اگر طراح سایت هستید یا به تازگی سایتی را راهاندازی کردهاید احتمالا با معنای ریدایرکت (Redirect) یا همان تغییر مسیر آشنا هستید. ریدایرکت انواع مختلفی دارد و انتخاب هریک به این بستگی دارد که هدف شما از ریدایرکت چه باشد. یکی از انواع ریدایرکت در وردپرس، ۳۰۲ یا کد پاسخ (status code) 302 است. ریدایرکت ۳۰۲ به موتورهای جستجو میگوید که یک صفحه به صورت موقت تغییر کرده است. ریدایرکت روی سئو سایتتان تاثیر میگذارد. در واقع اینکه گوگل چه سیگنالی را دریافت کند و چگونه به این تغییر مسیر پاسخ دهد برای سئو سایت مهم است. در ادامه درباره ریدایرکت ۳۰۲ و اینکه چه زمانی و چگونه ریدایرکت انجام دهیم صحبت میکنیم.
ریدایرکت ۳۰۲ چیست؟
ریدایرکت ۳۰۲ به معنای انتقال موقت یک صفحه است و ترافیک، آدرس و رتبه صفحه با این نوع تغییری نمیکند. اگر برای مدتی فقط صفحه را از دسترس خارج کرده و ریدایرکت نکنید کاربران با صفحه ۴۰۴ مواجه میشوند، اعتبار صفحه را از دست میدهید وبعد از مدتی از نتایج گوگل هم حذف میشوید. با ریدایرکت ۳۰۲ هم موقت آن را از دسترس خارج میکنید هم اعتبار آن حفظ شده و هم ارور ۴۰۴ در صفحه نمیبینبد.
کاربرد ریدایرکت ۳۰۲ در وردپرس چیست و چه تفاوتی با ریدایرکت ۳۰۱ دارد؟
چه زمانی باید از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده کرد؟ اگر شما بخواهید برای یک مدت کوتاه کاربران را به یک سایت یا صفحه جدید منتقل کنید، باید از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده کنید. این کار برای زمانی که قصد طراحی مجدد یا بروزرسانی سایت را دارید مفید است؛ زیرا شما نیاز دارید کاربران را برای چند روز به یک صفحه متفاوت ریدایرکت کنید.
فقط زمانی باید از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده کنید که میخواهید پس از مدتی صفحه قدیمی را برگردانید یا یک صفحه جدید را طراحی کنید در ادامه سایر کاربردهای ریدایرکت ۳۰۲ را با هم میبینیم:
- اگر سایت شما به مشکل برخورده و باید یکی ازصفحات پر بازدید را تا حل مشکل به صفحه دیگری تغییر بدهید.
- اگر صفحه جدیدی راهاندازی کردهاید و میخواهید بازخوردها را از صفحه اصلی، بدون آسیب رسیدن به رتبه خود دریافت کنید، ریدایرکت ۳۰۲ گزینه مناسبی است.
- اگر در حال بروزرسانی یک صفحه هستید و میخواهید ترافیک را به طور موقت به صفحه جدید منتقل کنید.
- در حال طراحی هستید و میخواهید دو صفحه را برای تصمیمگیری و تایید مشتری آزمایش کنید.
- قصد دارید یک لندینگ پیج یا یک کمپین بازاریابی راهاندازی کنید.
تفاوت دو ریدایرکت ۳۰۱ و ۳۰۲ در این است که ریدایرکت ۳۰۱ دائمی انجام میشود ولی ریدایرکت ۳۰۲ موقت است.
ریدایرکت ۳۰۱ و ۳۰۲ چه تاثیری روی سئو میگذارد؟
گوگل پاسخ متفاوتی به هر نوع نوع ریدایرکت میدهد. در ریدایرکت ۳۰۲ موتور جستجو میفهمد که صفحه تغییر مسیر شده به آدرس جدید قابل بازگشت است و خزندههای (crawlers) گوگل همچنان url اصلی را به جای url مقصد ایندکس میکنند.
ریدایرکت ۳۰۲ تاثیر زیادی روی رتبه و سئو شما ندارد و رتبه شما را حفظ میکند ولی ریدایرکت ۳۰۱ باعث از دست رفتن رتبه URL مقصد شما در نتایج جستجو میشود. موتور جستجو این سیگنال را دریافت میکند که شما نمیخواهید آدرس قبلی ایندکس شود. در واقع هنگامی که ریدایرکت ایجاد میکنید، گوگل فقط یکی از urlها را در صفحه خود نگه میدارد. گوگل برای ریدایرکت ۳۰۱ فقط آدرس جدید را فهرست بندی یا ایندکس میکند. زیرا ریدایرکت ۳۰۱ به گوگل سیگنال ریدایرگت دائمی را میدهد.
چطور ریدایرکت ۳۰۲ را در وردپرس انجام دهیم؟
تا اینجا با ریدایرکت ۳۰۲ و دلایل انجام آن آشنا شدیم. در این بخش نحوه ریدایرکت ۳۰۲ در وردپرس را با هم میبینیم. راههای متنوعی در انجام ریدایرکت در وردپرس وجود دارد. پلاگینهای زیر برای انجام ریدایرکت به شما کمک میکنند:
- افزونه یواست سئو
- افزونه رنک مث
- افزونه Easy Redirect Manager
۱. ریدایرکت ۳۰۲ در وردپرس با استفاده از افزونه یواست
یواست سئو یک افزونه وردپرس (https://www.rtl-theme.com/category/wordpress-plugin/) است که برای انجام ریدایرکت ۳۰۲ در وردپرس دیگر دغدغه کد و تغییر فایلهای وردپرس را ندارید. برای انجام ریدایرکت ۳۰۲ در وردپرس گامهای زیر را انجام دهید.
- در اولین مرحله افزونه یواست را نصب کنید. بعد از دانلود افزونه، از پیشخوان وردپرس > افزونهها آن را بارگذاری کنید و سپس در لیست افزونهها آن را فعال کنید.
- از پیشخوان و تنظیمات یواست سئو وارد بخش ریدایرکت یا تغییر مسیر شوید. سپس نوع ریدایرکت ۳۰۲ را از لیست کشویی انتخاب کرده و آدرس قدیمی را در بخش نشانی قدیمی و آدرس مقصد که قصد ریدایرکت به آن را دارید در قسمت آدرس وارد کنید.
- بعد از تایپ آدرس قدیمی نوع ریدایرکت را انتخاب و سپس url جدید را وارد کرده و دکمه ریدایرکت را بزنید.
در بخش بعدی نحوه ریدایرکت ۳۰۲ در وردپرس را با تغییر کد htaccess توضیح میدهیم.
۲. ریدایرکت ۳۰۲ با htaccess
یکی از روشهای ریدایرکت ۳۰۲، ویرایش فایل htaccess است؛ این فایل برای مدیریت دسترسی کاربران به وبسایت به کار میرود. اگر مبتدی هستید بهتر است از این روش استفاده نکنید و ریدایرکت را با استفاده از افزونههایی مانند یواست سئو انجام دهید. برای دسترسی به فایل htaccess فقط کافی است از هاست وارد File Manager و سپس Puplic_html شوید. روی فایل htaccess کلیک کرده و edit را بزنید. در ادامه ریدایرکت ۳۰۲ را برای سرورهای آپاچی و ویندوز توضیح میدهیم
-
ریدایرکت ۳۰۲ برای سرور یونیکس یا آپاچی
بسته به اینکه سرور هاست شما چیست باید از کدهای متفاوتی استفاده کنید. اگر سرور هاست شما آپاچی و یونیکس است طبق مراحل زیر htaccess خود را ویرایش کنید.
- ابتدا یک فایل بکاپ از htaccess تهیه کنید. یک کپی از آن در هاست گرفته و در public_html خود در پوشه Backup ذخیره کنید. این کار باعث میشود در صورت به وجود آمدن مشکل یا خراب شدن فایل htaccess، امکان بازگردانی وجود داشته باشد.
- فایل htaccess را در برنامه notepad++ باز کنید و کدهای زیر را اضافه کنید.
# BEGIN 302 Redirects
redirect 302 /OldPage.html http://xyzname.com/NewPage.html
# END 302 Redirects
- این فایل را با نام htaccess ذخیره و روی هاست خود آپلود کنید.
- سپس با زدن آدرس قبلی در مرورگر انجام ریدایرکت را تست کنید.
-
ریدایرکت ۳۰۲ در سرور ویندوزی
کم پیش میآید که یک سایت وردپرسی از سرور ویندوزی استفاده کند ولی به هر حال امکانپذیر است. این ریدایرکت با دردسر همراه است بنابراین پیشنهاد میکنم برای ریدایرکت ۳۰۲ در وردپرس از طریق htaccess برای سرورهای ویندوزی از افزونه وردپرسی استفاده کنید. اگر سایت شما با زبان برنامه نویسی Asp.netاست این روش به کار شما میآِید.
برای اینکه درگیر کد نشوید پیشنهاد میکنم برای ریدایرکت ۳۰۲ در وردپرس از افزونهها استفاده کنید تا درعرض یک دقیقه درخواست شما انجام شود. افزونه یواست سئو یکی از این افزونههاست که این کار را به خوبی انجام میدهد.
مطلب خیلی مفیدی بود آقا میثم همتی
ارادتمندم