زمانی که وارد دیجیتال مارکتینگ میشوید و کسب و کار آنلاین خودتان را می سازید، مهم ترین ابزار شما باید داشتن تقویم تولید محتوا و استراتژی سئو باشد، نداشتن برنامه برای تولید محتوا یعنی آماده شدن برای شکست و مانند کشتی هستید که بی هدف در دریا در حال این طرف و آن طرف رفتن هست
حال چطور استراتژی برای محتوا داشته باشیم:
گام اول: باید تمام کلمات کلیدی حوزه کاری خودتان را در یک فایل اکسل یادداشت کنید و آنها را در گوگل سرچ کنید و برای هر کدام یک عنوان عنوان مناسب انتخاب کنید و هر ماه تعدادی از آنها را در سایت و سایر شبکه های اجتماعی منتشر کنید
همچنین ببینید: استراتژیست محتوا کیست؟ و ۶ مهارتی که نیاز دارد
تصویر زیر نمونه تقویم محتوا برای یک سایت تولیدی گل و گیاه هست که برای هر ماه مشخص است چه محتوایی قرار است تولید شود و کافی است آن ها را به تیم محتوا داده تا تولید کنند
گام دوم: پوشش دادن تمام کلمات کلیدی حوزه کاری خودتان است که باید در واقع کیورد گپ های کسب و کار خودتان را پیدا کنید
برای این مورد نیز کافی است ویدئو زیر را ببینید:
گوگل جمله ای معروف را برای کاربران خود چند سال قبل منتشر کرده بود که نشان از اهمیت محتوا می داد. ” محتوا پادشاه است” این همان جمله ای است که با ما می فهماند چقدر باید در آنالیز اولیه سایت به محتوا توجه کنیم و با استراتژی محتوایی درست، اهداف خود را پیش ببریم. ساختار محتوا چیز پیچیده ای نیست ولی اگر اصول ارائه محتوا به مخاطب را بدانید می توانید به راحتی به اهداف تجاری خود دست پیدا کنید. در این مقاله قصد داریم در خصوص اهمیت و نحوه تدوین استراتژی محتوا برای شما اطلاعاتی را بیان کنیم.
استراتژی محتوا چیست؟
برای رسیدن به هر هدفی باید با برنامه ریزی پیش رفت و تولید محتوا نیز از این قائله مستثنی نیست. استراتژی تولید محتوا به معنای برنامه ریزی دقیق بر اساس اصولی خاص برای رسیدن به مخاطبان هدف است. شما ممکن است با استراتژی های متفاوت از کانال های مختلفی اقدام به جذب کاربران هدف خود کنید. همواره در چک لیست سئو بخش محتوایی جایگاه ویژه ای دارد و به همین خاطر باید به ان توجه شود و با برنامه ریزی اقدام به تولید و انتشار محتوا کنید.
تدوین استراتژی محتوا چه مزایایی دارد؟
اگر سوال به نحوی دیگر مطرح شود، پاسخ چیست؟ یعنی بگوییم نداشتن استراتژی به چه مسیری ما را خواهد برد. زمان مهمترین فاکتور در رقابت های آنلاین است و هر کسی بتواند در کمترین زمان، بیشترین بهره وری را داشته باشد، شانس بیشتری برای رسیدن به قله خواهد داشت. نبود یک استراتژی محتوایی مشخص سبب می شود تا شما برای روز های اینده خود بی برنامه باشید و هر روز زمان زیادی را صرف یافتن کلمات کلیدی و محتوای جدید کنید. از طرفی بدون استراتژی شما نمی توانید دقیقا به سمت اهداف خود بروید ولی اگر یک استراتژی اصولی را دنبال کنید، دقیقا می دانید که برای کدام دسته از مخاطبان می خواهید چه محتوایی را تولید کرده و به چه هدفی دست پیدا کنید. صرفه جویی در هزینه ها، افزایش شناخت برند و امکان تحلیل داده ها از دیگر دلایل اهمیت داشتن استراتژی برای محتوا است.
آیا استراتژی محتوا با بازار یابی محتوا متفاوت است؟
همواره ممکن است بازاریابی محتوا با استراتژی محتوا، یکی در نظر گرفته شود ولی این دو مورد کاملا از هم جدا هستند. همانطور که از اسم بازاریابی نیز پیدا است، هدف آن فروش و تفکرات تجاری است ولی در بخش استراتژی شما صرفا به دنبال فروش نیستند و می خواهید کاربر خود را بشناسید، اهداف را مشخص کنید و مسیر را بر همین اساس طی نمایید. بازاریابی محتوا به نحوی زیر مجموعه استراتژی تولید محتوا محسوب می شود. زیرا شما با اهدافی که براساس استراتژی تعیین شده برای کاربران محتوای مناسب تولید می کنید تا به فروش منجر شود. استراتژی کمک می کند تا در بازاریابی به اهداف خود برسید.
انواع استراتژی محتوا
استراتژی انواع مختلفی دارد. هر یکی از این اهداف در دسته ای خاص قرار می گیرد. مثلا هدف از کامنت مارکتینگ این است که کاربر با شما تعامل بیشتری داشته باشد و در بخش اگاهی بخشی از ان استفاده می شود. در این بخش به بررسی انوع استراتژی در محتوا می پردازیم.
استراتژی آگاهی بخشی
در این نوع استراتژی شما به دنبال فروش نیستید و صرفا قصد اگاهی بخشی و شناساندن برند خود به دیگران را دارید. در این مسیر معمولا جذب کاربران بیشتر صورت می پذیرد.
استراتژی فروش
همانطور که از اسم ان نیز پیدا است شما در این نوع استراتژی محتوا، صرفا به دنبال فروش محصول هستید. در این بخش، مخاطب زیادی جذب نمی شود ولی می توانید مشتریان علاقه مند به محصولات خود را با محتوایی درست، ترغیب به خرید کنید.
استراتژی محتوایی لیدر محور
این نوع استراتژی برای کسانی است که در حیطه ای خاص به عنوان برند شناخته می شوند یا در حال فعالیت در حوزه ای مانند ارز دیجیتال هستند و قصد دارند قواعد ورود به ان حیطه را برای دیگران نیز بیان کنند. این نوع استراتژی بیشتر حول اموزش است و هدفی را برای فروش دنبال نمی کند و بیشتر جایگاه شما را در بخشی که فعال هستید، به عنوان فردی متخصص مستحکم تر خواهد کرد.
مراحل تدوین استراتژی محتوا
همواره تولید محتوا چالش های زیادی دارد. از چالش های سئو با تیم نویسنده گرفته تا عدم بودجه کافی برای ایجاد محتوای با کیفیت، همیشه ممکن است آزار دهنده باشد و شما را از هدف اصلی دور کند. در این بخش قصد داریم مراحل تدوین استراتژی برای محتوا را بیان کنیم.
مخاطب خود را بشناسید
شناخت پرسونای مخاطب اولین قدمی است که در تدوین استراتژی باید انجام دهید. تا مخاطب را نشناسید، نمی توانید محتوا مناسب ایجاد کنید که منجر به جذب آن شود. تولید محتوای نامناسب برای مخاطب عملا هزینه و زمان شما را تلف خواهد کرد.
اهداف را شناسایی کنید
مشخص شدن اهداف به شما کمک می کند تا بدانید دقیقا به چه سمتی می خواهید بروید و براساس همان، اقدام به تولید محتوا کنید. گاهی هدف فروش است و گاهی به دنبال افزایش ترافیک هستید و تمامی این موارد با داشتن استراتژی مناسب محقق می شود.
رقبا را بررسی کنید
در هر حوزه ای وارد شوید، افرادی قبل از شما در ان جا بوده اند و مسیر را طی کرده اند. بررسی رقبا سبب می شود تا بدانید دقیقا به چه صورت جذب کاربر توسط ان ها انجام می شود و نقاط قوت و ضعفشان چیست. سپس بر همین اساس می توانید استراتژی خود را پیاده سازی کنید.
تحقیق کلمات کلیدی
یافتن کلمات کلیدی در حوزه ی فعالیت خود باید بسیار دقیق انجام شود تا محتوایی مناسب و کاربردی را تحویل کاربر دهید. علاوه بر کلماتی که قبل تر توسط رقبا کار شده، باید گپ های محتوایی را نیز شناسایی کنید و به سراغ کانسپت هایی بروید که تا کنون در حوزه ی شما به ان توجه نشده است. در مقاله نکات سئو در نویسندگی بیشتر در این خصوص صحبت کرده ایم.
نوع استراتژی محتوا را مشخص کنید
همانطور که قبل نیز گفتیم، محتوا دارای چندین نوع استراتژی است که هر کدام هدفی خاص را دنبال می کند. باید قبل از نگارش محتوا، هدف خود از انتشار را مشخص کنید. اگر قصد فروش دارید، محتوا باید بر همین اساس انتخاب شود و اگر صرفا به دنبال جذب کاربر جدید هستند، باید به دنبال استراتژی در این راستا بروید.
ایجاد تقویم محتوا
تمامی مراحل قبل را که انجام دادید، نوبت به ایجاد یک تقویم محتوایی منظم می شود. این تقویم کمک می کند تا بدانید در هر روز قرار است چه محتوایی و با چه دلیلی منتشر شود. ایجاد تقویم به آنالیز سریعتر نتایج کمک زیادی می کند و از اتلاف زمان نیز جلوگیری می کند.
رصد نتایج و آنالیز اطلاعات
حال که تمامی مراحل را طی کردید، نوبت به مشاهده نتایج و گزارش گیری می رسد. اینکه چقدر از اهدف استراتژی چیده شده به ثمر نشسته و چرا در برخی موارد به هدف نزدیک نشده اید را باید در این بخش بررسی کنید تا در صورت وجود هر گونه نقص در مسیر پیش رو، اقدام به اصلاح استراتژی تولید محتوا کنید.
آموزش استراتژی محتوا در بهین وب دیزاین
در این مقاله سعی شد تا با جزییات تدوین استراتژی محتوا آشنا شوید. آموزش رایگان سئو در بهین وب دیزاین برای تمامی بخش های سئو وجود دارد و شما می توانید از مقالات و ویدیوهای آموزشی رایگان سایت برای فراگیری هر چه کامل تر سئو و تولید محتوا استفاده کنید. اگر سوالی در خصوص مطالب بیان شده در این مقاله دارید لطفا با ما در بخش نظرات ان را به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول:
استراتژی بازاریابی محتوا چیست؟
این نوع استراتژی بیشتر بر پایه فروش و اهداف تجاری ایجاد می شود و بیشتر از اینکه به دنبال جذب کاربر و اگاهی بخشی و شناسایی اهداف باشد، سعی در رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده مانند فروش محصولی خاص را دارد.
تدوین استراتژی محتوا را چه کسی انجام می دهد؟
معمولا مدیر محتوا یا استراتژیست محتوا در هر تیم با مشورت سایر اعضا، وظیفه تدوین استراتژی را دارد.