در این بخش بهترین ابزار های سئو رو که خودم بیشترین استفاده را از اونها میکنم را گردآوری کردم و امیدوارم که برای شما هم مفید باشه
ابزارهای سئو شامل طیف گسترده ای از سایت ها و برنامه ها و حتی افزونه های قابل نصب هستند که در پیش برد پروژهای سئو به شما کمک می کنند. زمانی که نام ابزار را می شنویم، نا خودآگاه بیاد آچار و فازمتر و موارد مشابه خواهیم افتاد. دقیقا ابزار سئو نیز همین قابلیت را دارد. یعنی شما بدون آن نمی توانید سئو سایت را انجام دهید و در نتیجه کسب درامد از سئو محقق نمی شود. در این مقاله قصد داریم شما را با ۲۷ مورد از بهترین ابزار های سئو آشنا کنیم. با همراه باشید.
ابزار سئو چیست؟
ابزار سئو به برنامه یا سایتی گفته می شود که در آنالیز سایت از جنبه های مختلف سئویی به شما کمک می کند. با این ابزار شما می توانید به خوبی بخشی از سئو سایت را بررسی کنید. به عنوان مثال اگر به صورت فریلنسری کار می کنید باید با ابزارهای دورکاری آشنایی داشته باشید تا در کنار عملکرد دقیق تر، بتوانید پروژه های بیشتری را انتخاب کنید.
خرید ابزار سئو چگونه ممکن است؟
تمامی ابزارهای سئو رایگان نیستند و اکثر این ابزارها نیازمند خرید اشتراک هستند. البته برخی ابزار ها نیمه رایگان می باشند. مثلا در سایت اچرفس به شما تا بخشی از اطلاعات نمایش داده می شود ولی اگر بخواهید با جزییات و دقت بیشتری اطلاعات را استخراج کنید باید اشتراک داشته باشید. سایت سمراش که مقاله آموزش semrush برای آشنایی بیشتر شما با آن در سایت قرا دارد، نیز به همین صورت عمل می کند. ولی در نقطه ی مقابل، سایت هایی مانند سرچ کنسول یا کیوورد پلنر رایگان بوده و می توانید از تمامی داده ها استفاده کنید. خرید ابزار سئو به دو روش ممکن است. اگر کریدیت کارت داشته باشید می توانید به صورت مستقیم از سایت مرجع اکانت خود را تهیه کنید ولی اگر دسترسی به این کارت ندارید باید از برخی شرکت های واسطه داخلی اکانت اشتراکی تهیه کنید. هزینه ی این اکانت ها به ریال پرداخت می شود ولی همزمان چند نفر از ان استفاده می کنند.
ابزارهای گوگل برای سئو
گوگل به عنوان اصلی ترین موتور جست و جو که اکثر آموزش های سئو مانند آموزش گوگل شیت برای مدیریت سئو حول آن انجام می شود، ابزار هایی برای سئو معرفی کرده که کاربران راحت تر سایت خود را تحلیل کنند. بهترین ابزارهای گوگل به شرح زیر هستند:
سرچ کنسول: به منظور بررسی رتبه و ورودی سایت در کلمات کلیدی مختلف، بررسی ایندکس صفحات و ریسپانسیو ان ها، بررسی لینک های داخلی و خارجی و مشکلات فنی سایت مانند سرعت بارگذاری
آنالیتیکس: بررسی رفتار کاربران مانند نحوه ی ورود به سایت، صفحاتی که مشاهده کرده اند و زمان ماندگاری در هر صفحه به همراه شناخت کاربر از نظر نوع دستگاه ورودی به سایت، جنسیت و نرخ تبدیل مشتری ها مختلف که به فروش یک کالا منجر شده است.
Google PageSpeed Insights: بررسی سرعت سایت براساس فاکتور های مختلف مد نظر گوگل و ارائه راهکار برای بهبود وضعیت سرعت سایت
Google AMP testing tool: بررسی عملکرد سایت در نسخه موبایل و ریسپانسیو بودن آن در حالت های مختلف
انواع ابزارهای سئو
همانطور که گفته شد، ابزارهای سئو به شما کمک می کنند تا بخشی از سئو سایت را تحلیل کنید و براساس همین داده ها، استراتژی مناسبی بچینید. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که هر ابزار دقیقا بخشی از سئو را تحلیل می کنند یا نهایتا به شما در چند بخش مانند لینک سازی خارجی یا کیوورد ریسرچ کمک خواهد کرد. در این بخش ابزارهایی برای تمامی قسمت های سئو مانند سئو داخلی و خارجی را معرفی می کنیم:
ابزارهای تحلیل رفتار کاربر :
این ابزارها دقیقا مانند انالیتیکس عمل می کنند و شاید در جزییات و نحوه ی طراحی کمی متفاوت باشند. شما با استفاده از ابزارهای تحلیل رفتار کاربر می توانید دقیقا متوجه شوید که کاربر در هر صفحه چه کاری انجام داده و بر همین اساس کیفیت محتوای صفحات و ارزشمندی ان از نظر کاربر را متوجه خواهید شد. در زیر دو ابزار مفید در این زمینه به جزو انالیتیکس را مشاهده می کنید:
۱- Hotjar
ابزار های سرچ کلمات کلیدی:
سرچ کلمات کلیدی برای چیدن استراتژی های محتوا بسیار مهم است. شما با ابزارهای سئو در بخش سرچ کلمات کلیدی می توانید مهمترین کلمات کلیدی حوزه فعالیت خود را مشخص کرده و کلمات را با یکدیگر از نظر رقابت و سختی سئو، مقایسه کنید. مثلا در ابزار مانند keywordgen با سرچ یک کلمه کلیدی خاص، به شما تمامی زیر شاخه و کلماتی که حول این کلمه سرچ می شوند با پیشوند و پسوند، نمایش داده می شود و می توانید بر همین اساس سئو آن کلمه را مشخص کنید. در لیست زیر بهترین ابزارها در این زمینه مشخص شده اند:
۳ – keywordtool.io
۴- soovle.com ( از چند موتور جستجو نتایج را می آورد)
۵- https://seodataviz.com ( عالیه)
۶- keyword Planner رایگان
۷- kparser.com ( رایگان)
۸- /keywordgen.com (رایگان)
ابزار های بررسی بک لینک رقبا:
بررسی رقبا در سئو جایگاه بسیار مهمی دارد و اگر به خوبی استراتژی های رقبا را در لینک سازی خارجی نشناسید، نمی توانید به طور دقیق سئو سایت خود را پیش ببرید. با استفاده از ابزارهای معرفی شده در این بخش می توانید تعداد بک لینک های رقبا و سایت هایی که بک لینک دریافت کرده اند و کلمات که با ان این لینک ها دریافت شده را مشاهده کنید. برخی از این ابزارهای سئو ممکن است دارای بخش های مختلفی باشند به همین خاطر می توانید آموزش Moz که یکی از بهترین ابزارها در این زمینه است را مطالعه کنید.
۹- spyfu.com بهترین جایگزین الکسا
۱۰- similarweb.com بهترین جایگزین الکسا
۱۱- Moz رایگان
۱۲- semrush
۱۳- ahref
۱۴- kwfinder
بررسی محتوای کپی:
ممکن است سایتی را برای سئو انتخاب کنید که از قبل دارای محتوا باشد یا بخواهید با چند محتوا نویس همکاری داشته باشد. از انجایی که محتوای کپی از نظر گوگل بی ارزش است، شما می توانید تمامی محتواهای سایت را از طریق سایت های زیر بررسی کنید تا مشخص شود چند درصد محتوا و کدام بخش ها عینا کپی شده است.
۱۵- copyscape
۱۶- siteliner
بررسی رتبه کلمه کلیدی:
گاهی شما نیاز دارید که کلمات کلیدی سایت خود را از نظر رتبه بندی در موتور های جست و جو آنالیز کنید تا بدانید فعالیت هایی که انجام شده، مفید بوده یا خیر. علاوه بر سرچ کنسول که رتبه کلمات شما را به صورت دقیق نمایش می دهد، از ابزارهای زیر نیز می توانید برای محقق شدن این امر استفاده کنید.
۱۷- jetseo (برنامه موبایل)
۱۸- serpmojo (برنامه موبایل)
۱۹- افزونه nightwatch مرورگر کروم ( رایگان)
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
یکی از روش های افزایش ورودی سایت و دریافت بک لینک، شبکه های اجتماعی است. البته اکثر افراد به صورت دستی لینک های مطالب سایت را در شبکه های اجتماعی قرار می دهند ولی با استفاده از ابزارهای سئو زیر، دیگر نیاز به این کار نیست و صرفا با ثبت نام و قرار دادن شبکه های اجتماعی مد نظرتان در لیستی که سایت معرفی می کند، می توانید به صورت خودکار تمامی مقالات را در سوشال مدیا به اشتراک بگذارید.
۲۰- سایت بافر
۲۱- سایت نوین هاب
تحلیل و آنالیز سایت:
برخی مواقع شما باید به صورت دقیق سایت خود یا رقبا را آنالیز کنید. ابراز هایی مانند اسکریم فراگ به شما که نمای کلی از سایت بعد از انالیز می دهد. با وارد کردن دامنه سایت در این ابزارها می توانید تمامی لینک سازی هایی انجام شده در سایت با کلمات کلیدی مختلف را مشاهده کنید و بر همین اساس اقدام به اصلاح و بهبود سئو داخلی نمایید. این ابزارهای سئو برای بررسی رقبا نیز مفید هستند و استراتژی لینک سازی داخلی آن ها را نیز می توانید مشاهده کنید.
۲۲- نرم افزار screamingfrog
۲۳- checkup.tools
۲۴- woorank
۲۵- jetseo.ir
۲۶- https://www.seobility.net/en/seocheck/
بررسی سرعت سایت :
بررسی سئو تکنیکال شاید یکی از تخصصی ترین و سخت ترین مراحل سئو یک سایت باشد. سخت از این جهت که شاید تمامی سئوکاران به مباحث فنی سایت آشنایی نداشته باشند ولی ابزارهای سئو در این زمینه کار را راحت کرده اند. شما می توانید از طریق ابزارهای زیر، سایت را براساس فاکتور های مختلف مانند سرعت لود صفحات یا هم پوشانی عناصر هر صفحه و ریسپانسیو در نسخه موبایل بررسی کنید و بر اساس همین داده ها، اقدام به رفع مشکلات نمایید.
۲۷- gtmetrix.com
۲۸- pingdom.com
همچنین ببینید: افزونه های کروم
آموزش سئو در بهین وب دیزاین
تمامی ابزارهای معرفی شده در این مقاله به نحوی می توانند به شما در سئو کمک کنند. ولی پیش نیاز استفاده از هر کدام از این ابزارها، آموزش دقیق و کاربردی سئو خواهد بود. ما در بهین وب دیزاین با تیمی حرفه ای، به شما در آموزش قدم به قدم سئو کمک خواهیم کرد. همچنین اگر نیازمند مشاوره یا همکاری برای سئو سایت های مختلف بودید می توانید ما با ارتباط بگیرید. در آخر اگر هر گونه سوالی در خصوص مطالب بیان شده در این مقاله داشتید، لطفا با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذراید.
سوالات متداول
ابزارهای رایگان سئو کدامند؟
بهترین ابزارهای رایگان سئو شامل: سرچ کنسول، انالیتیکس، جی تی متریکس و کیوورد پلنر می باشند.
آیا ابزارهای سئو ایرانی کاربردی هستند؟
شاید ابزارهای سئو ایرانی به خوبی نتوانند جزییات را به شما نمایش دهند ولی برخی سایت ها مانند جت سئو، کمک مناسبی در تحلیل سئو به شما خواهند کرد.