آیا به دنبال یک مهارت جذاب و پردرآمد هستید و در دو راهی طراحی سایت یا برنامه نویسی گیر کرده اید؟ با ما در این مقاله همراه شوید تا بگوییم درآمد طراح سایت بیشتر است یا برنامه نویس؟
طراحی سایت و برنامه نویس دو نمونه از بهترین مهارتهای امروزی هستند که بیشتر جوانان به سمت آن روی آوردهاند. اما همواره این سوال وجود دارد که در آمد طراح سایت بالاتر است یا برنامه نویس؟ برای پاسخ به این سوال باید قیمت طراحی سایت با وردپرس و نوشتن برنامه با زبانهای مختلف را بدانید. ما در این مقاله میخواهیم به بررسی مسیر پیش رو، هزینهها و پروژههای در دسترس برای هریک از این شغلها بپردازیم تا در نهایت بتوانیم به این سوال پاسخ دهیم که کدام یک شغل پردرآمدتری است؟
مسیر پیش روی طراح سایت
درآمد یک طراح سایت به طور مستقیم بستگی به مهارت او دارد؛ یعنی هرچه تعداد راههای بیشتری برای طراحی سایت یاد بگیرد، میتواند درآمد بالاتری به دست آورد. امروزه بیشتر طراحان سایتی که در ابتدای مسیر قرار دارند، از وردپرس استفاده میکنند و همین موضوع باعث شده که درآمد کمی داشته باشند. زیرا امروزه هر شرکت طراحی سایت در اصفهان از متخصصان مجرب برای این کار استفاده میکند و تقریبا بازار کار برای افراد مبتدی، بسیار محدود شده است. بنابراین اگر میخواهید در مسیر طراحی سایت به درآمد بالاتر برسید، باید خودتان را به مهارتهایی مانند طراحی بک اند، فرانت اند، html، css، php و طراحی گرافیکی مجهز کنید.
مسیر پیش روی یک برنامه نویس
درآمد برنامه نویس هم تا حد زیادی بستگی به زبانهایی دارد که بر آنها مسلط شده است. حتی ممکن است شما با تسلط بر زبانهای html و php به عنوان یک طراح سایت با کدنویسی مشغول به کار شوید. این موضوع، بسیار میتواند در افزایش درآمد شما تاثیر بگذارد. زیرا خیلی از افراد این سوال برایشان پیش میآید که طراحی سایت وردپرسی یا کدنویسی را انجام دهند. بنابراین اگر مهارتهای خود را در این حیطه تقویت کنید، نه تنها میتوانید از برنامه نویسی صاحب درآمد شوید؛ بلکه امکان کسب درآمد از طراحی سایت هم برایتان وجود دارد.
عوامل موثر بر درآمد طراح سایت و برنامه نویس
برای اینکه بهتر بتوانید مسیر میان طراحی سایت و برنامه نویسی را انتخاب کنید، باید بدانید که درآمد این دو دسته به چه چیزهایی بستگی دارد؟ در ادامه عوامل موثر بر درآمد یک طراح سایت و برنامه نویس را با هم مقایسه میکنیم.
زبان برنامه نویسی یا پلتفرم طراحی سایت
همانطور که گفتیم، هرچه زبانهای بیشتری در برنامه نویسی بلد باشید، میتوانید درآمد بالاتری هم به دست آورید. از سوی دیگر، اگر به سیستمهای مدیریت محتوای بیشتری مانند جوملا مسلط شوید، کسب درآمد از طراحی سایت برایتان سادهتر خواهد بود. بنابراین اگر به دنبال افزایش درآمد خود هستید، در درجه اول باید مهارتهایتان را تقویت کنید.
راههای دریافت پروژه
یکی دیگر از عوامل موثر بر درآمد طراحی سایت و برنامه نویسی، راههایی است که برای دریافت پروژه انتخاب میکنید. خیلی از طراحان سایت یا برنامه نویسها در شرکتها مشغول به کار میشوند و حقوق و مزایای ثابت اداره کار را دریافت میکنند. این روش، یک راه مطمئن برای کسب درآمد است؛ زیرا شما هر ماه یک حقوق ثابت دارید و نیازی نیست برای گرفتن پروژه تلاش کنید.
اما در مواردی، برنامه نویسها و طراحان سایت به عنوان فریلنسر کار میکنند؛ یعنی به صورت آزاد پروژه میگیرند. در این حالت درآمد آنها متغیر است و مقدار ثابتی ندارد. از سوی دیگر اطمینان داشتن از اینکه کارفرمایان دستمزد فریلنسرها را به موقع پرداخت کنند، مشکل است و میتواند برای آنها چالش ایجاد کند.
میزان زمان اختصاص داده شده به کار
بدون شک یکی از مهمترین عوامل در میزان درآمد طراح سایت و برنامه نویس این است که چه مقدار از روز خود را به این کار اختصاص میدهند. البته باید بدانید که لزوما اگر شما ۸ ساعت از روز را به برنامه نویسی یا طراحی سایت اختصاص دهید و دیگر ۶ ساعت را برای این کار در نظر بگیرد، درآمد بیشتری نخواهید داشت. زیرا همه چیز به مقدار کار انجام شده در این ساعت بستگی دارد و باید با برنامه ریزی درست، بازده خود را بالا ببرید.
درآمد طراح سایت بیشتر است یا برنامه نویس؟
با در نظر گرفتن این موضوعات، حال میخواهیم بگوییم که بالاخره درآمد طراح سایت بیشتر است یا برنامه نویس؟ در ادامه به مقایسه این دو شغل از جنبههای مختلف پرداختهایم.
میزان سختی کار
به طور معمول طراحان سایت به دلیل اینکه از سیستمهای مدیریت محتوای پیشرفتهتری استفاده میکنند و بیشتر پلتفرمهای آنها جنبه گرافیکی دارد، پروژه را با سادگی بیشتری به اتمام میرسانند. مگر اینکه با یک چالش جدی مانند اضافه کردن برخی از ویژگیهای خاص مواجه شوند که با حل کردن آن برای یک پروژه، میتوانند از راه حل در پروژههای بعدی هم استفاده کنند. بنابراین فرسایش شغلی در طراحی سایت کمتر است و از این منظر میتواند بازدهی بیشتری برای شما داشته باشد.
مدت زمان لازم برای اجرای پروژه
معمولا زمان موردنیاز برای پروژههای برنامه نویسی در مقایسه با طراحی سایت بیشتر است؛ بنابراین باید هزینه دریافتی از کارفرما را بر این زمان تقسیم کنید تا متوجه شوید که این پروژه تا چه حد برای شما سود داشته است.
هزینه تمام شده یک پروژه
معمولا هزینه نهایی که برای پروژه طراحی سایت پرداخت میشود، در مقایسه با پروژههای برنامه نویسی کمتر است؛ زیرا شرکتهای طراحی سایت از راههای مختلفی برای کاهش هزینه طراحی سایت استفاده میکنند و کارفرمایان انتظار دارند که فریلنسرها دستمزد کمتری نسبت به شرکتها دریافت کنند.
میزان پروژه های دریافتی
با توجه به اینکه کسب و کارهای آنلاین در دنیای امروز رونق زیادی پیدا کردهاند و خیلی از افراد به دنبال کسب درآمد از طریق اینترنت هستند، پروژههای طراحی سایت فراوانی بیشتری دارند. حتی شما میتوانید به صورت همزمان در شرکت و به عنوان فریلنسر فعالیت کرده و از این راه، درآمد بیشتری به دست آورید. اما تقاضا برای برنامه نویسی بیشتر در شرکتهای خاص ارائه میشود که نیاز به برنامه نویسهای حرفه ای برای اجرای کدهای پیچیده دارند.
امکان دریافت پروژههای خارجی
از آنجا که نیروی برنامه نویس متخصص در سطح جهان هم نسبت به متخصصان طراحی سایت کمتر است، برنامه نویسها برای دریافت پروژه از خارج کشور، شانس بیشتری دارند. البته طراحان سایت هم میتوانند از طریق کاریابیهای بین المللی در این حیطه فعالیت کنند؛ اما باید در زمینه طراحی سایت مهارت زیادی داشته باشند و حتی قدری به زبانهای برنامه نویسی مسلط شوند.
تنوع در کسب و کار
از آنجا که برنامه نویسی در مقایسه با طراحی سایت بسیار گستردهتر است و زبانهای زیادی را شامل میشود، همواره جا برای توسعه دارد. برای مثال شما میتوانید در کنار برنامه نویسی اپلیکیشن، بازی سازی را هم یاد بگیرید و از این طریق کسب درآمد کنید. اما برای کسب درآمد بیشتر از طریق طراحی سایت، ناچار هستید که به کدنویسی مسلط شوید و زمینه رشد کمتری خواهید داشت.
سخن پایانی
بررسی آمارهای جهانی نشان میدهد که در آمد طراحی سایت در مقایسه با برنامه نویسی در سطح جهان کمتر است؛ اما متاسفانه آمار دقیقی از بازار کار ایران در دسترس نیست. با این حال با بررسی موارد ذکرشده در این مقاله میتوان به این نتیجه رسید که در نهایت، درآمد کسب شده به مهارت شما بستگی دارد.