زمانی که شما چک لیست سئو را برای یک سایت خاص ورق می زنید، عملا مرحله به مرحله موارد مختلف مانند سئو تصاویر را چک می کنید تا سایت از هر نظر برای موتور های جست و جو بهینه شود و رتبه مناسبی بگیرد. اسکیما (schema) گذاری یکی از مواردی است که در سئو سایت فروشگاهی بسیار حائز اهمیت بوده و باید در آنالیز اولیه سایت حتما به وجود آن در برخی صفحات دقت شود. عملا با داشتن اسکیمای مناسب، شما آخرین پله ی آموزش سئو خصوصی در بخش سئو داخلی را فرا می گیرید به همین خاطر قصد داریم در این مقاله هر انچه باید در خصوص آموزش اسکیما بدانید را بیان کنیم.
اسکیما Schema در سئو چیست؟
گوگل با خواندن کد های هر صفحه و برخی دستور العمل های ثابت می تواند مفهوم و معنای سایت های مختلف را درک کرده و بر همین اساس رتبه بندی ها را انجام دهد. با قرار دادن نشانه گذاری هایی خاص به نام کدهای اسکیما شما به گوگل کمک می کنید تا راحت تر متوجه محتوای صفحات سایت شما شود. به زبان ساده تر، اسکیما یک زبان نشانه گذاری مختص موتورهای جست و جو است که کدهای آن در بین کد های HTML قرار می گیرد و به گوگل کمک می کند تا درک کامل تری درباره آن صفحه خاص داشته باشد. schema در غنی تر شدن محتوای هر صفحه برای کاربران نیز کاربرد دارد و با اضافه کردن قابلیت هایی خاص مانند امکان امتیازدهی به محصولات، به بهبود تجربه کاربری نیز کمک می کند.
کد های اسکیما چه تاثیری رو سئو دارند
استفاده از اسکیما (Schema) در سایت یک استراتژی موثر برای بهبود سئو بوده که نه تنها تجربه کاربری را ارتقا می دهد، بلکه باعث افزایش بازدید و تعامل بیشتر با محتوای سایت شما می شود. به همین خاطر همواره در مشاوره سئو به استفاده از نشانه گذاری اسکیما تاکید می شود. در لیست زیر می توانید مهمترین دلایل استفاده از اسکیما در سایت را مشاهده نمایید:
بهبود نمایش در نتایج جستجو
اسکیما به موتورهای جستجو کمک میکند تا محتوای سایت را بهتر درک کنند و اطلاعات دقیقتری را در نتایج جستجو نمایش دهند. این میتواند شامل نمایش ستارههای رتبهبندی، قیمت محصولات، تاریخ رویدادها و غیره باشد.
افزایش نرخ کلیک (CTR)
نمایش اطلاعات کامل تر (Rich Snippets) مانند نظرات کاربران، تصاویر و قیمت ها می تواند توجه کاربران را جلب کرده و نرخ کلیک بر روی لینک های سایت شما را افزایش دهد. هرچند استفاده از اسکیما مستقیماً رتبه بندی سایت را افزایش نمی دهد، اما با افزایش نرخ کلیک و تعامل کاربر، تأثیر مثبتی بر رتبه بندی خواهد داشت.
بهبود سئو محلی یا لوکال بیزنس
استفاده از اسکیما برای اطلاعات محلی مانند آدرس، شماره تلفن و ساعات کاری می تواند به بهبود رتبه بندی سایت در نتایج جستجوی محلی یا همان کمک کند.
درک بهتر محتوا توسط موتورهای جست و جو
با استفاده از کد های اسکیما، موتورهای جستجو می توانند بخش های مختلف محتوا را بهتر شناسایی و درک کنند که همین امر منجر به افزایش نمایش صفحات برای کاربران می شود.
ایندکس شدن سریع تر صفحات
اسکیما به موتورهای جستجو کمک می کند تا ساختار صفحات وب را بهتر بفهمند و این امر فرآیند ایندکس شدن صفحات را تسهیل می کند. این افزایش سرعت ایندکس برای سئو سایت های خبری بسیار حائز اهمین است.
بهبود تجربه کاربری
با ارائه اطلاعات دقیق تر و جذاب تر، کاربران بیشتر ترغیب به کلیک کردن روی لینک های سایت شما خواهند شد زیرا کد های اسکیما باعث ایجاد نمایشی زیبا تر از نظر بصری در نتایج جستجو می شوند که جذابیت بیشتری برای کاربران دارد و به بهبود تجربه کاربری کمک می کند.
چه سایت های نیاز به Schema دارند؟
حال که با مفهوم Schema Markup آشنا شدید شاید سوالی مهم ایجاد شود که چه وبسایت های به اسکیما نیاز دارند؟ پاسخ تمامی سایت ها است زیرا هیچ محدودیتی برای بکارگیری این قابلیت وجود نداشته و با توجه به محتوای سایت، می توانید از انواع کدهای Schema بهره ببرید. برای سایت های فروشگاهی می توانید اسکیمای قیمت و تصاویر را استفاده نموده و برای سایت هایی که در یک موقعیت جغرافیایی خاص، خدمات ارائه می دهند، می توانید از اسکیمای لوکال بیزنس استفاده نمایید.
نحوه ساخت اسکیما در سایت
به سه صورت می توانید کدهای اسکیما را ساخته و در سایت قرار دهید. در حالت اول باید از یک برنامه نویس کمک بگیرید تا کد مورد نظر را نوشته و در تمام صفحات سایت برای شما آن را قرار دهد. استفاده از ابزارهای آنلاین تولید اسکیما مارک آپ دیگر روشی است که برای ساخت اسکیما استفاده می شود. در سومین روش نیز می توانید از افزونه های ساخت اسکیما در وردپرس مانند wp schema و All In One Schema Rich Snippets استفاده نمایید. در ادامه نمونه ای از ساخت اسکیمای faq را برای شما به طور کامل آموزش خواهیم داد:
۱- ابتدا به کمک سایت https://technicalseo.com/tools وارد بخش Schema Generator شوید و طبق شکل زیر بخش FAQ را انتخاب کنید
حداقل ۳ سوال و جواب را در فرم وارد کنید و از بخش راست کد تولید شده را کپی کنید
۲- در سایت https://search.google.com/test/rich-results کد تولید شده فوق را کپی کنید و روی test کلیک کنید تا هیچ خطایی نداشته باشد
۳- وارد بخش مدیریت سایت وردپرسی خود شده و افزونه زیر را نصب کنید و در بخش ویرایش نوشته خود، کد را قسمت head وارد نمایید
SOGO Add Script to Individual Pages Header Footer
در نهایت میتوانید آدرس مطلب خودتان را اینجا وارد کنید و تست کنید آیا بخش FAQ اضافه شده یا خیر
معمولا بین ۱ تا ۳ ماه در نتایج گوگل میتوانید ببینید
نکته : علاوه بر کد فوق در داخل خود مقاله سایت باید به کمک پلاگین های ساخت پرسش و پاسخ آکاردئونی سوال و جواب فوق قرار گیرد
نکته : برای تولید کد اسکیما پرسش و پاسخ از سایت زیر هم میتوانید استفاده کنید
https://saijogeorge.com/json-ld-schema-generator/faq/
معرفی انواع اسکیما ها
اسکیما (Schema) نوعی کد است که به موتورهای جستجو کمک میکند تا محتوای سایت را بهتر درک کنند. انواع مختلف اسکیما برای سایتها وجود دارد که هر کدام برای نوع خاصی از محتوا طراحی شدهاند. در زیر به برخی از مهمترین انواع اسکیما و توضیح مختصری درباره هر کدام اشاره میکنم:
اسکیما مقاله (Article Schema)
- برای مقالات خبری، وبلاگ ها و سایر محتوای متنی استفاده می شود.
- شامل اطلاعاتی مانند عنوان، نویسنده، تاریخ انتشار و تصویر است.
اسکیما محصول (Product Schema):
- برای نمایش اطلاعات محصولات در فروشگاه های آنلاین استفاده می شود.
- شامل جزئیاتی مانند نام محصول، قیمت، موجودی و نظرات کاربران است.
اسکیما رویداد (Event Schema):
- برای نمایش اطلاعات مربوط به رویداد ها مانند کنسرت ها، کنفرانس ها و وبینار ها استفاده میشود.
- شامل جزئیاتی مانند نام رویداد، تاریخ و مکان برگزاری است.
اسکیما دستور پخت (Recipe Schema):
- برای نمایش دستور پخت غذا ها استفاده می شود.
- شامل اطلاعاتی مانند مواد لازم، زمان آماده سازی و مراحل تهیه است.
اسکیما کسب و کار محلی (Local Business Schema):
- برای کسب وکارهای محلی که خدمات یا محصولات خود را به صورت حضوری ارائه می دهند.
- شامل جزئیاتی مانند نام کسب وکار، آدرس، شماره تلفن و ساعات کاری است.
اسکیما نقد و بررسی (Review Schema)
- برای نمایش نظرات کاربران درباره محصولات یا خدمات استفاده می شود.
- شامل امتیازدهی و نظرات کاربران است.
اسکیما سوالات متداول (FAQ Schema)
- برای نمایش سوالات متداول همراه با پاسخ های آن ها در نتایج جست و جو استفاده می شود.
- کمک می کند تا این سوالات در زیر آدرس هر صفحه نمایش داده شده و حجم بیشتری از نتایج جست و جو به شما اختصاص داده شود.
اسکیما سازمان (Organization Schema):
- برای ارائه اطلاعات کلی درباره یک سازمان یا شرکت استفاده می شود.
- شامل جزئیاتی مانند نام سازمان، لوگو، آدرس وبسایت و شبکه های اجتماعی است.
اسکیمای سرچ باکس
- برای جست و جو اطلاعاتی خاص قبل از ورود به سایت استفاده می شود.
- به صورت باکس جست و جویی است که در زیر لینک اصلی سایت در نتایج گوگل نمایش داده می شود.
آموزش اسکیما در بهین وب دیزاین
در این مقاله سعی کردیم تا با جزییات استفاده از انواع اسکیما و مفهوم کلی این ابزار سئو آشنا شوید. ما در بهین وب دیزاین با ارائه مقالات و ویدیو های اموزشی متنوع، همواره در تلاشیم تا شما را در مسیر آموزش رایگان سئو یاری کنیم تا بتوانید با کمترین هزینه به مبانی سئو مسلط شوید. اگر در خصوص مطالب بیان شده در این مقاله سوالی داشتید، لطفا سوال خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
چرا اسکیما در سایت نمایش داده نمی شود؟
علت عدم نمایش اسکیما در سایت با توجه به نوع اسکیمای که استفاده کرده اید، متفاوت خواهد بود. عواملی مانند: نامناسب بودن حجم یا سایز تصاویر، کراول نشدن سایت توسط موتور های جست و جو و قرار دادن تگ نوایندکس در برخی صفحات، سبب عدم نمایش Schema می شود.
چگونه Schema سایت را می توانیم بررسی کنیم؟
برای اینکه مطمعن شوید اسکیما به درستی در کدهای سایت قرار گرفته یا مشکلی بابت نمایش در گوگل ندارد می توانید از ابزارهای Testing-tool و Rich Results Test که گوگل آن ها را ارائه داده و سایت Schema.org استفاده نمایید.
میثم جان همتی استاد بزرگوار امروز من خیلی معطل کدهای اسکیما شدم توضیحات اسکیمای برسش و باسخ شما کوتاه عالی و مفید است خداوند به شما خیر و برکت عنایت بفرماید
خوشحالم که آموزش ها برات مفید بوده 🙂