ کنسول

    یکی از بهترین روش‌ ها برای شناسایی کنیبالیزیشن، بررسی گزارشات عملکرد در گوگل سرچ کنسول است. با استفاده از این ابزار، می ‌توان مشاهده کرد که چندین صفحه از سایت برای یک عبارت کلیدی خاص نمایش داده می‌ شوند. اگر چندین URL با کلیک‌ ها و نمایش ‌های مشابه وجود داشته باشد، احتمالاً نشانه ‌ای از کنیبالیزیشن است

    استفاده از ابزار های سئو

    ابزارهایی مانند Ahrefs یا SEMrush قابلیت تحلیل عبارات کلیدی را دارند و می‌ توانند نشان دهند که چندین صفحه از یک دامنه خاص برای یک عبارت کلیدی مشخص رتبه ‌بندی شده ‌اند.

    تحلیل محتوای داخلی

    بررسی محتوای داخلی سایت نیز روشی مؤثر برای شناسایی کنیبالیزیشن است. با مرور عناوین و متا تگ‌ های صفحات مختلف، می‌ توان فهمید آیا چندین صفحه بر روی عبارات کلیدی مشابه تمرکز دارند یا خیر. اگر محتوای صفحات بسیار نزدیک به هم باشد، احتمالاً مشکل کنیبالیزیشن وجود دارد

    بررسی رتبه ‌بندی  SERP

    مشاهده نتایج جستجوی گوگل (SERP) نیز راهی دیگر برای شناسایی کنیبالیزیشن است. اگر چندین لینک از دامنه شما در نتایج جستجو ظاهر شود و همه آن ها بر روی یک عبارت کلیدی تمرکز کرده باشند، این نشان‌ دهنده وجود مشکل است و نیاز به اصلاح دارد.

    برای پیدا کردن صفحات همخوار میتوانید از دستور زیر در گوگل استفاده کنیم و نام سایت و کلمه کلیدی خودتان را در قالب زیر وارد کنید

    کلمه کلیدی site:example.com

     

    تشخیص کنیبالیزیشنرفع کنیبالیزیشن Cannibalization

    برای جلوگیری از کنیبالیزیشن، مهم است که قبل از تولید محتوا، تحقیق دقیقی انجام دهید تا مطمئن شوید که هر صفحه هدف خاصی دارد و بر روی یک کلمه کلیدی متمرکز است. همچنین باید عناوین و متا تگ‌ ها را منحصر به فرد کنید تا هر صفحه بتواند جایگاه خود را پیدا کند و در همین خصوص پیشنهاد می کنیم حتما با مفهوم تگ کنونیکال چیست آشنا شوید. استفاده از ابزار های تحلیلی مانند Google Search Console نیز کمک ‌کننده خواهد بود تا ببینید چه صفحاتی در حال رقابت هستند.  علاوه بر این، بررسی دوره‌ ای محتوای موجود و ادغام یا حذف صفحات مشابه نیز راهکار مؤثری برای مدیریت کنیبالیزیشن محسوب می ‌شود. با شناسایی صفحاتی که عملکرد ضعیفی دارند یا محتوای تکراری ارائه می‌ دهند، می‌ توانید آن ‌ها را اصلاح کرده یا ادغام کنید تا اعتبار لینک بیشتری کسب کنند و در نتیجه رتبه ‌بندی کلی سایت افزایش یابد. در ادامه لیست کامل از بهترین روش های رفع Cannibalization ارائه داده ایم:

    همچنین ببینید:
    خلاقیت در سئو با انتخاب موضوعات ترند

    ۱- مقالات خود را ادغام کنید و یک مقاله طولانی و حرفه ای تولید کنید

    ۲- صفحاتی که ارزش کمتری دارند را ریدایرکت کنید روی صفحات ارزشمندتر

     ۳-لینک سازی داخلی هدفمند و درست ( از صفحات کم ارزش تر با کلمه کلیدی هدف به صفحه مرجع لینک دهیم)

    ۴- حذف کلمات کلیدی از متادسکریپشن صفحات غیرمرتبط

    ۵-حتما از طریق سرچ کنسول ببینید برای یک کلمه کلیدی کدام صفحات بالا هستند از قسمت query بخش performance

    ۶- استفاده از تگ Canonical برای صفحاتی که ارزش کمتری دارند( ین روش علاوه بر حل مشکل Cannibalization در حل مشکل محتواهای تکراری یا Duplicate Content نیز موثر است و به گوگل می گوید که این صفحات مرتبط با صفحه مرجع هستند)

    ۷- ایجاد حداقل ۱۰ بک لینک برای صفحه مرجع که میخواهیم در گوگل بالا بیاید

    سخن آخر

    در این مقاله سعی کردیم تا مفهموم کلی کنیبال و دلایل ایجاد و رفع آن ها را بیان کنیم. اگر از ابتدا ایجاد صفحات مختلف در سایت به دنبال کیورد گپ بروید و تحقیق دقیق کلمات کلیدی را انجام دهید، به ندرت با مشکل یاد شده، رو به رو خواهید داشت. اگر در خصوص مطالب بیان شده در این مقاله سوالی دارید، لطفا در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

    سوالات متداول

    آیا Cannibalization همیشه به سئو سایت ضربه می زند؟

    در برخی موارد خاص، کنیبالیزیشن ممکن است مزایایی داشته باشد؛ مثلاً وقتی دو یا چند صفحه با محتوای متفاوت اما مرتبط بتوانند ترافیک بیشتری جذب کنند یا وقتی هدف جذب مخاطبان مختلف با نیاز های متفاوت باشد. اما به طور کلی، بیشتر مواقع باعث سردرگمی موتور های جستجو شده و منجر به کاهش رتبه‌ بندی کلی سایت خواهد شد؛ بنابراین بهتر است تلاش شود تا صفحات مرتبط تجزیه شوند تا هر صفحه بتواند بر روی هدف مشخص خود تمرکز کند.

    مهمترین علت ایجاد کنیبالیزیشن چیست؟

    مهمترین علت ایجاد کنیبالیزیشن در سئو، وجود چندین صفحه با محتوای مشابه یا کلمات کلیدی یکسان در یک وب ‌سایت است. این وضعیت باعث می ‌شود که موتور های جستجو نتوانند به ‌درستی تشخیص دهند کدام صفحه را باید برای یک جستجوی خاص رتبه ‌بندی کنند، که می ‌تواند به کاهش رتبه صفحات مختلف در گوگل منجر شود.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای
    1 نظر
    1. فریبا می گوید

      مطلب جامع و مفیری بود
      مستقیم رفتین سر اصل مطلب و حوصله کاربر رو سر نبردین

    ارسال یک پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.