brand awareness چیست؟ آگاهی از برند

  • اگاهی از برند یک مفهوم بسیار مهم در دنیای کسب و کار است. هر چه یک کمپانی در بحث brand awareness  قوی تر عمل کرده باشد، مشتریان بیشتر و به دنبال آن، فروش بیشتری نیز خواهد داشت. زمانی که از شما نام چند برند لباس را می پرسند، مطمعنا در اکثر لیست ها، ادیداس یا نایک خواهد بود. این بدان معنا است که دو کمپانی یاد شده، در مبحث برندینگ کار خود را درست انجام داده اند. اگاهی از برند می تواند تاثیر شگفت انگیزی بر سئو سایت فروشگاهی نیز داشته باشد. به همین خاطر در این مقاله قصد داریم شما را با جزییات این مفهوم و نحوه افزایش ان، آشنا نماییم.

    یادتان باشد یکی از مهم ترین اصول فروش بالا در سایت داشتن نام برند قوی است شما به کمک سئو حتی اگر بالاتر از رقیب خودتان در نتایج گوگل باشید و رقیبت شما یک رتبه پایین تر از شما باشد. مطمئنا خرید رقیب شما و همچنین کلیک آن بیشتر از شما خواهد بود چون اسم آن به گوش مخاطب آشناست و این قدرت برندینگ است. اینستاگرام مارکتینگ یکی از بهترین روش های تقویت برند است و نقش سوال سیگنال در این زمینه بسیار با اهمیت است

    آگاهی از برند brand awareness  چیست؟

    brand awareness یا آگاهی از برند، به میزان آشنایی مخاطبان با یک برند گفته می ‌شود. این آگاهی می ‌تواند شامل شناخت نام برند، محصولات یا خدمات، ارزش‌ های آن و سایر اطلاعات مرتبط باشد. البته شناخت یک برند به تنهایی در مقوله ی برند اورنس کافی نیست و باید مخاطبان با محصولات آن برند نیز آشنا باشند. به طور مثال شما وارد یک فروشگاه می شوید و از فروشنده درخواست می کنید ماکارونی از برندی خاص را به شما بدهد. شما با این جمله نشان دادید که علاوه بر شناخت این برند، محصولات آن را نیز می شناسید و از کیفیت ان مطمعن هستید.

     

    انواع اگاهی از برند

    به طور در جهت شناخت انواع brand awareness  دو مدل خاص وجود دارد.

    یادآوری برند (Brand Recall)

    یاد آوری برند بدان معنا است که برند شما در حوزه ای که فعالیت می کنید شناخته شده است و اکثر کاربران آن را می شناسند. البته شاید با تمامی محصولات شما آشنایی نداشته باشند ولی نام برند در ذهن ان ها حک شده است. بگذارید با یک مثال ساده توضیح دهیم. از شما در مورد بهترین برند خودرو در جهان سوال می شود و ۵ نام به زبان می اورید. بنز، پورشه، تسلا، تویوتا، بی ام دبلیو. شما از محصولات این شرکت ها استفاده نمی کنید و پراید سوار می شوید ولی در ذهنتان همواره این شرکت ها به عنوان بهترین ها قرار گرفته است. این همان مفهوم یادآوری برند می باشد.

    شناخت برند (Brand Recognition)

    در خصوص شناخت برند، کمی داستان متفاوت است. شناخت برند یعنی شما در بین چندین محصول اگر برند خاصی را ببینید، ان را می شناسید ولی در ذهنتان شاید نام آن را بیاد نیاورید. مثلا وارد یک فروشگاه می شوید و در بین نوشیدنی ها نام ها متفاوتی می بینید که اکثرا با ان ها اشنایی دارید ولی شاید هیچ وقت در پاسخ سوال بهترین نوشابه در جهان، نام برند   x را نیاورید و به کوکاکولا یا پپسی اشاره کنید. مشخصا یاد آوری برند برای یک شرکت، بسیار سودآور تر از شناخت برند می باشد.

    شناخت برند (Brand Recognition

    شاخص های آگاهی از برند

    معمولا بر اساس چند شاخص کلی می توان آگاهی از برند را سنجید و متوجه شد که جست و جوی نام برند شما چقدر است. شاخص های اصلی سنجش و اندازه گیری brand awarenes به شرح زیر است:

    • پست های فیس بوک و طرفدارانش (Facebook Posts and Fans)
    • دنبال کنندگان توییتر (Twitter Followers)
    • اشارات برند (Brand Mentions)
    • جستجوی برند (Branded Search)

    با توجه به این که برخی از این معیارها در ایران شاید مفید و قابل اندازه گیری نباشد، بهتر است برای جایگزینی دو مورد اول از شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام که مخاطبان بیشتری دارند، استفاده شود. در مورد جست و جوی نام برند و اشارات برند نیز، باید از ابزار هایی تحلیل داده استفاده کنید. مثلا تعداد دفعاتی که سایت شما با نام برندتان سرچ شده در سرچ کنسول قابل مشاهده است و هر چه در طول ماه این تعداد جست و جو رو به افزایش باشد، یعنی شما در پروسه اگاهی از برند مسیر درستی را طی می کنید. استفاده از لندینگ پیج  های خاص در کمپین های بازاریابی و رصد تعداد ورودی ها توسط گوگل آنالیتیکس نیز، دیگر روش بررسی داده های انلاین در مبحث اگاهی از برند است.

    همچنین ببینید:
     Lcp  چیست ؟ روش های بهبود lcp در سئو

    اهمیت برندینگ و brand awarenes

    اگاهی از برند در چندین بخش مزیت هایی برای شما به همراه دارد. در ابتدا شما صاحب مشتریانی وفاداری خواهید شد که همیشه از شما خرید می کنند و حتی در موقعیت هایی از شما در برابر سایر افراد دفاع می کنند. افزایش فروش از دیگر مزیت های اگاهی از برند است زیرا هر چه در بین مردم شناخته شده تر شوید، مانند تمامی برند های مطرح دنیا، تمایل به خرید از شما نیز بیشتر می شود. ایجاد تمایز بین شما و رقبا و کاهش هزینه های تبلیغات از دیگر مزیت های اگاهی از برند است زیرا زمانی که نام برند شما در بین عموم مردم شناخته شود، دیگر نیازی به بازاریابی زیاد برای تبلیغات نخواهید داشت.

    brand awarenes

    چگونه افزایش آگاهی از برند را رقم بزنیم؟

    روش های متعددی برای افزایش brand awarenes وجود دارد که شاید تبلیغات اصلی ترین گزینه باشد. ولی با تولید محتوایی ارزشمند برای کابران یا خلق یک محصول جدید و کاربردی نیز می توانید به راحتی و در زمانی کوتاه به این مهم دست پیدا کنید. در لیست زیر به معرفی بهترین روش های افزایش اگاهی از برند می پردازیم:

    تبلیغات آنلاین

    استفاده از پلتفرم های دیجیتال مانند گوگل و شبکه های اجتماعی برای نمایش تبلیغات به مخاطبان هدف سبب می شود تا در زمانی کمی شناخته شوید. البته این امر مستلزم هزینه های زیادی است در صورتی که رقبای شما بسیار قدرتمند باشند. در برخی حوزه ها نیز رقبای خاصی وجود ندارند و شاید با تبلیغات کم نیز بتوانید به اگاهی از برند مطلوبی دست پیدا کنید.

    خلق محتوای ارزشمند

    تولید محتوای آموزشی و مفید (مثل وبلاگ، ویدیو، پادکست) که به حل مشکلات مخاطب کمک کند می تواند در افزایش اگاهی از برند مفید باشد. این محتوا باید به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار بگیرد و با استراتژی مناسب و جذاب نیز تولید شود.

    همکاری با اینفلوئنسرها

    همکاری با افراد مشهور یا تأثیرگذار برای معرفی برند به دنبال کنندگانشان نیز می تواند به شما در افزایش برند اورنس کمک کنید. مطمعنا نمونه های کلیپ تبلیغاتی یا استوری برخی افراد مشهور برای برند های مختلف را دیده اید که براحتی می تواند روی جامعه ی هدفی چند صد هزار نفری تاثیر بگذارد.

     حضور رویداد ها و نمایشگاه ها

    شرکت در رویداد های صنعتی یا برگزاری وبینارها برای معرفی برند و محصولات می تواند به شما در افزایش شناخت برندتان کمک کند. سعی کنید در نمایشگاه های تخصصی حول حوزه فعالیت خود همیشه حضور داشته باشید و حتی هدایای رایگان به بازدید کنندگان بدهید.

    ارتباط مستمر با مشتریان

    ایجاد برنامه هایی که مشتریان را تشویق به خرید مکرر کند و ارتباط مستمر با مشتریان وفادار می تواند به افزایش تعداد مشتریان و شناخت برند شما کمک کند. هر مشتری راضی و وفادار، اعضای خانواده و دوستان خود را نیز به استفاده از محصولات شما سوق خواهد داد و برند شما بیشتر از قبل بین مردم شناخته می شود.

     بازاریابی شبکه های اجتماعی

     بازاریابی شبکه های اجتماعی

    فعالیت در شبکه های اجتماعی برای تعامل با مشتریان سبب می شود تا به یک جامعه هدف بسیار بزرگ دست پیدا کنید و با هزینه ای کمتر نسبت به تبلیغات، اگاهی از برند خود را افزایش دهید.

    بهینه سازی موتور جستجو  SEO

    بهبود رتبه سایت در نتایج جستجو برای افزایش دیده شدن برند یکی از اسان ترین و در حین ماندگار ترین روش های افزایش brand awarenes است. با زمانی که بر روی سئو سایت می گذارید می توانید مدت ها در رتبه های بالای در نتایج گوگل بمانید و بدون صرف هزینه های گزاف برای تبلیغات، با هر بار سرچ کاربران، نام برند خود را به میلیون ها نفر در گوگل نمایش دهید.

    همچنین ببینید:
    نقشه سفر مشتری؛ سفر مشتری چیست؟

    همچنین ببینید: نقش برند در سئو

    ایمیل مارکتینگ

    ارسال خبرنامه ها و پیشنهادات ویژه به لیست ایمیل مشتریان برای حفظ ارتباط و افزایش آگاهی از محصولات جدید شما می تواند یکی از روش های تاثیر گذار جهت افزایش آگاهی از برند باشد. البته شاید استفاده از ایمیل کمی بین کاربران ایرانی کم رنگ باشد و جایگزینی این روش با ارسال پیامک ها تبلیغاتی، اثر بخشی بیشتری داشته باشد.

    ایجاد نظرسنجی

    جمع آوری نظرات مشتریان برای بهبود خدمات و نشان دادن اهمیت نظر آن ها در دوره های زمانی منظم، می تواند به نوعی خدمات همیشگی شما حتی بعد از فروش را به ان ها نمایش دهد و حس اعتماد ایجاد شده در اعتماد به برند بسیار موثر خواهد بود.

    آگاهی از برند

    تولید محصولات و خدمات خاص

    همیشه نیاز به تبلیغات گسترده برای شناساندن برند به کاربران نیست و تنها با ارائه یک محصول یا خدمت کاربردی که هنوز رقبا به ان دست پیدا نکرده اند، می تواند مشتریان زیادی را به سمت شما بکشاند. نمونه ی این چنین خدمتی را در ارائه اولین تاکسی های اینترنتی یا نرم افزار های سفارش انلاین غذا در ایران می توانید مشاهده کنید.

    اندازه گیری brand awarenes چگونه انجام می شود؟

    اندازه گیری میزان اگاهی از برند می توانید براساس دو مقیاس کمی و کیفی عمل کنید. در بررسی کمی برند اورنس از فاکتور های زیر جهت بررسی و اندازه گیری استفاده می نمایید:

    • تعداد ورودی سایت با کلمات کلیدی مختلف
    • تعداد ورودی دایرکت سایت ( یعنی به صورت مستقیم ادرس سایت را وارد کرده باشند)
    • تعداد لینک های خارجی سایت
    • تعداد تعاملات کاربران با برند در شبکه های اجتماعی ( تعداد لایک، فالوور، کامنت ها، منشن کردن ها، تعداد هشتک ها با نام برند، تعداد اشتراک گذاری پست ها)

    در اندازه گیری کیفی آگاهی از برند باید بر اساس معیار های زیر، سنجش انجام شود:

    • انجام نظر سنجی های مختلف
    • بررسی نظرات کاربران در شبکه های اجتماعی
    • بررسی میزان جست و جو های نام برند در موتور های جست و جو

    اندازه گیری brand awarenes

    آموزی ایجاد کمپین آگاهی از برند

    تمامی اطلاعات این مقاله به شما کمک می کند تا بتوانید به بهترین شکل ممکن، برند و نام تجاری خود را به کاربران بشناسانید و جست و جوی نام برندتان در شبکه های اجتماعی و گوگل را افزایش دهید. البته این فرایند در برخی قسمت ها مانند سئو ممکن است نیاز به کمک متخصصین در این زمینه باشد تا اثربخشی لازم را در زمانی کوتاه مشاهده کنید. اگر نیاز به مشاوره و اجرای کمپین های تبلیغاتی و سئو برای برند خود داشتید، می توانید از خدمات بهین وب دیزاین استفاده کنید تا در زمانی کوتاه در چندین بخش به اهداف تجاری خود دست پیدا کنید. اگر سوالی در خصوص مطالب بیان شده در این مقاله داشتید، لطفا با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

    سوالات متداول

    پرسشنامه آگاهی از برند چیست؟

    این پرسشنامه ها توسط برخی پلتفرم های انلاین ایجاد می شود و شامل چند مرحله است. شما در این پرسشنامه از کاربران خود سوالاتی مشخص را می پرسید و براساس آن میزان توجه و شناخت کاربر از برند خود و استفاده از خدماتتان را متوجه می شوید.

    چه ابزاری برای سنجش brand awarenes وجود دارد؟

    بهترین ابزار ها برای بررسی آگاهی از برند را در لیست زیر می توانید مشاهده نمایید:

    • گوگل‌ آنالیتیکس
    • بافر (Buffer)
    • سرچ کنسول
    • تجاری کردن حساب اینستاگرام و بررسی امار ان
    • پرسشنامه های انلاین مانند پرس لاین

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    ارسال یک پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.