آنالیز اولیه سایت در سئو و ۵ فاکتور مهم

  •   ابتدای انجام پروژه سئو باید یه انالیز اولیه داشته باشی تا بعد چند ماه بتونی دید درستی نسبت به رشد سئو و تعاملت با کارفرما داشته باشی

    در ویدئو زیر ۵ عاملی که باید ابتدای پروژه سئو در نظر بگیری توصیح دادم

     

     

    اگر سوالی داشتید در بخش نظرات بپرسید 

     

     

    آنالیز اولیه سئو

     

     

     

    آنالیز اولیه سئو

     

    آنالیز سئو سایت از ان جهت حائز اهمیت است که می تواند از اتلاف زمان و هزینه جلوگیری کند. فرض کنید چک لیست سئو سایتی را آماده کرده اید ولی بعد از بررسی سئو سایت، دقیقا می دانید باید روی چه بخشی کار شود و چه بخشی نیاز به صرف زمان و هزینه ندارد. طبیعاتا همین انالیز ساده به شما در این امر کمک می کند. در این مقاله قصد داریم نحوه ی انالیز سایت از نظر سئویی و ابزار های کمکی آن را معرفی کنیم.

    آنالیز سئو سایت چیست؟

    به بررسی مرحله به مرحله سئوی سایت جهت درک سئو و بهبود صفحات سایت گفته می شود و به شما دید کامل تری برای برنامه ریزی و حتی بودجه بندی خواهد داد. اگر به صورت اصولی موارد مختلف سایت را بررسی کنید، دقیقا پلن خود را می توانید بر روی نقاط ضعف سئویی سایت بچینید و حصول نتیجه را سریع تر مشاهده کنید. به عنوان مثال شما سایت فروش قهوه دارید و  بررسی رتبه کلمات کلیدی را انجام می دهید و متوجه می شوید که اگر بر روی کلماتی مانند خرید قهوه فوری در تهران کار کنید سریعتر به نتیجه می رسید و ورودی خوبی را نیز کسب خواهید کرد. همین آنالیز ساده سبب می شود تا هزینه اضافه بر روی سایر کلمات کلیدی پر رقاب تر انجام ندهید.

    آنالیز سئو سایت چیست؟

    بررسی سئو سایت چرا مهم است؟

    هیچ گاه شما نمی توایند بدون برنامه ریزی کاری را با موفقت انجام دهید. وارد شدن به مرحله عمل در تمامی پروژه های سئویی اگر بدون بررسی و آنالیز دقیق رقبا و سایت باشد، چندین مشکل عمده را ایجاد خواهد کرد. اولین ایرادی که در مسیر کار پیش می اید، زیاد شدن زمان پروژه و حتی عدم حصول نتیجه مطلوب است.

    هر کارفرمایی دوست دارد در زمانی کوتاه نتیجه فعالیت های سئویی را ببیند و شروع کار بدون آنالیز تنها مسیر را طولانی تر خواهد کرد زیرا باید با ازمون خطا کار را پیش ببرید. دومین مشکل، بالا رفتن هزینه های سئو خواهد بود زیرا به جای تمرکز روی چند هدف خاص باید تمامی مسیر های ممکن را جلو ببرید تا نتیجه حاصل شود. در آخر اگر تکنیک های سئو  بدون هدف و بررسی کامل پیاده سازی شود، ممکن است نتیجه عکس داشته و حتی سایت دچار مشکلات بیشتری شود. به عنوان مثال برای صفحه ای که نیاز به لینک سازی خارجی ندارد ممکن است چندین لینک دریافت کنید و همین امر سبب ایجاد نتیجه عکس و افت رتبه شود.

    آنالیز سایت توسط گوگل

    پر استفاده ترین موتور جست و جو گوگل است و اکثر افراد تلاش می کنند تا در گوگل رتبه مناسبی داشته باشند. همین امر سبب شده تا بازار رقابت دراین موتور جست و جو بسیار داغ شود. طبیعاتا برای جلوگیری از سو استفاده و تحلیل های غلط توسط سایرین، گوگل ابزار هایی جهت انالیز سایت در اختیار کاربران خود قرار داده تا سایتی که دارند را با استاندارد های گوگل بسنجند. در ادامه چند ابزار گوگل و کارایی ان ها را معرفی خواهیم کرد تا بتوانید برای بررسی سئو سایت از ان ها استفاده کنید:

    همچنین ببینید:
    گوگل پنالتی چیست؛ روش های جلوگیری از جریمه گوگل

    آنالیز سایت توسط گوگل

    سرچ کنسول

    شاید جامع ترین ابزار انالیز سایت، سرچ کنسول باشد زیرا با اتصال سایت به ان می توانید از میزان ورودی و نمایش روزانه سایت در گوگل با کلمات کلیدی مختلف مطلع شوید. همچنین صفحات دارای مشکل از نظر تجربه کاربری و مواردی مانند لینک های داخلی و خارجی نیز از طریق این ابزار قابل بررسی و آنالیز است.  بررسی تعداد صفحات ایندکس شده در گوگل و صفحات که هنوز در این زمینه مشکل دارند را نیز می توانید از طریق سرچ کنسول انجام دهید.

    گوگل آنالیتیکس

    تجربه کاربری حرف اول را برای گوگل می زند و اگر بهترین سایت را طراحی کنید ولی گوگل تشخیص بدهد که کاربران از آن راضی نیستند، شما رتبه مناسبی نخواهید گرفت. آنالیتیکس به شما امکان آنالیز رفتار کاربران ورودی به سایت را می دهد و می توانید جزییات زیادی را برای بهبود تجربه کاربری سایت خود از این ابزار بدست آورید. به عنوان مثال می توانید تشخیص دهید که کاربر در یک صفحه تا کجا کراول کرده و سپس از آن صفحه خارج شده است. این مورد نشان می دهد محتوای شما برای کاربر مناسب بوده یا خیر.

    گوگل آنالیتیکس

    گوگل ادز

    شاید این ابزار را تنها برای تبلیغات بشناسید ولی قسمتی از گوگل ادز به نام کیورد پلنر یکی از دقیق ترین ابزارهای بررسی کلمات کلیدی است و می توانید انالیز مناسبی از کلمات سایت برای سئو به وسیله این ابزار داشته باشید.

    Google page speed insight

    برای تحلیل تکنیکال سایت نیز گوگل این ابزار را معرفی کرده تا با مولفه هایی که در این زمینه دارد، کاربران بتوانند خود را به استاندارد های گوگل برسانند. با این ابزار می توانید سرعت صفحات سایت را در دستگاه‌ های مختلف (تلفن همراه و دکستاپ) انالیز کرده و پیشنهاداتی برای بهبود سرعت صفحه جهت هر چه بهتر شدن سئو سایت ارائه می ‌کند.

    Google page speed insight

    آنالیز سئو سایت شامل چیست؟

    حال که با کلیت بررسی سئو سایت و اهمیت ان اشنا شدید باید در خصوص جزییات آنالیز سئو نیز اطلاعاتی کسب کنید. در این بخش مهم ترین موارد در چک لیست آنالیز  و بررسی سئو سایت به شما اعلام می شود:

    آنالیز سئو داخلی

    تمامی اقداماتی که شما درون سایت جهت بهبود وضعیت صفحات از دید سئویی انجام می دهید در این دسته قرار می گیرد. اصلاح متن محتوا، لینک سازی داخلی، بررسی متا تگ ها و حتی بهینه سازی تصاویر سایت در دسته انالیز سئو داخلی قرار می گیرد. به عنوان مثال متا تگ ها مواردی هستند که توسط کاربر دیده نمی شوند و در کد های html  پنهان شده اند. هدف این تگ ها این است که گوگل با محتوای صفحه  شما بهتر ارتباط بر قرار کند و هدف محتوای صفحه را متوجه شود. تگ عنوان، دیسکرپشن، تگ کنونیکال و هدینگ های داخل متن، همگی در این دسته قرار می گیرند. با بررسی این تگ ها و اصلاح ان ها می توانید قدم بزرگی در افزایش رتبه و بهینه سازی سئو سایت خود بردارید. در لیست زیر می توانید مهم ترین موارد در بررسی سئو داخلی سایت را مشاهده کنید:

    • بررسی تگ های هر صفحه
    • بررسی دسته بندی و برچسب ها
    • انالیز کلمات کلیدی هر صفحه
    • بررسی لینک سازی داخلی
    • بهینه سازی ساختار لینک ها
    • بررسی تصاویر از نظر حجم و متن جایگزین

    آنالیز سئو داخلی

    بررسی سئو خارجی سایت

    بررسی رقبا همواره یکی از اصلی ترین موارد در آنالیز سئو به حساب می اید. این مورد باید در چند دسته مختلف انجام شود. بررسی محتوا و دسته بندی های مورد استفاده توسط رقبا و لینک سازی خارجی ان ها باید توسط ابزار های مختلف آنالیز  و سپس استراتژی سئویی متناسب با ان ها چیده شود. بهترین ابزار  بررسی در این زمینه،  Ahref است زیرا با آن می توانید تمامی بک لینک هایی که رقبا از دامنه های مختلف برای صفحاتشان دریافت کرده اند را مشاهده کنید و ارزشمند ترین موارد را برای خود انتخاب نمایید.

    همچنین ببینید:
    آموزش رفع خطاهای سرچ کنسول - حل 11 خطای indexing

    همچنین تا حدود زیادی استراتژی لینک سازی رقبا را بر همین اساس متوجه خواهید شد. دیگر مورد مهم در آنالیز سئو خارجی سایت، بررسی لینک های مخربی است که به سایت شما داده شود و باید آن ها را خنثی کنید. برای این امر نیز می توانید از Ahref استفاده نموده و تمامی بک لینک های سایت خود را بررسی کنید.

    بررسی سئو خارجی سایت

    آنالیز سئو تکنیکال

    چک کردن سئو سایت در زمینه تکنیکال تا حدود زیادی با تجربه کاربری هم راستا است زیرا شما در این بخش به بررسی سرعت لود  و واکنش گرایی صفحات، ریسپانسیو بودن سایت برای نسخه موبایل، فعال کردن ssl  و برطرف کردن ضعف های کد نویسی در سایت خود خواهید پرداخت. توجه داشته باشید که هر چه سرعت لود صفحات و ریسپانسیو بودن سایت شما بهبود بخشیده شود، تجربه کاربری مناسب تری را ثبت کرده و در نتیجه به افزایش رتبه و ورودی منجر خواهد شد.

    آنالیز سئو محتوا

    سئو محتوا را شاید عده ای در بخش سئو داخلی بررسی کنند ولی با توجه با اهمیت بسیار زیاد این بخش بهتر است آنالیز سئو محتوا و کلمات کلیدی تمام سایت را به صورت مجزا انجام دهید. سئو محتوا یعنی شما بدانید دقیقا بر روی چه کلماتی قرار است کار کنید و رتبه بگیرید، چه محتوایی در چه روزی باید نگارش و منتشر شود و چه محتواهایی در سایت نیاز به اپدیت دارند. تمامی این موارد اگر به صورت اصولی بررسی گردد، به سرعت تاثیر خود را بر رتبه صفحات و افزایش بازدید سایت خواهد گذاشت. بهترین ابزار ها برای چیدن استراتژی محتوا، سمراش، کیوورد تولز هستند که می توانید با انالیزی دقیق از رقبا و کلمات کلیدی مورد استفاده ان ها، میزان سختی کلمه از نظر سئو و سرچ را مشاهده نمایید.

    آنالیز سئو محتوا

     

    آنالیز سئو سایت در بهین وب دیزاین

    با اطلاعات ارائه شده در این مقاله می توانید به صورت کلی، بررسی و تحلیل سئو را انجام دهید ولی در نظر داشته باشید، این آنالیز با تجربه بدست می آید و به راحتی نمی توانید جزییات را در بررسی های اولیه متوجه شوید. ما در بهین وب دیزاین با تیمی حرفه ای به شما کمک می کنیم تا در مسیر یادگیری سئو، با تمام جزییات آشنا شده و بعد از مدتی خودتان پروژ های سئویی را هندل کنید. همچنین اگر برای آنالیز و مشاوره سئو نیاز به کمک داشتید می توانید با ما ارتباط بگیرید. هر سوالی که در خصوص موارد یاد شده دارید لطفا با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

    سوالات متداول

    بهترین سایت های آنالیز سایت کدام اند؟

    سایت های MOZ ، SEMRUSH  و  GTMETRIX بهترین ابزار های بررسی و آنالیز سایت در زمینه های مختلف هستند.

    بررسی وضعیت لینک ها در گوگل به چه صورت ممکن است؟

    با استفاده سرچ کنسول و ابزار  URL inspection می توانید وضعیت ایندکس و آخرین زمان خزش صفحات سایت را بررسی کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای

    ارسال یک پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.