پروپوزال سئو و نکات مهم آن + نمونه پروپوزال سئو

  • شما در هر بخشی که مشغول به فعالیت باشید اگر قصد ارائه خدمتی خاص را به مشتری داشته باشید باید قبل از هر اقدامی اعتماد مشتری را کسب کنید. در سئو نیز اعتماد نقش اساسی در پیش برد اهداف خواهد داشت. پروپوزال سئو دقیقا قدم اول جهت جذب مشتری در انجام پروژه های مختلف است. فرض کنید قصد سئو سایت های خبری را دارید. باید ابتدا لیستی از برنامه ها و فعالیت هایی که قرار است بر روی سایت انجام شود به همراه میانگین بودجه به کارفرما ارائه شود. پروپوزال همان لیست ارائه شده خواهد بود. در ادامه اطلاعات کاملی در خصوص نحوه ی نگارش پروپوزال و مراحل ان در اختیار شما قرار خواهیم داد.

    پروپوزال سئو چیست؟

    پروپوزال سئو (SEO Proposal)  یک سند رسمی است که توسط یک متخصص سئو  برای ارائه خدمات سئو به یک مشتری تهیه می شود. این سند شامل اطلاعات کلیدی در مورد خدمات سئو، اهداف سئو، استراتژی سئو و هزینه های سئو است. در لغت پروپوزال از لاتین گرفته شده و معنای پیشنهاد می دهد. شما عملا پیشنهادی با بخش های مختلف به مشتری ارائه می دهید تا به او این اطمینان خاطر را داده باشید که در صورت  همکاری با شما، تغییرات رتبه و حتی فروش را براساس طرح پیشنهادی، کسب خواهد کرد. توجه داشته باشید، اعتبار شما در گرو این سند است، پس باید به تخصصی ترین و دقیق ترین حالت ممکن نگارش شود.

    پروپوزال سئو چیست؟

    چرا باید پروپوزال سئو نوشته شود؟

    علت های مختلفی برای نگارش یک پروپوزال وجود دارد. در اولین حالت اگر شما به صورت فریلنسری فعالیت می کنید، لازمه ی پیشرفت و دریافت پروژه های مختلف، ارائه سند های دقیق به کافرما خواهد بود تا میزان تخصص و جدیت شما در کار مشخص شود. در لیست زیر می توانید اصلی ترین دلایل نگارش این سند را مشاهده کنید:

    شناخت نقاط قوت و ضعف

    در اولین قدم شما با بررسی دقیق سایت، خواهید توانست تمامی نقاط قوت و ضعف را بشناسید. شاید اولین جرقه برای برنامه ریزی سئو از نگارش پروپوزال رقم بخورد. با شناخت ضعف های سایت می توانید دقیقا روی همین موارد تمرکز کنید و با ارائه راه حل، به کارفرما، مسیر پیشنهادی خود را نمایش دهید.

    شناخت دقیق رقبا

    نگارش پروپوزال سئو سبب می شود تا لیست جامعی را در شروع کار از تمامی رقبا خود داشته باشید و بر همین اساس، استراتژی مناسب و دقیقی را پیاده سازی کنید.

    برآورد هزینه های پروژه

    شاید مهمترین بخش برای هر کارفرما، میزان هزینه ای است که باید بابت سئو پرداخت کند. اگر به صورت دقیق تمام مسیر و اهداف در پروپوزال مشخص شود، تا حدود زیادی می توان بودجه و هزینه سئو لازم را تعیین و به کارفرما اعلام کرد. اینکه در ابتدای کار همه چیز برای کارفرما روشن شود و حتی از جزییات هزینه نیز مطلع شود، تخصص شما را نشان خواهد داد.

    پروپوزال سئو

    ارائه برنامه سئویی دقیق

    نگارش پروپوزال سئو، به شما در تعیین مسیر سئویی کمک خواهد کرد. زمانی که جزییات هر فعالیت به همراه نقاط ضعف و قوت سایت مشخص شود، دقیقا می دانید باید چه فعالیتی روی سایت صورت پذیرد و برنامه ریزی ان بسیار اسان تر خواهد شد.

    مشخص کردن اهداف

    شاید بودجه برای کارفرما مهم باشد ولی فردی که به دنبال منتورینگ سئو آمده، مطمعنا اهدافی در سر دارد. از طریق بررسی سایت و ارائه پروپوزال می توانید تا حدودی در بازه های زمانی مختلف، میزان افزایش ورودی و بازدید را تعیین کنید و kpi مد نظر را به کارفرما اعلام نمایید. علاوه بر جلب اعتماد در این بخش، کارفرما دقیقا متوجه خواهد شد که هدف از تمامی برنامه ریزی ها در هر بازه ی زمانی چه مقاصدی خواهد بود.

    همچنین ببینید:
    توضیحات متا چیست؟ اهمیت Meta Description در سئو

     بخش های مختلف پروپوزال سئو

    در یک پروپوزال استاندارد باید به چند سوال کلیدی پاسخ داده شود:

    1. هزینه سئو سایت چقدر خواهد شد؟
    2. وضعیت سایت از نظر سئویی در چه مرحله ای است؟
    3. رقبا چقدر در زمینه سئو کار کرده اند و فاصله شما با رقبا چقدر است؟
    4. چه اهداف و تعهداتی در مدت زمان همکاری تعیین می شود؟
    5. چقدر زمان لازم است تا به اهداف مد نظر برسیم؟

    در لیست زیر نیز می توانید جزییات بیشتری از نگارش پروپوزال سئو را مشاهده کنید:

    • مقدمه: در این بخش، اطلاعات کلیدی در مورد پروژه سئو، مانند نام مشتری، آدرس وب سایت، و اهداف سئو، ارائه می ‌شود.
    • تجزیه و تحلیل وضعیت: در این بخش، وضعیت فعلی وب سایت از نظر سئو بررسی می ‌شود. این بررسی شامل مواردی مانند ساختار سایت، محتوای سایت، و لینک‌ های ورودی و خروجی است.
    • اهداف و استراتژی‌ها: در این بخش، اهداف سئو و استراتژی ‌های مورد نظر برای دستیابی به این اهداف تعیین می‌ شوند.
    • زمان ‌بندی و بودجه: در این بخش، زمان ‌بندی و بودجه پروژه سئو تعیین می گردد

     بخش های مختلف پروپوزال سئو

    چطور پروپوزال سئو را بنویسیم؟

    سئوکاران ممکن است به شیوه های متفاوتی پروپوزال های خود را نگارش کنند و بخش هایی را کمتر یا بیشتر در سند ارائه شده به کارفرما داشته باشند. در این بخش سعی داریم استاندارد ترین نوع نگارش پروپوزال را توضیح دهیم:

    مرحله اول: نام سایت و جزییات تاریخ

    در نگارش هر سند ابتدا باید نام سایت به همراه ادرس و تاریخ نگارش ثبت شود. مقدمه ای کوتاه در خصوص مواردی که در پروپوزال قابل مشاهده است نیز باید در ابتدای ان ثبت شود.

    مرحله دوم: بررسی سئو داخلی

    در این بخش باید تمامی نکات سئوی داخلی سایت از جمله: محتوا، لینک سازی، تصاویر، تگ ها و دسته بندی های بررسی شده و ضعف های هر کدام اعلام شود. همچنین وضعیت رقبا در این بخش نیز باید مشخص شود.

    مرحله سوم: بررسی سئو خارجی

    ابتدا باید در خصوص سطح سئو خارجی سایت اطلاعاتی به کارفرما داده شود. البته مقایسه رقبا دید بهتری به کارفرما در خصوص صحبت های شما خواهد داد. باید میزان بک لینک ها و رپورتاژ های رقبا، فعالیت های سوشال مدیا و حتی مسیری که برای لینک سازی خارجی انتخاب کرده اند را کاملا شرح دهید و فاصله سایت مورد صحبت با رقبایش را بیان کنید.

    مرحله چهارم: سئو تکنیکال

    در این قسمت با ابزارهایی مانند gtmetrix  باید سایت از نظر سرعت و مشکلات مشابه بررسی شود. دیتا و تصاویر انالیز سایت به کارفرما دقیقا مشکلات سایت در این بخش را نمایش می دهد. به عنوان مثال اگر در سایت هیچ گونه اسکیمایی وجود ندارد، می توانید سایت های رقبا را در این خصوص با این سایت مقایسه کرده  و تفاوت جنبه بصری و جذابیت آن ها را به کارفرما نشان دهید. همچنین به سادگی می توانید با چند تصویر، مشکلاتی مانند موبایل فرندلی نبودن سایت و ثبت تجربه کاربری نا مناسب را برای کارفرما به نمایش گذارید.

    نگارش پروپوزال سئو

    مرحله پنجم: ارائه راه حل

    حال که کارفرما با مشکلات سایت خود آشنا شد باید به او راه حل و مسیر رفع مشکلات را اعلام کنید. مثلا برای اصلاح تصاویر سایت، برنامه تغییر فرمت و سایز تصاویر را مطرح کنید. زمان رفع مشکلات سرعت سایت و بهبود در این زمینه را مشخص کنید. در خصوص محتواهای سایت و مشکلاتی که با آپدیت رفع خواهند شد صحبت کنید. در زمینه سئو خارجی، میزان بک لینک مورد نیاز در بازه ی زمانی مشخص را تعیین نموده و پیشنهادات خود برای افزایش ورودی از سوشال مدیا را ارائه نمایید.

    همچنین ببینید:
    بهینه سازی بیش از حد سایت یا Over Optimization چیست؟

    مرحله ششم: مشخص کردن هزینه و زمان

    در پروپوزال سئو شما باید با جزییات کامل همه چیز را مشخص کرده باشید تا بتوانید زمان مورد نیاز برای رسیدن به هر کدام از اهداف و بودجه هر بخش را تعیین کنید. در این قسمت از پروپوزال باید دقیقا به این دو مورد اشاره کنید تا کارفرما برای تصمیم گیری، دیتای کاملی در اختیار داشته باشد.

    مرحله هفتم: اهداف و قوانین را مشخص کنید

    در اخرین مرحله شما باید به کارفرما بگویید که قرار است به چه اهدافی در این زمان دست پیدا کنید. مثلا اعلام کنید در ۳ ماهه اول ورودی ها به ۵۰۰ عدد افزایش خواهد یافت. یا در ۶ ماه، حداقل ۱۰ محصول سایت به صفحه اول نتایج گوگل با کلمات کلیدی اصلی راه پیدا خواهند کرد. همچنین در این بخش تعهدات کاملی به کارفرما بدهید تا بتوانید اعتماد سازی را تکمیل کنید. نمونه این تعهد می تواند در خصوص نرسیدن به اهداف مشخص شده باشد که در این صورت اعلام کنید هزینه ای بابت سئو دریافت نخواهید کرد.

    نکات کاربردی در نگارش پروپوزال سئو

    • قبل از ارائه پروپوزال حتما از لحاظ نگارشی و غلط املایی یکبار ان را چک کنید.
    • از فونت و رنگبندی مناسبی در نگارش ان استفاده کنید.
    • ساده و روان منظور خود در هر بخش توضیح دهید زیرا استفاده از کلمات تخصصی بیش از حد، کارفرما را گیج خواهد کرد.
    • سعی کنید طراحی پروپوزال با توجه به پرسونای زمینه ی فعالیت سایت باشد.
    • جامع و کامل تمامی بخش ها را توضیح دهید و به تمامی نکات ارائه شده برای توضیحات تکمیلی مسلط باشید.
    • هر هدف و هزینه که مشخص کردید دقیقا با بررسی کامل باشد تا به اصطلاح بد قول نشوید و اعتماد از شما سلب نشود.

    نکات نگارش پروپوزال سئو

    نمونه پروپوزال سئو

    نمونه پروپوزال های مختلفی در سایت های مختلف قرار دارد که هر کدام به نحوی و با بخش های مختلف نگارش شده اند. در بخش های قبل به طور کامل برای نگارش یک پروپوزال مطلوب، مواردی را بیان کردیم. در لینک زیر می توانید نمونه ای از ساختار پروپوزال را دانلود و مشاهده کنید:

    دانلود نمونه پروپوزال سئو

    آموزش سئو کاربردی در بهین وب دیزاین

    نگارش یک پروپوزال استاندارد سئو به تجربه و مهارت و تسلط به تمامی مباحث در این زمینه نیاز دارد. سئو علمی تجربه محور است و هر ساله با تغییرات موتور های جست و جو، تخصص ها قدیمی تر ممکن است بلا استفاده شود به همین خاطر پیشنهاد می کنیم اگر قصد فعالیت در این زمینه را دارید از دوره های سئو بهین وب دیزاین جهت تسلطی کامل به تمامی بخش های سئو استفاده کنید و مقاله قرارداد سئو را نیز مطالعه نمایید. همچنین اگر در خصوص نگارش پروپوزال هر گونه سوالی داشتید می توانید در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

    سوالات متداول

    چه زمانی نیاز به نگارش پروپوزال سئو است؟

    به طور معمول بعد از جلسات ابتدای مشاوره بین سئوکار و کارفرما باید پروپوزال به کارفرما ارائه شود. توجه داشته باشید مسیر راه شما برای هر پروژه توسط پروپوزال تعیین می شود و باید این سند دقیق نگارش شده و کمترین میزان خطا را داشته باشد.

    نگارش پروپوزال بر عهده چه کسی است؟

    در تیم های سئو، نگارش این سند بر عهده مدیر سئو خواهد بود. البته مهم تر از فردی که نگارش پروپوزال را انجام می دهد، جزییات و جامع بودن ان خواهد بود.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۴ رای

    ارسال یک پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.