آموزش سئو وردپرس برای صاحبان وب سایت های وردپرسی اهمیت زیادی دارد. چرا که با بهبود سئو سایت، میتوان ترافیک ارگانیک سایت را افزایش داد و به جذب بازدیدکنندگان بیشتری از طریق موتورهای جستجو کمک کرد. این امر می تواند منجر به افزایش فروش، رونق کسب و کار و بهبود جایگاه برند در بازار شود. با آموزش رایگان سئو شاید نکاتی کلی در خصوص وردپرس را بشناسید ولی جزییات این آموزش ها را در این مقاله برای شما شرح خواهیم داد.
اصول اولیه آموزش سئو وردپرس
اگر آموزش سئو کاربردی دیده باشید می دانید که در cms های اختصاصی باید هر بخش سایت به صورت دستی طراحی شود و برای تحلیل و ابزار های سئویی باید میلیون ها هزینه کنید ولی در وردپرس تمامی ابزار به صورت رایگان در اختیار شما قرار می می گیرد و خودتان می توانید سایت را سئو کنید. در ادامه به بررسی اصول اولیه در سئو وردپرس می پردازیم:
هاست و دامنه
اولین اقدام قبل از هر چیزی این است که هاستی مناسب تهیه کنید. مطمعن شوید هاست اشتراکی نیست زیرا از نظر سرعت و گاهی امنیت ممکن است به مشکل بخورید. همچنین دامنه ای که خریداری می کند متناسب با موضع سایت باشد. حتما https را جایگزین http کرده و آدرس های مختلف سایت را به یک آدرس واحد ریداریکت کنید زیرا هر ادرس برای گوگل سایت متفاوت است. برای مثال ادرس های زیر باید همه به یک آدرس ریدایرکت شوند:
https://www.behinwebdesign.com/
behinwebdesign.com
بررسی ایندکس صفحات
برخی جزییات که شاید کم اهمیت بنظر برسد ولی آموزش سئو خصوصی به این موارد پرداخته می شود که تاثیر بسزایی در عملکرد کلی سایت دارد. ایندکس شدن صفحات شاید موردی باشد که شما در ان تصرفی نداشته باشید و تماما کار ربات های گوگل باشد ولی باید بدانید در ساختار وردپرس گزینه ای قرار داده شده که به صورت پیش فرض اجازه ایندکس را به خزنده ها نمی دهد و باید حتما قبل از راه اندازی سایت، گزینه را غیر فعال کنید .
ساختار لینک ها
موردی دیگری که جزو اصول اولیه اموزش سئو وردپرس است، یک ساختار لینک بهینه و مناسب برای تمام بخش ها است. لینک ها نباید طولانی باشند و در ان ها از عناطر غیر معمول مانند $ استفاده شود. همچنین بخش مقالات و بخش محصولات بهتر است ساختار لینکی متفاوتی داشته باشد. در زیر نمونه هایی از ساختار لینک اصولی را می توانید مشاهده کنید.
example.com/blog/category/category-name : لینک بخش دسته بندی
example.com/product/product-category/product-category-name : لینک بخش محصولات
بررسی دسته بندی و تگ ها
انتخاب دسته بندی مناسب و بر چسب های اصولی قبل از اینکه سایت در معرض خزش ربات ها قرار بگیرد بسیار مهم است. باید با بررسی سایت های رقبا و بررسی کلمات کلیدی پر سرچ توسط کاربران، دسته بندی مناسبی را با ساختار لینک مناسب ایجاد کنید. همچنین باید برچسب های کاربردی را برای هر بخش انتخاب کنید، زیر هر تگ یک لینک در سایت ایجاد می کند و زیاد شدن این لینک ها به سایت ضربه می زند.
سئو داخلی در وردپرس
سئو محتوا شامل تمامی بخش هایی در سایت می شود که به وسیله شما مدیریت می گردد. بارگذاری تصویر محصولات، محتوای متنی سایت، لینک سازی های داخلی و … همگی در دسته سئو داخلی قرار می گیرد. حتما کلمات کلیدی مختلفی را برای لینک سازی داخلی انتخاب کنید تا بتوانید محتوای کاربر پسندی را ایجاد نموده و در کنار آن راه ایندکس تمام صفحات را برای گوگل هموار نمایید. لیست زیر مهمترین اصولی که باید در سئو داخلی رعایت کنید را عنوان کرده ایم:
- انتشار محتوای کاربرد پسند
- رعایت اصول نگارش و سئو در محتوای منتشر شده
- بهینه سازی لینک ها
- قرار دادن لینک های خارجی برای رفرنس به سایت های معتبر
- اپتیمایز تصاویر و تمامی جلوه های بصری
- نگارش عنوان و دیسکرپشن در تمامی صفحات با توجه به اصول سئو
- استفاده از فیچر اسنیپت ها جهت بالا بردن سطح تجربه کاربری و درک بهتر گوگل
آموزش سئو محتوا در وردپرس
بخش دیگری که در اموزش سئو وردپرس باید به آن توجه ویژه ای شود، محتوا گذاری صفحات می باشد. در قدم اول باید تحقیق کلمات اصولی انجام شود که این امر از طریق ابزار هایی مانند Keyword Planner، ساجست های گوگل و موارد مشابه قابل یافتن است. سپس باید یک تقویم اصولی انتشار محتوا داشته باشد تا به صورت منظم محتواهای خود را بارگذاری کنید. افزونه های زیادی برای راحتی کار شما در وردپرس برای بررسی کیفیت محتوا وجود دارد که شما با افزودن کلمات کلیدی مورد نظر خود، چگالی کلمات و مناسب بودن متن از نظر موتور های جست و جو را می توانید مشاهده کنید. یواست سئو یکی از این افزونه های کاربردی می باشد که در بخش های بعدی بیشتر به توضیح در مورد قابلیت هایش می پردازیم.
سئو خارجی برای ورد پرس
بخش دیگری که باید در مورد سئو سایت های وردپرسی بدانید، سئو خارجی است که گسترده ترین بخش ان مربوط به دریافت بک لینک می شود. این بک لینک ها باید از سایت های معتبر با دامین اتوریتی مناسب صورت پذیرد. بنر های تبلیغاتی، رپورتاژ اگهی و لینک های رایگان در برخی وبلاگ های اشتراک گذاری محتوا مانند ویرگول، نمونه ای از مراجع دریافت بک لینک است. باید همواره خود را برای بک لینک های مخرب که ممکن است رقبا برای شما اجرا کنند، آماده کنید تا با ابزار هایی چون robot.txt این لینک ها را خنثی کنید.
آموزش سئو وردپرس در بخش تکنیکال
مباحث تکنیکال یکی از حساس ترین قسمت ها سئو است که اگر افراد غیر متخصص اقدام به اجرای ان کنند، بازگشت به نقطه اول کمی سخت خواهد بود. البته در وردپرس بسیار از کد نویسی ها قبلتر انجام شده و شما تنها باید قالب اماده را نصب کنید. ولی همین قالب نیز باید در کد نویسی ان نکاتی رعایت شود. همچنین باید بعد از نصب قالب، موارد مختلفی مانند سرعت سایت بررسی گردد. نکته اول این است که باید توجه کنید زبان php بکار رفته در کد نویسی وردپرس قدیمی نباشد زیرا نسخه های قدیمی از نظر سرعت و امنیت شما را به زحمت خواهند انداخت. توسط ابزارهایی مانند GT METRIX باید سرعت سایت و برخی المان های دیگر را بررسی کنید تا صفحات دارای مشکل شناسایی شده و جهت رفع ان مشکل اقدام کنید. نقشه سایت را با ابزارهایی مانند یوست سئو ساخته و در گوگل ثبت کنید تا صفحات شما سریع تر شناسایی شوند. اقدامات مربوط به سئو تکنیکال بسیار گسترده هستند که اشراف به تمامی موارد با داشتن تخصص در بخش کد نویسی میسر می شود.
افزونه های کاربردی در وردپرس
همانطور که قبل تر نیز گفته شد، ابزار های زیادی در وررپرس وجود دارند که کار شما را برای سئو بسیار اسان کرده اند. شناخت کامل این افزونه ها سبب می شود تا در کنار صرفه جویی هزینه های سئو در بخش های مختلف، خودتان به تنهایی کار چند متخصص را پیش ببرید. در لیست زیر افزونه های مورد نیاز و کاربرد هر کدام برای شما اورده شده است:
- WPForms: برای ایجاد راه ارتباطی کاربران با شما از طریق ایجاد فرم تماس
- افزونه رنک مث و یوست سئو: ایجاد نقشه سایت، تجزیه و تحلیل خوانایی محتوا و …
- Akismet: بررسی نظرات کاربران و اسپ کردن موارد نا متعارف
- W3 Total Cache: افزایش سرعت بارگیری و کاهش زمان لود صفحات
- WP Rocket: افزایش سرعت سایت های وردپرسی
- افزونه ووکامرس: راه اندازی فروشگاه آنلاین
- Broken Link Checker: بررسی لینک سازی های داخلی و خارجی
- افزونه المنتور: صفحه ساز وردپرس برای طراحی دلخواه صفحات سایت
دوره آموزش سئو وردپرس در بهین وب دیزاین
در این مقاله سعی شد تا دید کلی و جامعی از سئوی وردپرس به شما داده شود تا بتوانید بخش های مختلف را به خوبی بشناسید. اگر سوال چطور متخصص سئو شویم در ذهنتان وجود دارد باید در قدم اول با استفاده آموزش های اصولی و دوره های آموزش سئو، شناخت و علم خود را بهبود ببخشید. سپس در عمل خود را محک بزنید تا با کسب تجربه بتوانید به بهترین ورژن خود در این زمینه تبدیل شوید. اگر علاقه مند با یادگیری سئو هستید یا نیازمند مشاوره سئو می باشید از طریق راه های قرار داده شده در سایت با ما ارتباط بگیرید، تا مسیر پیش روی خود را به آسانی هموار کنید.
سوالات متداول
بهترین ابزار آنالیز سایت چیست؟
با فعال کردن سرچ کنسول سایت، می توانید به صورت روزانه در تمامی بخش ها، سایت خود را بررسی کنید.
ایا سئو بر روی وردپرس اسان است؟
بله به دلیل وجود افزونه های کمکی زیاد و رابط کاربری آسان، پیاده سازی اصول سئو در وردپرس بسیار آسان تر از cms های اختصاصی است.