انواع زبان های برنامه نویسی تحت وب- نقشه راه
در برنامه نویسی وب شما میتوانید تصمیم بگیرید که در چه زمینهای فعالیت کنید: back-end، front-end یا هر دوی آنها. ابتدا باید با بخش Front -end شروع کنید
Front-end چیست؟
فرانت اند بخشی از سایت است که کاربر با آن در ارتباط است و آن را میبیند. همین صفحهای که الان در حال مشاهدهی آن هستید، تمام استایلها، رنگها، سبک دکمهها، ظاهر منو و… جزو بخش front-end سایت محسوب میشوند.
زبانهای مورد استفاده در برنامه نویسی Front-end
همانطور که گفته شد برای ایجاد رابط کاربری و ظاهر سایت از زبانهای Front-end استفاده میشود.
که به طور خلاصه شامل Html و Css و Javascript می باشد
Back-end چیست؟
بک اند بخش نهان یک وبسایت است. بخشی که به پردازش، محاسبه و ذخیرهی اطلاعات می پردازد ولی ظاهری برای نمایش به کاربر ندارد.
همچنین ببینید: آموزش رایگان سئو
زبانهای مورد استفاده در برنامه نویسی back-end
همانطور که گفته شد برای ایجاد بخش پردازشی سایت، از زبانهای back-end استفاده میشود.
در اینفوگرافیک زیر توضیح داده شده است که برای شروع این بخش باید به ترتیب چه زبانها یا پلتفرمهایی را بیاموزید.
طبق تصویر بالا ابتدا باید یکی از زبانهای برنامهنویسی را (با توجه به کاربرد و علاقه) انتخاب کنید. بعد به سراغ یادگیری مفاهیم آن بروید و با انجام پروژههای تمرینی خود را حرفهای کنید.
سوالی که معمولاً در این مرحله ایجاد میشود این است نمیدانید با چه زبانی شروع کنید. پیشنهاد میکنم زیاد وسواس به خرج ندهید و زمان را برای انتخاب زبان تلف نکنید. راجعبه زبانها تحقیق کنید و یادگیری را شروع کنید. زیرا قرار نیست کل یادگیری شما به همان یک زبان ختم شود!
بعد از آموختن یک زبان برنامهنویسی باید به عنوان یک برنامهنویس حرفهای به مباحث مختلفی مثل امنیت، کار با پایگاه داده و… آشنا باشید. اما لازم نیست نگران باشید. این تصویر شامل مواردی است که باید در طول عمر خود بیاموزید! لازم نیست همهی آنها را در شروع کار یاد بگیرید.
برنامه نویس فول استک کیست؟
اگر شخصی بتواند به تمام مهارت های برنامهنویس front-end وback-end دست بیابد، به او یک fullstack developer میگویند.
یک برنامه نویس فولاستک باید بتواند یک رابط کاربری مناسب را طراحی کند که از نظر گرافیک و تجربهی کاربری در سطح خوبی قرار بگیرد. همچنین باید به کدنویسی سمت سرور، مباحث امنیت، بهینهسازی و سرعت نیز مسلط باشد. یک فول استک با مباحث سرور و شبکه به خوبی آشنایی دارد، کار با انواع دیتابیس را میداند. از همه مهمتر در نیاز سنجی مشتری کاملاً آگاه است.
مهارتهای یک برنامه نویس فول استک (Full Stack Developer)
اگر شما به چند زبان سمت کاربر و تحت سرور مسلط هستید، الزاماً یک فول استک محسوب نمیشوید. یک برنامه نویس فول استک باید به مهارتهای گوناگونی مسلط باشد که در ادامه تعدادی از آنها لیست شدهاند:
- طراحی رابط کاربری حرفهای
- آشنایی با مباحث UI / UX
- برنامه نویسی وب
- کار با پایگاه داده (Database)
- آشنایی با مباحث امنیت
- آشنایی با مباحث سئو و بهینهسازی وب
- آشنایی با هاست و سرور و شبکه
- توانایی کار با API ها
- آشنایی با سیستمهای کنترل ورژن مثل گیت
- توانایی مدیریت پروژههای نرم افزاری
قطعاً دستیافتن به این مهارت ها به زمان و تلاش زیادی احتیاج دارد. گرچه رسیدن به این مرحله دشوار است اما غیرممکن نیست.
برنامه نویس فول استک یا تیم مجزا؟
معمولاً برای دست یافتن به بهترین نتیجه بهتر است از دو شخص یا دو تیم مجزا در هر زمینه استفاده شود. اینکه هر دو بخش مربوط به کاربر و سرور، توسط یک نفر کد نویسی شود کار اشتباهی نیست اما گاهی ممکن است نتیجه صدردصد مورد رضایت واقع نشود. زیرا معمولاً افراد در یک زمینه نسبت به سایر زمینهها بهتر عمل میکنند.
مثلاً ممکن است شخصی که منطق قویتری داشته باشد، بتواند در برنامه نویسی سمت سرور نتیجهی بسیار خوبی رغم بزند اما در طراحی گرافیک و بخشهای هنری در حد انتظار خلاق نباشد.
البته ناگفته نماند که موارد مذکور همیشه صادق نیست و ممکن است شخصی بتواند در هر دو زمینه با قدرت و خلاقیت مناسب ظاهر شود.
اشخاصی که معمولاً خوب تلاش کرده و مهارتهای کافی را کسب کردهاند، همچنین تجربهی مناسبی نیز دارند، برای هدایت و مدیریت تیم بسیار مناسب هستند.
منبع : ادمین سایت به همراه تالیف