پرسونای مخاطب (audience persona) در بازاریابی محتوا باید روی چالشهای مخاطب و چیزهایی که مخاطب مایل به یادگیری آنها است، تمرکز کند.
با داشتن پرسونای مخاطب ضریب خطایتان پایین می آید و می توانید منابع خود را (مالی، انسانی و زمان) به درستی بین قسمت های مختلف کار تقسیم کنید و دقیقا روی جذب کردن مخاطبانی که می توانند به مشتریان شما تبدیل شوند، کار کنید.
زمانی که اطلاعات کافی از مخاطبین خود در دست داشته باشید، میتوانید محتوای مناسبتری برای آنها تولید کنید؛ این محتوا از تاثیرگذاری بالایی برخوردار است و باعث تبدیل خواننده به لید یا حتی مشتری خواهد شد.
در صورت نداشتن اطلاعات کافی و عدم ایجاد پرسونای مخاطب، مجبور هستید به صورت فرضی محتوا تولید کنید و درباره آنچه که خود میدانید بنویسید، نه چیزی که مخاطبین مایل به یادگیری آن هستند
جمله معروفی در این زمینه از Seth Godin، نویسنده معروف بلاگ Seth، نقل شده است:
برای محصولات خود مشتری پیدا نکنید، بلکه برای مشتریان خود، محصول تولید کنید.
مزایای ایجاد پرسونای مخاطب در بازاریابی محتوا:
• پی بردن به چالشها، نیازمندیها و علاقهمندیهای مخاطبین
• درک درست از آنچه مخاطبان مایل به یادگیری آنها هستند
• شناخت دقیق مخاطبین و در نهایت، تقسیمبندی آنها به گروهها با خصوصیات مشترک
۳ مرحله اصلی پرسونای مخاطب در مراحل قیف بازاریابی
علاوه بر تولید محتوای مناسب برای پرسونای مخاطب، محتوای مربوطه باید متناسب با موقعیت مخاطب در قیف بازاریابی باشد. پرسونایی که ایجاد میکنید، تصویری کلی از مخاطبین و جایگاه آنها در سفر مشتری است، اما پرسونای مخاطب نمیتواند تغییر نیاز مخاطبین درصورتیکه به مرحله بعد سفر مشتری برود را نشان دهد.
اینجاست که برنامهریزی پرسونای مخاطب میتواند کمک کند. این برنامهریزی، تمامی نیازها، اهداف، فعالیتها و اطلاعاتی که مخاطب از آغاز تا پایان سفر مشتری نیاز دارد را ارزیابی میکند.
به طور کلی، میتوان قیف بازاریابی محتوا را در سه مرحله زیر خلاصه کرد:
۱. مرحله آگاهی (بخش بالای قیف بازاریابی محتوا)
در این مرحله، مخاطب متوجه میشود که مسئلهای وجود دارد و به محتوایی نیاز دارد تا بتواند آن چالش را برای او برطرف کند. در این مرحله، مخاطب به محتواهای آموزشی مانند پستهای بلاگ و ایبوک نیاز دارد. امکان تولید لید در این مرحله پایین است، اما در صورتی که محتواهای شما در این مرحله به اندازه کافی خوب باشد، مخاطب در مرحله بعدی قیف بازاریابی نیز شما را همراهی خواهد کرد.
۲. مرحله توجه (بخش میانی قیف بازاریابی محتوا)
درصورتی که مخاطب وارد این مرحله شده باشد، نشاندهنده این است که شما توانستهاید توجه او را جلب کنید. در این مرحله، مخاطب به دنبال منبعی برای پیدا کردن راهحل مشکل خود میگردد. بنابراین، آغاز به سرچ کردن محتواهای مربوطه میکند. پرسونای مخاطب در این مرحله، نقش بسیار مهمی را ایفا میکند.
در واقع، در این موقعیت، شما میخواهید با محتواهای خود به مخاطب ثابت کنید که کلید حل مشکلاتش در دستان شماست. بنابراین، باید محتواهایی ارائه دهید که متناسب و مرتبط با مخاطبین هدف باشد. وبینارها، مطالعات موردی، داستان موفقیت و ویدئوهای دمو برای این مرحله مناسب هستند.
۳. مرحله تصمیمگیری (بخش پایین قیف بازاریابی محتوا)
در این مرحله، مخاطب پس از تحقیقاتی که در مرحله قبل انجام داد، قصد دارد انتخاب نهایی خود را انجام دهد. لیدهای تولید شده در مرحله قبل، تنها به یک call to action خوب و قانعکننده نیاز دارند تا تصمیم خود را قطعی کنند. انتخاب محتواهای مناسب برای این مرحله، تاثیر به سزایی در بهینه سازی نرخ تبدیل (conversion rate) دارد.
برای طراحی پرسونای مخاطب سوالات زیر را از خودتان بپبرسید؟
• why: چرا شما رو دنبال می کنند؟
• who: مخاطب شما چه کسی است؟ چه کسی به محتوای شما علاقه داره؟
• when: چه موقع پیگیر شما هستند؟
• what: از شما چه چیزی میخوان؟
• how: چطور قراره نیاز های مخاطب برطرف بشه
برای پی بردن به نیاز مخاطب از روش های زیر استفاده کنید:
• نظرسنجی برگزار کنید ( ایمیل – اس ام اس و…)
• استفاده از اطلاعات حاصل از شبکههای اجتماعی
منبع: tapsell.ir
عالی بود